"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

12 January 2015

My Set Bersalin @ Kak Engku Store

Assalammualaikum,

Sudi sudikan survey harga @ Kak Engku Store..... Harga berpatutan dah tu...tapi khas untuk pembaca Blog Kak Engku, TAWAR MENAWAR adalah digalakkan. Letakkan la harga tawaran anda, asalkan harga tu LOGIK, pasti Kak Engku setuju dan menjualnya dengan harga tawaran tersebut. Isikan BORANG PESANAN, nyatakan butiran anda serta harga tawarannya sekali. Kak Engku akan memberikan respon dengan seberapa segera yang
boleh....Insya Allah.
Yang penting, kalau anda kompius, tanyelah Kak Engku.

Bayar Secara Ansuran (Klik Sini)

Harga Produk Set Bersalin


Set Nona Roguy (RM 365.00)

Set Bersalin Shaklee - Set Asas (Dalaman)
Set Bersalin Shaklee - Set Extra (Dalaman + Penyusuan) 
Set Bersalin Shaklee - Set Premium (Dalaman + Penyusuan + Kekal Ramping)

Set Bersalin Leesa Confine Mum
Set Premium = 9 Produk + Beg (RM 350.00)
Set A = 5 Produk (RM 215.00)
Set B = 6 Produk (RM 260.00)

Set Sendayu Tinggi Ammy 60 Days
Pakej 1 (RM 207.00)
Pakej 2 (RM 247.00)
Pakej 3 (RM 386.00)
Pakej 4 (RM 427.00)

Set Salindah
Set Lengkap (RM 429.00)

Set Mustika Ratu
Jamu Selapan (RM 132.00)
Jamu Selapan + Bengkung + CD (RM 220.00)

Set Ibu Halimah Mak Dara (RM 350.00)

Set Tropical Herbs (RM 327.00)

Set Bersalin Anugerah - Normal (RM199.00)
Set Bersalin Anugerah - Medium (RM288.00)
Set Bersalin Anugerah - Premium (RM588.00)
Set Bersalin Anugerah - Czer (RM558.00)

Set Bersalin Spa & Ma (RM330.00)

Set Ibu Ambar Kenanga
Set Bersalin Ibu Ambar Kenanga (RM 200.00 SM / RM 210.00 SS)
Set Sayyida Ambar (RM 180.00 SM/ RM 190.00 SS)

Set Bersalin Jati Indah (RM250.00)

Set Warisan Afiat (RM 105.00)
Ubat Bersalin Afiat (RM 105.00)

Set Nyonya Meneer
Set Pil (RM 95.00)
Set Serbuk (RM 95.00)

Set Air Mancur
Set Pil (RM 95.00)
Set Serbuk (RM 95.00)

Set Orang Kampung (RM 160.00)

Set Bersalin Bhidan Trubellai
Set Bersalin Biodex
Set Bersalin Hiraq
Set Bersalin Nouvelles Visages
Dll  


Bengkung
Tungku Ibu
Mandian Herba
Set Asas Pengurusan Uri
Tungku & Barut Baby
Minyak Telon Baby


Lain-Lain Produk














Jamu Kacip Timah (RM 15.00)


KOS PENGHANTARAN.

Kos Penghantaran Kak Engku akan mengenakan sedikit caj untuk kos pos dan yang selebihnya Kak Engku akan tanggung. Tapi selalunya kos pos tu free je hehehe.


JANJI KAK ENGKU

Barang Yang Tidak Sampai Atau Mengalami Kerosakan, Kak Engku Akan Menggantikannya Dengan Yang Baru Tanpa Sebarang Kos Tambahan. InsyaAllah.

190 comments:

  1. berapa lama masa yang diambil untuk penghantaran barang??

    ReplyDelete
  2. Hanah Aliya: Barang akan dapat dalam 1-2 hari selepas pembayaran dibuat, Akak hantar menggunakan pos laju, Kalau dekat ngan kws Akak, kalau nak Akak hantar ke rumahpun boleh.

    ReplyDelete
  3. due 1.7, ingat nk cube JMD... kalu buat 2 kali bayaran boleh kan.

    ReplyDelete
  4. Hanah: boleh wat ansuran ngan Akak

    ReplyDelete
  5. kak, bpump blh wat ansuran x?

    ~ina_azrey

    ReplyDelete
  6. kak engku, bekas simpan susu xde jual ke? -faz

    ReplyDelete
  7. adakah harga promosi set bersalin nona roguy rm290 masih kekal??? set bersalin yg mana satu yg ade bengkung dan bertungku???
    set bersalin tropical herbs dri amway ader x??

    ReplyDelete
  8. ayu:set nr masih lagi rm290.00. Set Leesa & Set Mak Dara Ibu Halimah ade bengkung dan tungku. Set Tropical Herbs akak takde jual sebabnye client akak cakap byk sgt ubat nak kene makan hehehe.

    ReplyDelete
  9. Salam,
    Kak Engku..klu ingat saya pernah bli set bersalin leesa formula dr kak engku...nak beli breastpump scr ansuran boleh?SPECTRA 3 ada?RM?

    ReplyDelete
  10. Norazlina: Wsalam, akak ingat lagi hehehe, kalau nak wat ansuran breastpump boleh tapi spectra 3 akak tak jual la hehehe, akak cuma setia ngan medela je.

    ReplyDelete
  11. salam,
    kak engku saya nak bertanyakan harga untuk breast pump harmony jenama madela..harga yang letak rm 269...ade xdiscount hihihih...sila email saya di chup_55@yahoo.com, saya sekarang mengandung 35 minggu..dan juga mencari set bersalin yang bagus. :D

    ReplyDelete
  12. ruhil: nanti akak email kat ruhil ye.

