KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah serta Kualiti yang dijamin Tulin.

10 January 2010

Set Bersalin Sendayu Tinggi (Ammy 60 Days)


Set Bersalin Sendayu Tinggi (Ammy 60 Days)








HARGA SET BERSALIN SENDAYU TINGGI

Pakej 1 : RM207.00
~ Ammy Sixty Days capsule (6 botol)

Pakej 2 : RM247.00
~ Ammy Sixty Days capsule (6 botol)
~ Bengkung

Pakej 3 : RM386.00 (Boleh Tawar Harga)
~ Ammy Sixty Days capsule (6 botol)
~ Ammy Heat
~ Ammy Massage
~ Oil Of Telon
~ Tummy Tone
~ Body Tone

Pakej 4 : RM427.00 (Boleh Tawar Harga)
~ Ammy Sixty Days capsule (6 botol)
~ Ammy Heat
~ Ammy Massage
~ Oil Of Telon
~ Tummy Tone
~ Body Tone
~ Bengkung (free size)

Kos Penghantaran : PERCUMA


Mengenai Produk :

Pakej Ammy 60 Days merupakan produk lengkap bagi ibu-ibu selepas bersalin semasa tempoh berpantang. Kini didatangkan dengan pakej terbaru yang disediakan bersama kotak Ammy 60 Days yang cantik dan menarik. Mempunyai 11 produk penjagaan yang menyeluruh bagi ibu bersalin dari hujung rambut kehujung kaki bagi menjamin kesihatan dalaman dan luaran. la terdiri daripada 2 bahagian penjagaan iaitu dalaman dan luaran (turut disertakan risalah penerangan terperinci). Amalkan Ammy 60 Days Sendayu Tinggi dari hari ke 60 selepas bersalin untuk membantu mengambalikan kecantikan tubuh badan seperti sebelum bersalin. bagi mendapatkan bentuk badan asal seperti sebelum bersalin gunakan Ammy Corset, bengkung Sendayu Tinggi.

Keterangan & Cara Penggunaan (Klik di sini)

139 comments:

  1. salam kak,
    mana yang lebih baik?.. set sendayu tinggi ke atau nona roguy? confius la..
    satu lagi,kalau edd saya bulan 9 nnt, bila masa yang elok beli set bersalin ni?

    koala ^_*

    ReplyDelete
  2. W/salam puan, kedua-dua set nie ok, kalau nak cakap yang mana satu ok, susahlah akak nak jawab tapi kalau mengikut undian set bersalin pilhan kat pool akak, ramai yang memilih set nona roguy.

    Selalunya ramai yang beli set bersalin apabila dekat-dekat nak bersalin, cthnya dlm bln ke 8 @ 9, tapi ada juga yang beli selepas bersalin. Semuanya tu bergantung kepada individu, seeloknya sediakan set nie lebih awal sedikit supaya tak jadi kelam kabut apabila kite beli last last minute.

    ReplyDelete
  3. salam kak, saya pun masih dok berpikir2 antara nona roguy dgn sendayu tinggi ni. masa baby pertama dulu guna leesa..ok jgk tp ada yg ckp muka saya nampak pucat jer pastu ada jgk yg kata sebab tak pakai segala2 param dan sbgnya tu..so apa kata kak engku? ada kwn2 yg kata sendayu tinggi panas sikit berbanding nr tp ada yg kata nr lg bagus..

    niza

    ReplyDelete
  4. Niza: w/salam,hehehe kalau bab nak tanye mane yg lebih bagus, memang akak tak dapat bagi jawapan, tapi kalau bab panas badan semasa makan jamu, selalunya apa yang perlu dilakukan adalah kurangkan dos pengambilan tu je. Tapi kalau niza masih kompius nak pilih yang mana, cuba niza baca entri akak (panduan memilih set bersalin) manalah tau, boleh membantu, Insya Allah.

    ReplyDelete
  5. Salam kak engku...
    Nak tanya,harga yang ditawarkan tu mengikut harga pasaran ke??
    Minat nak cuba set sendayu tinggi ni,sbb sebelum ni guna Afiat,tak rasa sangat panas(lgpun bajet kurengggggggggg):-)
    If saya nak ambik,diskaun cmne tu??

    ReplyDelete
  6. salam buat yang bertanya,
    4 pakej tu memang harga pasaran. Untuk pengetahuan klau beli set bersalin yang lengkap iaitu pakej 3 dan 4 memang dapat diskaun. Brape banyak nanti tawarlah harga dengan akak ye....hehehe. Dan klau beli pakej 1 dan 2 (pakej loose) yang nie memang takde diskaun.
    Okay jumpa lagi....