    ReplyDelete
  13. kak engku,,set besalin mane yg elok yer??ngan bengkung mane yg oke?? lg1 breast pump mane yg oke??akak jual brand medele je ke??len xde ke??

    ReplyDelete
  14. aza adam: kalau tanya pandangan akak, akak cadangkan set nr atau set tropical herbs, kerana kedua dua nie memang mendapat sambutan bagi ibu yang ingin menyusukan baby. set tropical herbs lak lebih lengkap berbanding ngan set nr.

    bab breastpump lak akak sekarang nie cuma jual medela yg manual je, yg auto akak dah tak jual dah sebabnye supplier naikkan harga, so takleh akak nak nolong ibu ibu dapatkan harga medela yg murah

    ReplyDelete
  15. nak cari tungku ibu n bayi yang terbaik, mudah dan praktikal.. memandangkan untuk anak ke2 ni saya berpantang sendiri. juga bengkung yang mudah dipakai sendiri..

    ReplyDelete
  16. suriati: klu nak tungku ibu akak cuma ade jual yg tungku herba je (tungku herba leesa rm40.00 & tungku herba jamu mak dara rm50.00) klu nak tungku bayi akak ade harganya rm20.00 (comel je tungku nie hehehe) dan bengkung lak, klu nak mudah pakai sendiri bolehlah guna bengkung yg zig zag (yg velcro pun ade tapi akak takde jual) bengkung yg akak ade antaranya bengkung bodycare rm35, bengkung sendayu tinggi rm40, bengkung leesa rm49, lain lain spt bengkung atika beauty, bengkung serai mas....semua nie bengkung zig zag tau

    ReplyDelete
  17. salam kak engku..sy eny ahli baru.nk bli set nr cz dh tya 5org mber&baca rata2 artikel mmg nr tsangatlah bgs!hrga msh rm290?sy nk jg tungku herba,tp dr produk mana yg ok?tungku beby juga sy nk bli..tq kak...

    ReplyDelete
  18. eny: wsalam, akak rasa akak dah mesej kat eny kan hehehe, ok jumpe lagi ye

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum Kak Engku. Saya hanan,sekrang dh hampir 9bln. dan asaya sdg survey set bersalin yg bagus dn hrg yg berpatutan. Saya kenal akak, akak staff nurse di klinik Desa Sg.buloh. Saya check up kt sana. Saya berminat nak ambik brg dr akak. Cuma saya nk tanya kalau2 akak ada buat rawatan mengurut slps bersalin.

    ReplyDelete
  20. norhanan: wsalam, akak takde buat rawatan mengurut, akak tak pandai mengurut hehehe, tapi kalau nak set bersalin tu boleh la akak tolong hehehe. bye n jumpe lagi

    ReplyDelete
  21. Salam.. Kak engku kalau set bersalin orang kampung ok x? Apa aja isi2nnyer? Tq

    ReplyDelete
  22. salam, set bersalin orang kampung nie okay. Set nie lebih tradisional sikit yang mengandungi seri lulur, seri pilis, seri susut, Kapsul kacip fatimah, minyak telon, minyak gamat, minyak merah, ubat periuk, jeli gamat dan bengkung. Harga pasaran RM 160.00. bye n jumpa lagi

    ReplyDelete
  23. Salam kak, bengkung bodycare ni brand NR ke ni yg ada 2 tali utk ikat atas & bwh? yg senang bla nak ktoilet buka ikatn bwh & bla nak bf buka ikatn atas.. Tungku batu NR ada gak? Tq

    ReplyDelete
  24. Pn: Wsalam, bengkung bodycare nie bukannya jenama nr tau, bengkung nie jenama bodycare, bengkung nie sama ngan bengkung sendayu tinggi gak.

    ReplyDelete
  25. akak, saya nak cuba set ambar kenanga..dah ade ke customer sebelum ni yang order dengan akak..ade tak feedback yg baik?

    ReplyDelete
  26. salam kak...
    nak tanyer yang mane paling better?saya cadang nak beli JMD kat akak jer...berapa leh dapat diskaun....saya lag 3 mggu due.

    ReplyDelete
  27. wsalam, pn setakat nie ramai juga yang dah mencuba set bersalin ibu ambar nie, dan setakat nie juga feedback yang diterima adalah begitu positif. thanks, bye n jumpe lagi ye.

    ReplyDelete
  28. wsalam puan set ibu halimah (JMD) nie adalah set lengkap (ade tungku herba, pilis, param, bengkung dll) dan sekiranye berminta ngan set nie meh la tawar harga ngan akak, nanti jgn lupe isi order form ye ataupun sms je terus kat akakpun boleh gak 019 2077643 hehehe, bye n jumpe lagi ye.

    ReplyDelete
  29. sesuai ke saya ambik phytonatal Nona Roguy kalau saya mengalami keguguran

    ReplyDelete
  30. salam kak engku. set bersalin HPA -RM 85 tu termasuk ape yek?

    ReplyDelete
  31. salam kak engku...sya bru 4 bln mengandung,sy mencari prodok yg sesuai untuk menyusukan ank n badan kembali ramping..
    betul ker org kata kena beli set bersalin pas bersalin,kerana bersalin czer n normal perlukan set bersalin yg berbeza. betul ke kak?

    ReplyDelete
  32. salam akak...sy nk beli medela harmony n set bsalin nr...boley akak emailkan sy details kalau sy nk byr ansuran 2x? email ke azzah_kamarudin@yahoo.com..tq~!

    ReplyDelete
  33. zubaidah: wsalam, set hpa nie akak takde jual la buat masa nie, stok susah nak dapat, sorry ye. thanks n jumpe lagi ye.

    ReplyDelete
  34. azz: wsalam, thanks ye sudi shopping ngan akak, nanti akak reply email kat azz ye, bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  35. pn: wsalam, hehehe, selalunyeutk tujuan ini, ramai customer akak yang ambil set nr ataupun set tropical herbs.

    ReplyDelete
  36. kak skng ni saya da msuk 7bln lbh...msh tgh1 survey set bersalin skng ni...akk blh bg pendapat antara set bersalin Tropical Herbal Amway dgn set bersalin Lessa Formula..mne yg bagus kak ye?
    sila akk bg pendapat ye...

    ReplyDelete
  37. utk pengetahuan kedua dua set nie bagus, susah utk akak nak decide yg mana satu, tapi cuma apa yg akak boleh rumuskan ialah set leesa lebih lengkap berbanding ngan set tropical herba kerana set leesa premium ade tungku herba.

    ReplyDelete
  38. hai,kak engku..
    sy nak tau ape kegunaan/fungsi set air mancur? akak x jual pil ASI ke? tq

    ReplyDelete
  39. Salam CICI, mekasih sudi bertanya pada akak. Kegunaan/fungsi set air mancur akak pun tak pasti pulak...uhuhu Pil Asi akak ada jual...meh la order dgn akak...hehehe

    ReplyDelete
  40. klu pil ASI akak jl brp ek?

    ReplyDelete
  41. cici: rm15.00 + rm5.00 kos pos

    ReplyDelete
  42. ok kak,nti sy confirm dgn akak ye..tq

    ReplyDelete
  43. Salam kak, sy berminat nk bli Leesa confine mum premium set... Harga bleh tawar x kak?

    ReplyDelete
  44. wsalam, memang digalakkan utk menawar rege ngan akak hehehe, nanti isi order form ye, bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  45. salam kak, tadi saya ada isi borang utk set bersalin mustika ratu.. tlg ye kak reply secepat mungkin.. saya tgh tgu due bersalin dh ni, mula2 xbudget nk cari set bersalin sb plan nk bersalin kat kg. mak ada utk cari jamu kg, tetiba hubby saya last2 minute ni suh bersalin kat umah sendiri je, sunyi katanya. nk x nk kena la survey set bersalin yg ekonomi skit.

    ReplyDelete
  46. zue: wsalam, ok sekarang gak akak pegi jawab ye hehehe. Tq

    ReplyDelete
  47. salam kak engku
    saya nak beli set tropical herbs. akak ada stock ke sekarang?

    ReplyDelete
  48. syamil: wsalam, thanks ye sudi singgah blog akak. Hehehe stok tropical herbs insyaAllah sentiasa ada, meh la order ngan akak.

    ReplyDelete
  49. Salam

    Saya dah hantar borang pesanan. anything akak boleh email saya yer. TQ kak

    ReplyDelete
  50. fida: wsalam, thanks ye sudi shopping ngan akak. Ok sekarang gak akak pi siasat hehehe. Bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  51. salam...kalau bersalin secara operation n skrg menyusu badan...boleh x makan set bersalin Amway...n jika boleh mula dr hari ke berapa?

    ReplyDelete
  52. wsalam, boleh ambil set amway dan disarankan ambil selepas 14 hari bersalin. Tq

    ReplyDelete
  53. salam kak engku, ubat bersalin afiat ada jual loose tak?

    ReplyDelete
  54. Salam Kak Engku, Brp hg yang akak boleh beri utk Phytonatal (90 biji) + Minyak Herbanika (130ml)- NR, dan Body Contour Gel (100gm)- Leesa Formula?? Blh bg rege murah2 kan?? hihihi... :-)

    ReplyDelete
  55. ayunie: ubat bersalin afiat takde jual secara loose hehehe

    ReplyDelete
  56. ayunie: wsalam, hehehe nie ye regenye, akak kasi rege ahli ye, pyto 90 tab rm100.00, minyak herbanika 130ml rm58.00, body contour gel 50gm rm30.00. kos pos insyaAllah free, meh la order ngan akak.

    ReplyDelete
  57. Kak engku, saya nak order set nona roguy promosi RM290, Ada kg tak promosi tu?

    ReplyDelete
  58. ayunie: masih lagi promosi hehehe, meh la order ngan akak.

    ReplyDelete
  59. Salam kak Engku..pe khabar?
    saya nk mtk tlg akak bg tips mcm mana nk pilih set brsalin yg sesuai ye...byk produk ni..x tau nk pilih mana 1.. thanks~ Zue (nazam2isz@yahoo.com)

    ReplyDelete
  60. salam zue, akak alhamdulillah sihat. Mekasih sudi bertanya pada akak. Untuk makluman, akak dahpos entri kat dalam blog akak nie....he3 Nanti baca ye, panduan memilih set bersalin, insyaallah jadi panduan. selamat membaca...

    ReplyDelete
  61. salam kak,kalau tropical herbs amway set tu ade ape ye??btol ke amway ni kurng pns if bandingkan dgn NR??

    ReplyDelete
  62. norlaily: wsalam, set amway nie boleh dikatakan semuanye ade kecuali tungku herba je yg lain semuanye dah complete dlm set nie. Set nie boleh dikatakan lengkap dan juga harganye agak ekonomi. Ramai customer akak yg cakap set nie tak panas dan sgt sesuai utk tujuan penyusuan, namun bagi akak ia masih bergantung kepada penerimaan seseorang individu tu gak. Tq n jumpe lagi hehehe

    ReplyDelete
  63. salam kak.Nak tau gak kalu sy nak set A leesa formula tu blh bg bape hrganya?Sy tinggal di Muadzam Shah,Pahang.