    ReplyDelete
  7. salam k engku,
    Saya Yuse, due bulan 12, nk tya ur opinion antara sendayu tinggi & jamu mak dara, kwn saya pakai ST , dia kata mmg bagus.
    berapa agaknya price set no 3&4 selepas discount :p
    t.kasih

    ReplyDelete
  8. Yuse: wsalam, set ibu halimah - set nie harganya rm370.00 (boleh tawar lagi harga tu) set nie lengkap dan ade bengkung. set nie lebih tradisional sedikit kerana ada pilis, param dll. bagi yg suka kepada tradisional bolehlah guna set ini. ubat makan dalam bentuk kapsul. ramai customer akak cakap set nie bagus. ramai customer akak yg mengambil kapsul jamu mak dara selepas berpantang kerana kata mereka kapsul nie mujarab utk tenaga dalaman hehehe.

    set sendayu tinggi - set nie kalau complete set harganya mahal la sedikit iaitu rm427.00 (boleh tawar harga lagi tu, tapi tak leh le byk sgt hehehe, sebabnya set nie memang mahal) set nie boleh dibeli secara loose ataupun boleh dibeli secara complete set. (terdapat pakej 1, 2, 3 dan 4). tetapi utk beli secara loose harganya tidak boleh ditawar dan juga sukar utk mendapatkan brg yg loose (kadangkala kene dapatkan daripada kedai sendayu tinggi sendiri). set nie moden, dan mudah utk diamalkan. ramai customer akak cakap set nie jugak ok. Kalau Yuse berminat meh la tawar harga ngan akak ye.

    ok bye n jumpe lagi

    ReplyDelete
  9. Salam kak..
    Saya berminat la ngan set 3 tu (tp 2la kak masih rambang mata lg ngan produk2 lain, kalu boleh saye nak produk t betol2 berkesan)..harge leh runding lagi kan...2la saye perasan set ni x de pilis, param & lain2...ok x produk ni terutamanyer tok ibu y bekerja...kalu boleh saye nak nampak bertenaga la selepas bersalin...terima kasih

    ReplyDelete
  10. Pn: Wsalam, takpe slow slow lah yek buat keputusan nak set bersalin yang mana hehehe, set sendayu pakej 3 nie okay tapi takde bengkung je la. pasal pilis, param, tapel, bertangas ataupun berurut sebenarnya ada dalam set nie. disebabkan set nie lebih moden jadi tu yang takde nama nama ubat spt pilis dll.

    Sebenarnya Body Tone dlm set nie telah mengantikan fungsi pilis dan juga param, iaitu campurkan dengan sedikit air dan sapukan di seluruh badan utk dijadikan sebagai param. Manakala selepas kering, sental ia seperti skrub utk menanggalkan daki badan. Boleh dijadikan pilis utk mengelakkan rasa pening itulah fungsinya Body Tone dlm set ini.

    Tummy Tone pula bertindak sebagai tapel. Bancuhkan dengan sedikit air atau perahan limau nipis, sapu pada perut dan biarkan ia kering bertujuan mengeluarkan darah beku dan menegangkan kembali perut. Kemudian baru memakai bengkung.

    Amme Heat & Ammy Massage utk kegunaan berurut.

    Menthazil dari sendayu tinggi pula menggantikan kaedah bertangas secara tradisional. Kaedah ini lebih moden, mudah dan selesa. Kesannya sama seperti bertangas secara tradisional. Selepas mandian herba,gunakan kembali herba sauna Menthazil utk tujuan bertangas. Lakukan selama 10 -15 minit.

    okay jumpe lagi.

    ReplyDelete
  11. Salam Kak..
    Saye Ana..saya berminat ngan set 3 tu...cam mane ngan kos panghantaran...adakah free..heheh.saye bersalin lambat lagila..bulan 3 2011...saje nak cari set bersalin awal ckit..berapa yek akak leh bg diskaun..saya cadang nak bayar ansur2 dulu...berapa ye akak leh bg diskaun senang saye nak wat bayaran tiap2 bulan...

    ReplyDelete
  12. Ana: Wsalam, kos penghantaran percuma dan bab nak diskaun nie nanti ana isi order form yek, nanti ana tawarlah harga ngan akak kat dalam form tu ye, bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  13. Salam kak engku.sy nk tny produk Menthazil dari sendayu tinggi xder dlm set bersalin sendayu tinggi kan? menthazil ni leh ganti kaedah bertangas secara tradisional ke lebih moden yer? mcmn cara tu yer akak? berapa harganya?

    ReplyDelete
  14. salam...saya bercadang nak beli set 4 tu...brapa paling diskun ble bagi ye?