    ReplyDelete
  64. salam kak..sy da 27w..ngah survey set bersalin ni..tgk blog akak menarik sgt..cndngnye nk ambk phytonatal,minyk herbanika(NR)..param,pilis,rempah mandi,tungku(IBU HALIMAH)..barut bby & pam medela harmony 2..mcm mna ek kak??leh x cmpur mcm 2??leh murh x?kak antar ke email sy ek..mia_miza@yahoo.com

    ReplyDelete
  65. assalamualaikum hani, mekasih sudi shopping dengan akak. nanti isi form dan tawarlah harga dengan akak dulu ye.

    ReplyDelete
  66. assalamualaikum kak engku, nama saya suwaibatul aslamiah, sedang berpantang dan sudah masuk hari ke 21 ahad ni (21/8/2011). Masalahnya, saya melahirkan anak sulung dan ibu sya sudah tidak larat untuk menjaga saya sepanjang berpantang. Senang cerita, sya sekarang berpantang ala koboi, jika ibu sya ingt untuk panaskan batu sungai untuk bertungku, adala, jika terlupa, xbertungku la sya, kebetulan anak sya ditahan wad hampir seminggu slps melahirkannya dan sya juga hmpir 2 minggu lambt diurut oleh bidan, namun malang bertimpa2 bila bidan yg ibu sya booking xmcm bidan pun, urut ala2 kadar jer, masuk minggu ke-3 hari berpantang sya, ibu sya booking bidan yg lain, alhamdulillah, sedap sikit rasa badan sya ni, tp yg menjadi masalah, luka jahitan di bawah smakin pedih dan sya dapati ada luka2 sedikit, tp xde terjadi pendarahan dan bentan, sya ingin minta nasihat, juga pandangan kak engku memandangkan sya terlalu takut jika kesihatan sya slps hbs pantang ni xspt sblm sya melahirkan anak sulung saya, jika kak engku ingin membantu, ini alamat email sya; daniahazel1981@gmail.com dan ctc no. sya; 0196515165. terima kasih atas keprihatinan

    ReplyDelete
  67. assalamualaikum mia miza,
    Mekasih sudi shopping dengan akak. Akak reply thru email ye. Tq

    ReplyDelete
  68. w'salam sue, mekasih sudi tanya akak. Akak reply via sms ye. Tq

    ReplyDelete
  69. salam kak,saya anne, saya nak tanye... saya tgh cari utk set bersalin.. saya planning nak pakai set bersalin amway, tapi ada kwn saya kata set nyonya maneer bagus sbb bdn dia cepat susut dan lagi susut dari badan dia yg sbelum dia mengandung. boleh ke saya pakai set bersalin amway+nyonya maneer?maksud saya pakai kedua duanya skali.. saya ni tak tahu menahu sgt pasal mende ni sbb saya baru mengandungkan anak sulung, sila bg advice..

    ReplyDelete
  70. Salam K.Engku,nak tanya set apa yg practical & reasonable price utk pakej bersalin caesar?

    ReplyDelete
  71. Wsalam, hehehe thanks ye sudi singgah blog akak, sebenarnye utk memilih set bersalin nie memang memningkan sikit, so nasihat akak cuba baca panduan memilih set bersalin dlm blog akak nie ye, insyaAllah dapat dijadikan panduan. Dan lagi satu, akak memang tak galakkan campur campur set bersalin ye huhuhu.

    ReplyDelete
  72. Wsalam, sebenarnye boleh dikatakan semua set bersalin sesuai utk bersalin caesar, so nanti cuba baca panduan memilih set bersalin dlm blog akak ye hehehe ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  73. salam kak engku,

    saya akan due bersalin 7/11 ni..dan ni adalah anak pertama saya..

    saya kurang arif dalam bab2 berpantang n bersalin ni..

    blh x kak engku cdgkan brg2 pe yg diperlukan semasa berpantang?

    ReplyDelete
  74. wsalam, thanks ye sudi singgah blog akak, ok sebagai panduan utk berpantang cuba puan baca entri dlm blog akak mengenai panduan berpantang dan utk memilih set bersalin nanti cuba baca panduan memilih set bersalin dlm blog akak ye, lepas tu klu masih kompius gak nanti kite pilih sama sama ye hehehe, ok jumpe lagi ye

    ReplyDelete
  75. Salam kak engku... sy ada submit form utk produk tropical herbs + tungku & barut baby... minta check ye..

    -nazia-

    ReplyDelete
  76. asslm kak engku..
    breast pump tu ade jenama len x selain dr medela..sy tgh cr @ survey breast pump nie.. pump yg lame da rsk.. lg pn xbgs lgsg.. blh mantain dlm 10 mnt je.. pas tu pump jd slow.. n ade ms trs x function.. so, skrg nk cr yg bru.. n yg bgs skt dr yg lme.. sy tgh cr spectra DEW.. klu akk ade, leh inform sy x?? n nk th gak bpe harga..
    - illazst - (illazst@yahoo.com)

    ReplyDelete
  77. salam,
    nak tanye set tropical herbs tu RM 293.00 mmg tetap dh @ ada special price drkak engku?

    ReplyDelete
  78. nazia: wsalam, nanti akak check ye. Tq

    ReplyDelete
  79. illazst: wsalam, akak cuma ade jual medela harmony je huhuhu, sorry ye

    ReplyDelete
  80. wsalam, set tropical herbs akak boleh kasi rm290.00 je, klu dlm semenanjung kos pos free.

    ReplyDelete
  81. Salam k.engku. nak tanya harga loose item utk NR. Saya nak cuba Photo Natal dan akar herbaneka. Terima kasih.
    Izzah.

    ReplyDelete
  82. izzah: Wsalam, ok klu beli loose akak kasi harga ahli, kos pos nanti kita citer, klu boleh free akak kasi free je hehehe. ok jumpe lagi.

    ReplyDelete
  83. akak, breastpump jenama pe akak jual...kt mana sy nk tgk brg2 tu n harganya?

    ReplyDelete
  84. akak cuma ade jual medela harmony je, model yg lain lain tu akak dah takde jual huhuhu

    ReplyDelete
  85. salam kak engku..nk tanya.ada tak keterangan tentang set bersalin amway..apa je yg ada dalam set tu.dan brapa harga dia?boleh kurang lagi tak?

    ReplyDelete
  86. wsalam, harga set nie rm293.00, klu nak detail produk nie nanti kasi akak email address leh, sebabnye dlm blog pihak amway tak benarkan publish detail huhuhu

    ReplyDelete
  87. saya yang tanya pasal set amway tu kak..ni email saya hnyzur_3003@yahoo.com.my apa pendapat akak tentang kebaikkan dan keburukan set amway ni..saya ingat nak beli set ni dengan tungku beby..tapi nk tau detail set ni dulu. tme kasih kak..- ain-

    ReplyDelete
  88. ain: hehehe sekarang gak akak email detailnye

    ReplyDelete
  89. as salam kak engku,

    saya pun berminat dengan set bersalin amway ni. tolong emelkan saya detail tentang produk ni ya serta harganya untuk 1 set. emel saya : aniefm@gmail.com.

    terima kasih

    ReplyDelete
  90. nida: wsalam, nanti akak emailkan detailnye ye

    ReplyDelete
  91. assalamualaikum kak engku..

    saya sgt berminat dengan set bersalin ibu halimah, semua item dalam set tu saya nak beli kecuali bengkung dan tungku (sbb 2 item ni saya dah ada)..so boleh ke kalau saya tak beli complete set??item yang lain semua saya nak kecuali bengkung dan tungku...price macam mana ye??

    ReplyDelete
  92. fika: wsalam, boleh klu nak beli macam tu, tapi kene beli secara loose la, tapi harganye takleh nak diskaun sgt. klu berminat nanti isi order form ye, leh la kite story story harga kat situ ye hehehe, ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  93. Assalamu'alaikum Kak Engku,

    Saya ingin minta pendapat Kak Engku tentang pemilihan set bersalin. Situasinya ialah saya dah ada bengkung, saya bercadang untuk memberi susu badan pada anak dan kalau ikut sejarah kesihatan anak saya pula ada jaundis (prolong jaundice). Set bersalin yang mana satukah yang paling utama Kak Engku boleh cadangkan. Terima kasih.

    ReplyDelete
  94. siti: wsalam, utk pengetahuan semua set bersalin baik, akak nak pilihkanpun susah gak sebabnye lain org lain penerimaannya ngan sesuatu ubat. Mengenai baby kuning nie, boleh dikatakan hampir semua baby yang lahir memang akan kene kuning, so selalunya dinasihat ambil jamu selepas 14 hari bersalin kerana selalunya pada masa tu kuning sudahpun sembuh, tapi kalau baby masih kuning lagi pada masa tu, hold dulu pengambilan jamu tu ye, tunggu sehingga baby betul betul sembuh dari kuning

    ReplyDelete
  95. Salam..saye nak tnye.. Set NR RM290.00 tu ade lg x akak..?

    ReplyDelete
  96. wsalam, set nr rm290.00 masih ade lagi, meh la order ngan akak heehe

    ReplyDelete
  97. Saye ade msg akak td tnye antara set nr dgn set tropical herbs mane lg bagus yer akak..?

    ReplyDelete
  98. salam kak engku..... saya nak tanya detail mengenai set amway. email saya nieas456@yahoo.com
    lagi satu nak ty juga harga promosi bg NR dan bpump tuh masih ada lagi

    ReplyDelete
  99. nieas: wsalam, nanti akak reply kat email ye, harga promosi utk set nr n bpump masih ada lagi, cuma bpump tu stok baru masih belum sampai huhuhu, ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  100. salam kak engku saya nak buat bayaran ansuran.... boleh tak. saya nak NR set, bengkung st dgn bpump tuh. cam ner nak order (nieas)

    ReplyDelete
  101. terima kasih kak engku...saya dah dpt brg yg sy order,harga murah, 2 hari je dah dpt brg..terima ksh byk2...

    ReplyDelete
  102. nieas: boleh, nanti isi order form ye hehehe, ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  103. Alhamdulillah, brg akak jual ye, lain kali leh la shopping ngan akak lagi ye hehehe, ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  104. slm kak engku,sy baru singgah blog akak ni..mmg best la..byk dpt info.sy berminat nak beli set sayyida ambar tu tp sy dok kat melaka..bleh kn?hehe..

    ReplyDelete
  105. wsalam, hehehe thanks ye sudi singgah blog akak. Klu nak sayyida ambar nanti isi order form ye, ataupun sms je kat akak 019 2077643. Opps lupe lak nak bagitahu, start 01 Jan 2012, harga barang nie nak dinaikkan tau, so klu nak harga lama kene cepat cepat order hehehe, ok jumpe lagi.

    ReplyDelete
  106. slm kak...bole x akak bg details psl set bersalin amway...saya nk wat perbandingan dgn set bersalin nr...fardziana_1009@yahoo.com

    ReplyDelete
  107. fardziana: wsalam, ok nanti akak reply kat email ye hehehe, jumpe lagi

    ReplyDelete
  108. Assalam..

    Sy nk bli 1 btl minyak mustajab NR + Bengkung Lessa .. Bpe hg sume ye kak?