    ReplyDelete
  15. Pn: Menthazil sama seperti kaedah bertangas secara tradisional. Kaedah ini lebih moden, mudah dan selesa. Kesannya sama seperti bertangas secara tradisional. Selepas mandian herba,gunakan kembali herba sauna Menthazil utk tujuan bertangas. Lakukan selama 10 -15 minit. Produk nie takde dalam set bersalin sendayu, kene beli secara berasingan harganya Rm36.50.

    ReplyDelete
  16. Pn: Wsalam,kalau berminat ngan set 4 sendayu tinggi nie meh la tawar harga ngan akak, nanti isi order form ye, boleh lah kita bincang pasal harga hehehe. bye n jumpe lagi ye.

    ReplyDelete
  17. kak engku kalau sy nak beli pakej 4 tu nk tambah tak produk pati herba amme 60days @ beli menthazil?ap pndpt akak?leh bg sy suggestion tak..due date saya bulan 1..bila sy patut beli brg set bersalin tu?

    ReplyDelete
  18. Pn: Kalau nak tambah pati herba amme tu akak rasa ok, tapi ada juga yang berpendapat tak elok kalu kita melakukan bertangas, jadi terpulanglah pada individu yg menetukannya ye. Waktu yg sesuai utk beli set bersalin seelok-eloknya di bulan ketujuh atau kelapan kehamilan tapi ada juga yang beli selepas bersalin.

    ReplyDelete
  19. salam kak engku...masa b'salin ank p'tama sya minum akar kayu+salindah n nyonya mener!yg ke-2 pulak sama jga..yg ke-3 ni sya nk cuba sendayu tinggi sbb kakak sya kata elok!bleh ke sya tmbh nyonya mener lagi boleh x?heeee...

    ReplyDelete
  20. Pn: wsalam, akak tak sarankan guna dua jenama yang berbeza utk rawatan dalaman, tapi kalau utk rawatan luaran takpe.

    ReplyDelete
  21. Salam...kak nak tanyala...kos penghantaran mmg percuma ker..?sy cam berminat ngan produk ST set 3..harga leh bincangkan..hehhe

    ReplyDelete
  22. Pn: Wsalam, iya, kos pos percuma and harga boleh bincang hehehe, meh la order ngan akak. bye n jumpe lagi

    ReplyDelete
  23. akak,nk tnye set bsalin NR ni kne mkn slps bersalin dlm msa brape hari slps kte dilever baby?

    ReplyDelete
  24. Pn: selalunya akak nasihatkan makan set nie selepas 14 hari bersalin, tapi klu masa tu baby masih kuning, kiv dulu ye sehingga baby ok dari kuning.

    ReplyDelete
  25. salam kak engku...
    nak tanya fsl bengkung ST...berapa cm panjangnya ek(dari perut ke paha)? sbb bengkung ms anak pertama sy pendek sket,x tutup smpi ke paha...kalu lebih panjang,ingat nk beli...:)

    ReplyDelete
  26. salam kak engku...sy nk tny set NR rm290 still ade lg ke?sy due bln 3 2011 tp rs bminat nk gn set NR ni.klu ade lg akak tlg la simpnkn 1 set utk sy.

    ReplyDelete
  27. Pn: wsalam, pasal berape cm bengkung sendayu tinggi nie, akak pun tak pasti berape cm hehehe, tapi utk pengetahuan dlm byk byk bengkung di pasaran, bengkung sendayu tinggi nie antara yg terlabuh.

    ReplyDelete
  28. Pn: wsalam, set NR rm290.00 masih ade stok lagi, klu nak akak boleh simpankan, tapi memandangkan nak bulan 3 tahun depan, boleh tak pn bagi sikit deposit kat akak, berapa byk pun takpe (ikut keselesaan pn la ye) bukannya apa, akak takut set tu naik harga je.

    ReplyDelete
  29. salam kak engku..sy leen,klu sy nk bli set NR+bengkung ST brp hrg akak blh bg?pastu nk tny tungku leesa akak jual x?param & pilis akak ade jual gak x?klu smua brg yg sy nk 2 akak ade,sy igt nk oder kt akak..

    ReplyDelete
  30. Pn: wsalam, ok yg nie harganya ye....

    1. Set NR (Nona Roguy) - RM290.00
    2. Bengkung (Sendayu) - RM40.00
    3. Tungku Herba (Leesa) - RM40.00
    4. Param (Jamu Mak Dara) - RM27.00
    5. Pilis (Jamu Mak Dara) - RM22.00

    Dan kos pos free je.....and harga diskaun nanti kita bincang kat tempat lain ye hehehe

    ReplyDelete
  31. hai slmt ptg....sy dah hantar form pesanan..mcmana kita tau kak engku dah receive atau belum.dan bagaimana pula cara pembayarannya..?