    ReplyDelete
  109. liza: wsalam, hehee akak kasi minyak mustajab rm25.00 + bengkung leesa rm45.00 + kos pos rm8.00 = rm78.00. Tq

    ReplyDelete
  110. Salam kak engku,

    Kalau nak order dgn akak, brp hari boleh sampai? saya kt johor bharu

    ReplyDelete
  111. affida: wsalam, brg insyaAllah sampai dlm 1-2 hari selepas pembayaran dibuat, akak pos gune khidmat pos laju.

    ReplyDelete
  112. akak nak tahu harga set amway kalu nak ambil kat mana kalu pos berapa hari emai saya gaban77@gmail.com

    call akak tak angkat

    Asmah

    ReplyDelete
  113. Salam asmah,
    Harga set amway TH rm290.00 klau nak ambil byhand area rawang. Tinggsl kat mana? Klau pos biasa 1 @ 2 hari bekerja sampai. Maaf sebab tak angkat call.....tgh ada taklimat with doctor and matron....uhuhu. Nanti check email ye. Tq

    ReplyDelete
  114. slm k.engku camne nak dptkan produk utk saya yg elalu skt2 bdn dan pening kepala mgkn krn tak ckp ubat2an sms bersalin yg lalu..saya br je 6bulan melahirkan dan satu lg mslh saya anak saya ekzema yg agak teruk hingga bernanah dah tak tahu nak buat camne dah..kami ni dua2 berpenyakit..skim sbyrn ansuran tu camne k.engku?tma kasih emel...semek_tuek@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam anonymous,
      Terima kasih sudi tanya akak. Untuk hilangkan sakit2 badan akak sarankan berurut dan bertungku. Pening kepala mungkin sbb tak cukup tidur. Banyakkan rehat ye. Masalah ekzema yg anak alami akak nasihatkan jumpa doktor pakar kulit ye. Insyaallah ia mungkin akan membantu. Tq

      Delete
  115. salam kak engku sy dah bersalin dalam 80 hari tapi kenapa cecair seperti lendir pekat warna putih masih keluar.tetapi faraj tidak mengalami ketalan...saya telah datang bulan lbhg kurang 2 minggu lepas...

    ReplyDelete
  116. Salam anonymous,
    Akak nasihatkan buat pemeriksaan untuk pap smear di mana2 klinik kesihatan ye. Mungkin pemeriksaan detail boleh dilakukan. Tq

    ReplyDelete
  117. salam kak engku..skrg sy baru msuk 25w n tgh survey set bersalin..skrg ni ngh confuse nk cari set bersalin..rasa2 macam nk try leesa formula (set premium) or tropical herbs.bape hrga slps discount yg kak engku leh kasi utk leesa formula n tropical herbs?blh email kt sy gadispersona88@yahoo.com.
    tq.

    ReplyDelete
  118. As salam kak engku..Saya Fiza..saya nak tanya, anatara set bersalin NR dan Leesa Formula..mana yang ok?..Then, if saya ambil Set NR (dpt harga promosi lagi ke)?..+ Bengkung Leesa + Minyak telon Amway..brp akak boleh bg..nnt akak emel detail price ke derisa82@yahoo.co.uk. Thanz kak.

    ReplyDelete
  119. askum kak engku...saya syaqeella..saya bru lps bsalin dlm 20 hr...saya ingin mencuba produk set bsalin ammy 60days...adakah saya masih boleh mgambilnya...mohon kak engku terangkan penggunaannya...email saya ixora_com@yahoo.com... thanks...

    ReplyDelete
  120. kak engku,name sye sue..set bersalin org kg ade bengkung x?
    cne nk order.?pas 2 brape?boleh trgkn ape ade dlm produk org kg 2 pas 2 cara guna..?

    ReplyDelete
  121. Salam kak engku,
    saya nak tau harga utk set bersalin NR dan Amway...berapa ye selepas diskaun??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam risanur,
      Harga pasaran set nr rm360.00 & amway rm293.00 Berminat boleh isi form dan tawarlah harga. Nanti akak tengok ye.....he3

      Delete
  122. salam.. kak engku, nk tnye.. klu pos ke sabah, brp hr blh smpi ye?

    ReplyDelete
  123. iema: wsalam, thanks ye sudi shopping ngan akak, klu pos ke sabah insyaAllah dlm 2@3 hari brg sampai, akak gune khidmat pos laju.

    ReplyDelete
  124. slm engku

    akk dr sdkn, sdg pgnant kdgn ke13, anak ke0 (4x ggur) edd nov '12..bmnat nk cuba set amway th,brpa hrga plus pos ke sdkn?lau plus tgku ibu pla (leesa mgkin..)brpa ttal?akk cdg nk mbyr scra ansuran,xmpu byr skli gus,cz xkrja n anak ada 8org smua msh bljr..bleh email kt akk, sofyatiku66@yahoo.com

    tmaksh..smg engku dpt anak yg soleh,lg d prmdahkan klhran anak ke 4 jun nti..i.allah..ameen..

    ReplyDelete
  125. sofya myra: hehehe thanks ye kak sudi singgah blog saya, nanti saya reply kat email ye. tq n jumpe lagi

    ReplyDelete
  126. kak engku klu sya nak beli, hanya param dan pilis shj blh? jenama ape yg ada yea

    ReplyDelete
  127. zainab: boleh, akak ada dua jenama, klu sari ayu param rm18.00, pilis rm15.00, dan jenama mak dara param rm27.00, pilis rm22.00, kos pos akak caj rm8.00. tq

    ReplyDelete
  128. salam...kak, saya akan bersalin akhir bulan sept nie...produk yang mane sesuai digunakan untuk berpantang..?terima kasih

    ReplyDelete
  129. wsalam, klu tanya akak, akak suke set nr, sebabnye berpantang kali nie akak nak gune set nr hehehe, tapi sebenarnye terpulang kat individuntu jugak suka set bersalin yg mane hehehe.