    ReplyDelete
  32. Pn: wsalam, thanks ye shopping ngan akak, jgn risau selalunya akak akan balas email tu secepat yg mungkin, and cara pembayaran akan akak citerkan sekali dlm email tu hehehe, thanks n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  33. salam...akak,boleh bg tau x ,yg dalam set NR tue, ade ade pil ape, param dan pilis 2 xde ker?

    ReplyDelete
  34. Pn: Wsalam, ok

    Pakej 4 : RM427.00 (Boleh Tawar Harga)

    ~ Ammy Sixty Days capsule (6 botol) nie je ubat yg ade dlm set sendayu. Ubat minum pati herba tidak termasuk dlm set nie.

    ~ Ammy Heat
    ~ Ammy Massage
    ~ Oil Of Telon
    ~ Tummy Tone
    ~ Body Tone
    ~ Bengkung (free size)

    pasal pilis, param, tapel, bertangas ataupun berurut sebenarnya ada dalam set nie. disebabkan set nie lebih moden jadi tu yang takde nama nama ubat spt pilis dll.

    Sebenarnya Body Tone dlm set nie telah mengantikan fungsi pilis dan juga param, iaitu campurkan dengan sedikit air dan sapukan di seluruh badan utk dijadikan sebagai param. Manakala selepas kering, sental ia seperti skrub utk menanggalkan daki badan. Boleh dijadikan pilis utk mengelakkan rasa pening itulah fungsinya Body Tone dlm set ini.

    Tummy Tone pula bertindak sebagai tapel. Bancuhkan dengan sedikit air atau perahan limau nipis, sapu pada perut dan biarkan ia kering bertujuan mengeluarkan darah beku dan menegangkan kembali perut. Kemudian baru memakai bengkung.

    Amme Heat & Ammy Massage utk kegunaan berurut.

    Menthazil dari sendayu tinggi pula menggantikan kaedah bertangas secara tradisional. Kaedah ini lebih moden, mudah dan selesa. Kesannya sama seperti bertangas secara tradisional. Selepas mandian herba,gunakan kembali herba sauna Menthazil utk tujuan bertangas. Lakukan selama 10 -15 minit.

    ReplyDelete
  35. salam kak engku..nak tanya kalau yg pakej 4 tu..kalau nk tawar boleh dpt brapa.

    ReplyDelete
  36. aslkm kak,klo sy nk pakej 3,tp tmbh pati herb 60days tu bleh x?klo bleh brp hrga diskuan yg bleh sy dpt

    ReplyDelete
  37. wsalam, klu pakej 4 nie, klu berminat meh la tawar harga ngan akak, nanti isi oredr form ye,nanti akak tengok harga yg ditawarkan tu, ok ke tidak hehehe, bye n jumpe lagi ye

    ReplyDelete
  38. sue: wsalam, hehehe nanti sue tawarlah harga ngan akak ye, jgn lupe isi order form ye, bye n jumpe lagi

    ReplyDelete
  39. salam.kak,nak tny pakej 1 tu ubat apa yg ada?sebab saya dah ada bengkung & tungku.cuma nak cari set ubat shj

    ReplyDelete
  40. cik rabbit: wsalam, pakej 1 nie mengandungi hanya ubat 6 botol,tapi bagi pakej 1 dan 2 nie akak takde stok ye,sebabnye susah nak dapat brg loose camni huhuhu

    ReplyDelete
  41. salam kak, saya menggunakan produk ST, saya mulakan botol pertama (1-10hari) pada hari yg ke -16. soalan saya, adakah perlu saya ikut hari saya bersalin ataupun ikut pada botol pertama sehingga botol terakhir. TQ

    ReplyDelete
  42. wsalam, klu start pada hari ke16, teruskan je pemakanan ikut seperti jadual yang ditetapkan pada botol tu (maksudnye start ngan botol yg ke2 11-20) dan teruskan sampai habis mengikut jadual. Selepas abis kesemua ubat tu, baru sambung semula ngan botol no. 1. tq

    ReplyDelete
  43. Salam kak. sy InsyaAllah due bln 12 nati. sy berminat nk guna set ST pakej 4. Kalau pakai bengkung n ikut rules dia,mmg berkesan ke akn dp blk berat badan idea mcm sblm pregnant?

    ReplyDelete
  44. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  45. wsalam, thanks ye sudi singgah blog akak, klu berminta ngan set nie meh la tawar harga ngan akak. Ok nanti akak sms ye. Tq

    ReplyDelete
  46. assalamualaikum kak.

    saya berminat dgn pakej 3 sendayu tinggi ni..
    harga boleh tawar kan..
    kalau order sekali dengan mandian herba mak dara leh tak?
    tq

    ReplyDelete
  47. wsalam, klu berminat nanti isi order form and tawar la harganye ye hehehe, klu nak order herba mak dara tu boleh sesgt hehehe, ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  48. Kak Engku.....kalau ST pakej 3 tu akak boleh kasi berapa eek???

    ReplyDelete
  49. salam anonymous,
    Mekasih sudi shopping dgn akak. Klau berminat nanti isi form kat blog akak dan tawar harga dulu ye. Nanti akak tengok logik ke tak logik...he3 Tq

    ReplyDelete
  50. salam kak, nak tnya mcm kalau sy nak beli set sendayu tinggi secara berasingan. Mcm mn crnya nak buat pesanan.

    ReplyDelete
  51. wsalam, klu nak beli loose boleh tapi harga diskaunnya tak banyak tau, sebabnye brg loose susah nak dapat huhuhu. Nak yg mana ye hehehe.

    ReplyDelete
  52. as salam kak engku..if pnghntran ke sabah wang pos x bertmbh?nak beli yg ammy 60days full pakej.
    start guna bla ya yg sesuai?

    ReplyDelete
  53. salam kak, sya deu bulan 11...bile msa yg sesuai nk beli set bersalin ye? bersalin normal atau operate sma je ke set bersalin yang kite kne amal kan? dan saya nak tnye set bersalin manja sendayu tinggi....dengan set bersalin sendayu tinggi mne lgi ok ek?

    ReplyDelete
  54. bb: wsalam, klu set sendayu pakej 4 nie, kos pos ke sabah ialah rm45.00, huhuhu mahal sgt. Jadi akak takleh nak kasi diskaun byk sgt la ye, klu diskaun tak byk insyaAllah kos pos akak tanggung, so kos pos kire free je la.

    ReplyDelete
  55. wsalam, set bersalin normal ngan operate sama je hehehe. Masa yg sesuai nak beli ialah bile kandungan mencecah 8 bulan ke atas. Mmmm akak tak pernah dengar la pulak set bersalin manja sendayu tinggi, nie produk baru ke? Huhuhu nanti akak siasat

    ReplyDelete
  56. saya menggunakan set bersalin sendayu tinggi, tetapi apabila saya makan botol kedua, saya diserang gatal-gatal diseluruh badan, manakala anak saya pula diserang ruam di muka, kepala dan juga di badan, jadi apa yang perlu dilakukan

    ReplyDelete
  57. salam,
    Klau ada reaction mkn jamu atau ubat, immediately slps ambil kesan boleh dilihat on the spot. Jika puan dah habis mkn sebotol, akak rasa bukan alergic dgn pil jamu ST. Mungkin silap makan atau salah pantang, ruam2 pun boleh jadi jugak.
    Jika puan pasti disebabkan jamu, jadi ruam2. Akak sarankan kurangkan pengamilan dos jamu ye. Insyaallah ruam2 akan hilang

    ReplyDelete
  58. salam kak,saye nak mta pendapat set bersalin yg bagus n xmemudaratkan bayi......1st baby xpntg lgsg....tp dah rase kesannye....ni second baby sye nak berpntg betul2.....

    ReplyDelete
  59. aishah: wsalam, heheh thanks ye sudi singgah blog akak. Akak cadangkan cuba aishah baca panduan memilih set bersalin dlm blog akak nie dulu ye, manalah tahu dapat dijadikan panduan hehehe, ok jumpe lagi ye.

    ReplyDelete
  60. aishah dah try nak nego ngn akak set bersalin sendayu tinggi....blh x akak check n response...

    ReplyDelete
  61. aishah: thanks ye sudi singgah blog akak, nanti akak reply secepat yg mungkin ye hehehe ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  62. salam..sy due dec ni..nk tanye set bersalin yg mane elok?ST @ NR?

    ReplyDelete
  63. akak anak sy ader g6pd...so sy bole guna set ST tak, kalu sy start mkn jamu pd hari ke 20..sy nak start dgn botol yg mana satu...

    ReplyDelete
  64. salam, mekasih sudi tanya akak. Maaf akak lambat reply. Untuk makluman, mana2 set bersalin pada akak semua elok. Bergantung pada diri kita nak guna yang mana. Cuba baca panduan memilih set bersalin, insyaallah dapat jadi panduan.

    ReplyDelete
  65. salam, maaf lambat reply. Klau anak ader g6pd, puan boleh guna set ST. Mulakan dengan botol ke 2 ye. Klau anak kuning teruk hold dulu ye sampai kuning settle dulu baru makan.

    ReplyDelete
  66. Kak.. nak tumpang tanya.. produk tropizal herbs amway ada tak?? baca thru internet seems bagus.. apa pendapat akak?