    ReplyDelete
  130. salam,,kak berapa akak jual st bersalin amway tu,,,boleh infom sy tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Harga pasaran Set bersalin amway rm293.00. Klau berminat untuk detail info pasal set bersalin nie, nanti bg email address ye. Tq

      Delete
  131. salam kak...kalau x keberatan boleh x cadangkn set bersalin mana yg bagus utk sy yg pertama kali nk berpantang. Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Klau tanya pendapat akak, akak lbh suka set nr....hehehe. Ia bukan sahaja mudah, senang n ringkas untuk digunakan. Klau berpantang sendiri pun senang je nak guna. Tq

      Delete
  132. NR termasuk bengkung herba ye kak? RM365 ade diskaun x? hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Dlm set nr hanya ada 6 barang harga pasaran rm365.00 Akak buat promosi rm290.00 Set nr tidak termasuk bengkung herba. Klau berminat isi form kat blog akak ye @ blh thru sms ke hp akak je. Tq

      Delete
  133. ops...skarang harga promosi Rm290...maaf, x nmpak iklan..tp sy due bln 12. agak2 dpt lg x harga ni nanti??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok takpe. Insyaallah selagi supplier tak naikkan harga masih blh dpt dgn harga tu. Expired date lambat lagi 2015. Tq

      Delete
  134. Kak, Kalau set NR tu saya beli satu set plus Madu Nona, berapa akak boleh bagi harga. Saya dalam 32 weeks ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Untuk set nr rm290.00 Maaf stok madu nona takdw. Untuk loose nr akakak blh bg dgn harga ahli. Berminat isi form kat blog akak ye. Tq

      Delete
  135. As'salam kak...

    Nak tanya la..set bersalin Tropical herbs tu akak boleh bagi diskaun berapa ye? yg set bersalin Nr tu still RM290 ye...tu kire dh diskaun la ye...sy ni ni dok tercari2 lagi set bersalin...pdhal due dh nak dekat...

    -hana-

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni email sy...hana_putra@yahoo.com

      Delete
    2. Wsalam hana, akak reply thru email. Nanti check ye. Tq

      Delete
  136. Assalamualaikum Kak Engku,

    Kalu sy campur set bersalin Leesa ngan phytonatal NR ade efect tak. Tau set bersalin NR ngan pil haruan Leesa... sbb kalau boleh sy nak kedua2 tu ada dlm set...apa cadangan K engku? bengkung xde pun xpe sbb guna bengkung tradisional mak jahit...lg satu nak tnye peedapat kak engku dr segi bertungku dan bertangas, ade kesan tak kalau tak buat? sbb masa bersalin anak pertama dulu 2 bende tu sy tak buat ketika berpantang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam nastasea,
      Blh campur klau salah satu produk dlman n satu lagi luaran. Cuma jgn campur 2 produk dlman dlm satu masa je. Habiskan satu persatu ye. Untuk nr n leesa blh neli secara loose. Pada akak bertungku mmg penting dr bertangas. Bertungku blh bantu kecutkan rahim dan bantu untuk kesihatan dalaman. Tq

      Delete
  137. Salam kak engku, set bersalin yang manakah sangat bagus untuk yang bersalin secara pembedahan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Pada akak mana2 set bersalin pun ok. Klau nak yg mudah, ringkas n senang set bersalin nr. Tq

      Delete
    2. Salam,
      Pada akak mana2 set bersalin ok. Klau nak yg mudah, senang dan ringkas set bersalin nr. Tq

      Delete
  138. Salam kak engku,

    Sy nk tnya klu sy nk beli pil phyto nr 90 tab brp harga?n bole poskn ke kedah ke?brp harga termsk pos

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam as,
      Terima kasih sudi shopping dgn akak. Untuk phyto 90 biji rm100.00 + free postage. Berminat blh hello akak @ isi form kat blog akak nie ye. Tq

      Delete
  139. salam kak.

    saya nak tahu details tentang set bersalin TH amway tu. boleh email kat saya tak?
    kecikobe@yahoo.com

    tq.

    ReplyDelete
  140. Wsalam, thanks ye sudi singgah blog akak, ok akak dah reply detail set amway kat email ye hehehe ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  141. assalamualaikum kak engku sy nk tau price set bersalin non roguy bpe ek? klo pos caj bpe? and dlm set nr dapat ape ek? tungku & bekung ade skali x? klo x de,sy nk amik skali dr akak bpe lak? heheh sorry bnyk tanye =)

    ReplyDelete
  142. wsalam, set nr harga pasaran rm365.00, akak jual rm290.00, dlm set nie ade pytonatal 90 biji, lulur, krim barut, ucg cuci, akar, minyak herbanika ade 6 produk semuanya. set nie takde tungku dan bengkung. 2 brg tu ada byk harga mengikut jenama klu berminat nanti mesej kat akak la ye hehehe, thanks n jumpe lagi

    ReplyDelete
  143. assalamualaikum kak engku, saya dah empat minggu bersalin dan telah membeli set mustika ratu termasuk bengkung sekali. saya masih gunakan jamu luaran kerana anak prolong jaundis dan baru hendak memakai bengkung yang disediakan oleh sebab masuk wad dll. Masalahnya bengkung tu kecik dengan saiz saya terutamanya di pinggul sebab saya berpunggung besar (kecewanya..). So kalu saya nak beli bengkung dari kak engku yang mana sesuai ngan saya yang berpinggang 36 inci ke atas ni. Kalu Ammy Corset atau bengkung Bodycare ok tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam irfa, blh cuba bengkung sendayu tinggi. Tq