    ReplyDelete
  67. Set Tropical Herbs akak ade jual, set nie pun merupakan set yang mendapat sambutan

    ReplyDelete
  68. Assalamualaikum
    Kak, saya baru jer melahirkan anak melalui pembedahan, boleh ke saya ambil set bersalin seperti diatas?

    ReplyDelete
  69. Kak , saya due awal Nov'11 ... ceaser... saya nak sendayu tinggi set 4.... bila saya boleh start guna ST ini? bila agaknya saya kena beli produk ini????

    ReplyDelete
  70. salam anonymous,
    okay boleh stok ada. Semua set bersalin akak sarankan ambil14 hari selepas bersalin baru makan. Klau nak beli penghujung bulan 10 dah boleh beli.

    ReplyDelete
  71. salam kak engku....saya baru je bank in duit dlm acc MBB akak....kalau ikutkan saya dah byr habis....bila boleh dapat barang yerk....

    ReplyDelete
  72. salam anonymous, okay. Barang akak dah pos tadi. Dapat sms akak tak? Nanti dah terima barang bgtau akak ye. Tq

    ReplyDelete
  73. asalam.... kak engku nak tnye kalu sy nak set pakej 4 bape ek paling murah...hehehehe..... lg satu kak engku de x jual set pati herba amme 60 hari...kalu kire sekali ngan pakej 4 berape ye hargenye....saya besalin awal blan 12 nie..

    ReplyDelete
  74. salam anonymous,
    mekasih sudi shopping dengan akak. Nanti isi form dan tawarlah harga dulu ye. Untuk pati herba tu akak ada jual. Tq

    ReplyDelete
  75. as'salam kak..saya akan bersalin dlm masa seminggu lgi scara caesar..saya nak tau hari ke berapa lpas bersalin saya harus mula makan jamu kalau saya memilih jamu kapsul amme sendayu tinggi? N set bersalin yg mana terbaik utk mereka yg bersalin scara caesar?

    ReplyDelete
  76. salam..
    kak nk tnye..set bersalin ammy 60 days, hari pertama bersalin normal dh leh mkn terus pil botol 1-10 days 2 kn?kalu anak kuning, hold dulu smpai anak sihat, tp nk start ngn botol yg mane?thanks..

    ReplyDelete
  77. salam anonymous,
    mekasih sudi tanya akak. Pengambilan jamu puan boleh ikut seperti dalam buku panduan. Cuma saranan akak pengambian jamu dimulakan selepas 14 hari bersalin. Klau puan memilih set ST harus dimulakan botol ke 2,3,4,5,6 n 1 hingga habis. Mana2 set bersalin adalah sesuai untuk bersalin normal atau operate. Cuma cara penggunaan je berbeza. Tq

    ReplyDelete
  78. salam kay,
    klau nak ikut buku panduan, boleh. Saranan akak mulakan botol ke 2 slps 14. hari bersalin. Klau bb kuning hold dulu hngga kuning settle baru makan ye. Tq

    ReplyDelete
  79. salam akak, akak de ckp tntg menthazil dalam ST, tapi saya tgk senarai set bersalin cam xde jer,ker de nama lain akak..saya tgh survey cari set bersalin yang swai, cam minat NR or ST..tp klu NR byk yang kna ambil extra cm tunku, bengkung, ramuan bertangas..pe cdgn akak yea..klu boleh saya nak berpantang secara lengkap, sbb nak kembalikan balik bentuk badan and tenaga..tq akak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam anonymous,
      Methazil mmg ada tp takde dlm set bersalin. Mana2 set bersalin ok. Terpulang pd puan. Kena cuba dulu baru tahu kesannya. Jika berminat nanti isi form ye. Tq

      Delete
  80. salam kak,sy dh isi form utk order ST ni..nanti akk reply yer

    ReplyDelete
  81. Salam kak, set bersalin ST ni boleh kurang harga lagi tak? kalau dpt kurang saya berminat nak beli :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam rohaya, set nie boleh kurang lagi, meh la order ngan akak hehehe

      Delete
  82. salam kak,kalau dah 26 ari masih leh gi ke mkn jamu bersalin ni? ni kelahiran ank yg ke4. masa anak yg ketiga sy makan set sendayu tinggi.yg kali ni x sempat la nak beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam, klu nak makan tu boleh hehehe

      Delete
  83. berapa boleh kurang tu kak. sy berminat yg set ST harga RM386 tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rohaya: klu berminat nanti isi order form leh, kat situ leh la kite citer pasal diskaun hehehe

      Delete
  84. salam kak engku,
    sy ada isi form link, tp tak sure akk dapat ke tak, sbb masa submit tu..macam hang plak..
    akk ada email add? sy email akk terus..sbb berminat nak beli set bersalin ST pakej 4..bole diskaun lagi kan?
    nuris

    ReplyDelete
  85. nuris : wsalam, nie ye email akak bidanbersalin@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak engku,
      saya dah email akk... daapat tak?

      Delete
  86. salam akak..y sendayu tinggi pakej 3 tue..rm350 boleh dpt x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam anonymous,
      Nak order/tawar harga isi form @ sms ke hp akak ye nanti kita cite....hehehe

      Delete
  87. akak cne nk order ni?sy nk set 4, sy ni dah 30 hari bpntg, x bli ape2 set bslin lg sbb ank kuning trk aritu..so nk bli skrg ok kn kak..if nk ode skrg trnsfer payment, bl plg cepat blh dapt?mgu ni blh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam anonymous,
      Akak dah reply thru sms.....hehehe

      Delete
  88. as salam,

    kak cancellah yg mak dara nk yg nie lah set 3...harga boleh kautim lagi kan kak heheheh..koz maybe doktor kata saya bersalin 7 bln mungkin hujung bulan nie or bulan depan tp bergantung pada minggu depan check doktor..so nk keen sedia dari sekarang set bersalin nie...minat lak tgk product nie koz semua ada luaran dan dalaman....so akak boleh tak emailkan detail tak harga kautim yg penting sekali hehehe...ke nk kene isi borang pesanan dulu...email kat saya eik kak

    mar_hzh@yahoo.com

    marliana

    ReplyDelete
  89. kak cita pasal bayaran ikut ansuran sekali eik

    mar_hzh@yahoo.com

    marliana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam marliana,
      Ok nanti akak email. Tq

      Delete
  90. Salam kak engku.. Sy bsalin 8 mac lalu secara ceaser. Sy hold penggunaan set ST kerana bby ada masalah paru2 dn kemudian kuning. Kini dh msuk 24 hari sy bcdng utk mula mkn, soalnya botol yg mna harus sy mulakn? Tq. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam suraya,
      Mulakan botol ke 3,4,5,6,1 & 2 tq

      Delete
  91. salam kak engku,,saya juga bersalin secara ceasarean 19 mac lalu. belom lagi menggunakan AMME COMPLETE. soalan saya bagaimana cara pengambilannya? dan bolehkan saya pakai bengkongnya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam nadiah,
      Mulakan pengambilan botol ke 3, 4, 5, 6, 1 & 2. Bila luka bedah bhg luar dah sembuh blh pakai tp jgn pakai ketat ye. Pakai longgar2 je. Tq

      Delete
  92. salam kak..sy dlm pntg..hari nie dah 32hari tp xamik mane2 produk sbb anak kunig arituh..klu sy nk amik produk amme 60days tue boleh ke?kene mkn mcm mane sbb pil dia ikut dr hari 1-60 hari kan?pas2 saya sembelit teruk..pil nie boleh krgkan sembelit x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Mana2 produk bersalin puan boleh ambil. Klau puan buat pilihan untuk set st mulakan botol ke 4,5,6,1,2 & 3 ye. Masalah sembelit yg puan alami, Bergantung pd penerimaan bdn puan, jika puan serasi... Insyaallah ia membantu. Tq

      Delete
  93. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  94. Salam Kak Engku
    Sy watie dr kdh , edd bln 11/12 kemungkinan akn ceaser so blh x klw sy nk ambik ST ... Sb ank sulung sy gn Afiat tp x dak kesan laa ... sebarang jwpn Kak Engku blh x email atau SMS sy ... jutaan tima ksh ats kerjasama Kak Engku ...
    twinkle_cute83@yahoo.com / 017-4608317

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam watie, okay nanti akak email or sms ye. Tq

      Delete
    2. tima kasih yea k.engku ... sy tgu ....

      Delete
    3. Akak dah reply. Tak dapat ke? Nanti akak reply lagi ye. Tq

      Delete
  95. kak engku, nk tanya set nr yg harga rm290 tu dpt ape je lg...?

    ReplyDelete
  96. Dlm set nr tu ade 6 jenis produk iaitu pytonatal 90 tab, akar herbanika 10 pkt, ucg cuci 10 pkt, minyak herbanika 100 ml, krim barut 60 gm dan lulur.

    ReplyDelete
  97. nk tanye, sy tgh pregnant anak 1st.. xtau produk mane yg ok.. boleh akak suggest kan? tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, mana2 set bersalin ok. Cuba baca panduan memilih set bersalin kat blog akak dulu ye. Insyaallah blh jd panduan. klau tanya pendpt akak, akak lbh suka produk nona roguy....hehehe

      Delete
  98. salam kak engku saya mengandung anak pertama ...
    for sure sangat naif pasal produk bersalin cuma bila tanya pendapat org ramai ckp ST ni ok ....
    apa kata kak engku emel kat saya harga tawaran untuk set 3 dan 4 ....heeee ......
    ni emel saya yattie_86@yahoo.com
    dan leh x akak citer skit produk yg better untuk saya yang dah naik sangat bdn ni....tqvm kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam sakura,
      Akak dah reply thru email. Nanti check ye. Tq

      Delete
  99. salam kak, nak tny untuk pakej 1 sendayu tinggi tu ade stock x?...klau ade sy nk order la...
    sebab sy pakai waktu ank pertama dlu...mmg elok.