      Delete
  144. Salam kak engku.saya puan siti baru bersalin secara c-sect dan menyusukan badan.sy telah mengambil beauty umaira sebagai makanan tambahan saya tanpa mengambil jamu.Jamu apa yg sesuai utk sy ambil bagi memulihkan luka ceaser disamping selamat utk myusu badan?harap kak engku dpt membantu sy.terima kasih byk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam pn siti,
      Tahniah. Maaf jamu apa yg sesuai untuk puan saya tak pasti. Tp puan blh cuba set bersalin leesa premium @ set bersalin nona roguy. Tq

      Delete
  145. kak engku saya nak set bersalin amway...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam boleh. Nanti isi form kat blog akak nie ye. Tq

      Delete
  146. kak engku, set nr yg rm290 still ada lagi x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Alhamdulillah. Stok set nr masih ada. Jika berminat blh isi form kat blog akak @ thru sms ke hphone akak. Tq

      Delete
  147. salam, sy nk order mandian herba JMD - 1 & tungku herba leesa - 2. ada diskaun tk? sms sy blh? 012-2407167. thanks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,
      Terima kasih sudi shopping dgn akak. Akak reply thru sms ye. Tq

      Delete
  148. kak, tolong email saya details utk set NR dan set Amway. email address: anna.carrem.12@gmail.com
    terima kasih

    ReplyDelete
  149. aslm kak engku,boleh saya tahu,utk baby yg ada G6PD,adakah saya masih boleh mengambil pytonatal dan akar herbanika dari produk Nona Roguy? saya takut nak mkn sebarangan disebabkan baby saya ada G6PD.terima kasih byk2 kak engku

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam nina mzee,
      Masih boleh ambil. Semasa pengambilan sentiasa buat pemantauan jaundis pd bb ye.

      Delete
  150. salam..akak kalau saya nak set nona roguy tu..wat ansuran 2 kali bayar boleh x?mcm mn caranya ek..

    ReplyDelete
  151. salam..akak kalau saya nak set nona roguy tu..wat ansuran 2 kali bayar dapat x harga promosi 290 tu..?dan mcm mn ek cara pembayaran nyer..pas habis bayar br dapat barang ek?

    ReplyDelete
  152. Wsalam, set nr tetap boleh dapat ngan harga rm290.00 walaupun payment secara ansuran. brg akak akan pos setelah akak terima full payment. bayaran ansuran boleh dilakukan mengikut keselesaan diri sendiri. meh la order ngan akak hehehe.

    ReplyDelete
  153. Salam kak...kalau saya nk Phytonatal NR, Krim Barut NR, Minyak Herbanika NR dan Akar Herbanika NR..berapa harga yang saya boleh dapat lepas diskaun dr akak?...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,
      Untuk loose produk akak blh bg dgn harga ahli. Klau berminat boleh isi form kat blog akak. Tq

      Delete
  154. sis, kalau saya cuma nak beli param n pilis sahaja mcmana. ada jual berasingan tak?? bole email ke afinuds@yahoo.com
    tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Ada jual pilis mak dara dan param mak dara. Okay nanti akak email. Tq

      Delete
  155. salam kak engku...sy zuraidah dr kajang..boleh tak email details tentang set tropical herbs amway?macam berminat.akk boleh bg diakun brape..boleh buat ansuran eabyrn?brape kali byr kak?hehehe...ni email sy zuraidahrahim@gmail.com

    set amway ni sesuai tak utk org yang ade darah tinggi,bercdg nk bf baby n bengkung tu besar x?sbb punggung sy ni besar hikhik..tq kak engku

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam zuraidahrahim,
      Akak dah email info detail pasal amway. Dapat tak? Ok. Nanti kita cite ye. Tq

      Delete
  156. Assalam Kak,

    Nak tanya antara Amway n Biodex-set pantang mana bagus, ini kali ke3 saya caeser, sebelum ni pantang, ambik supplement Shaklee je.

    Pohon pandangan kak engku ye. ada special price tak? :)

    tq kak engku!!

    yuslizakashmir@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam yusliza,
      Akak dah reply thru email. Nanti check ye. Tq

      Delete
  157. Salam.

    Ada jual set param,pilis dan tapel sari ayu tak?
    Berapa harganya?

    TQ

    ReplyDelete
  158. Wsalam, set bersalin yg lengkap ialah set bersalin mak dara rm360.00 dan juga set leesa premium rm350.00.

    set nr memang takde bengkung n tungku, tapi boleh beli secara berasingan. nona roguy baru je keluarkan bengkung sendiri harga rm60.00, klu bengkung lain ada byk jenama antaranya bengkung sendayu rm40.00, mak dara rm50.00, leesa rm49.00 dan banyak lagi. tungku herba yg ramai org guna tungku herba leesa rm40.00

    ReplyDelete
  159. Salam, saya tgh cari set bersalin yg sesuai..boleh kak engku cadangkan..maklumla anak sulung..takde experience..tq kak engku

    ReplyDelete
  160. Salam... nak order bengkung czer mcm mane yer kak engku..

    ReplyDelete
  161. salam kak engku, ada tak set berpantang luaran saja?

    ReplyDelete
  162. kak engku, ada tak bengkung jenis zap on? kalo order krim barut & bengkung leesa, ada caj pos tak? berapa? tq

    ReplyDelete
  163. Kak. Sy ni cari bengkung. Tpi sy bukan dalam pantang atau lepas bersalin. Saje tuk gune tuk kurus kempiskn perut..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.