    - eizan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam eizan,
      Maafset bersalin st pkj 1 & 2 akak takde stok. Sory ye...uhuhu

      Delete
  100. salam kak engku. saya sy bminat dgn set 3. bape diskaun yg kak engku blh bg? pos free kn? lg nk tnye, berat sy skg 77kg hamil 7 bln anak 1, agk2 blh x trun jd 50kg lps gne produk ni? sekian terima kasih.
    aqma_01@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aqma,
      Klau berminat blh isi form kat blog akak n letak harga yg dikehendaki. Nanti akak reply n tengok logik atau tak ye. Maaf keberkesanan sesuatu produk bergantung pd penerimaan bdn seseorg. Kena cuba dulu baru tahu. Tq

      Delete
  101. Sy baru bersalin baby twins pd 13.7.2012 yg lalu.my first twin ada kuning,nurse nasihatkan sy supaya tidak memakan pil2 jamu sbb anak kuning. Since sy dh terbeli produk amme 60 days..botol yg mana dulu yg patut sy mkn?? Sy Ada botol no 2 hingga 6. Botol no1 sy tak beli sbb sy ceaserrean sbb tak mau campur ubat hospital..harap sis engku dpt membantu sy.TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.
      Tahniah dpt twin bb. Mulakan botol ke 2,3,4,5,6 & 1 Jika bb masih kuning tunggu kuning settlle dulu baru mkn. Tq

      Delete
  102. salam kak engku.
    saya due minggu depan utk baby 2nd.
    untuk baby first ada beli set 4, tapi xhabis guna coz baby saya kuning and pastu sya trus stop guna. saya ingat nakbeli set 3 utk baby ni.
    bape harga yang akak bleh bagi ye?
    bleh akak email kat adrieanna_anna@yahoo.com.
    tq....

    ReplyDelete
  103. salam kak engku...saya nak beli set 4 ST..boleh kasi diskaun tak? sy due pada 20.5.2013 ni tp sy nak beli set bersalin ni awal untuk preparation..boleh tak kalau saya nak bayar secara ansuran..that mean bulan ni saya byr deposit separuh harga dulu, akak booked dan simpan dulu ST tu then bulan seterusnya saya bayar langsam...baru akak hantar kat saya...nak byr langsam tak cukup bajet...boleh ker akak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Boleh. Nanti akak kasi sikit diskaun ye....hihihi. Nanti isi form kat blog akak @ thru sms ke hp akak 0192077643. Untuk skim ansuran pun boleh. Boleh bayar ikut keselesaan. Nanti kita cite detail ye. Tq n jumpa lagi.

      Delete
  104. salam.
    kak engku, saya wawa.now pregnant anak ke3, jangka due april 2013.sebelum ni makan jamu kampung je, jamu serbuk, maka selalulah skip mkn dan pernah bentan masa pantang anak ke2.brminat dgn set NR, harga masih rm290 ke?boleh kak engku cadangkan brand bengkung yg OK since NR tader bengkung kan?
    TQ kak engku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam wawa,
      Untuk set nr rm290.00 + bengkung leesa rm49.00 + bengkung moden rm64.00 ( bengkung blh terus pakai slps masuk wad. Senang nak bukak. Dah habis pantang pun blh pakai...hihihi). Bengkung bertali mmg bagus dipakai sepjg tempoh pantang. Tq

      Delete
  105. akak,sy nak order ST set 4.Berapa harga yg blh akak bagi..harap blh kurang..ni emel sy sue_hasfa@yahoo.com.Hrp akak blh bg jwpn secepat mgkn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Ok. Akak hantar email ye. Tq

      Delete
    2. akak saya xterima apa2 emel lg dr akak ttg harga set ST

      Delete
    3. Salam sue,
      Mungkin masuk spam.....uhuhu

      Delete
  106. As Salam kak.Nak tanya klu bersalin secara pembedahan set bersalin apa yang sesuai?dan mcm mana penggunaannya.klu Sendayu Tinggi ni boleh ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,
      Sebenarnya mana2 set bersalin OK. Cara penggunaannya aje berbeza. Set ST pun boleh guna. Insyaallah takde masalah.

      Delete
  107. Salam kak engku..
    Saya dlm pantang dah 30 hri dah..sebelum bsalin hr tu saya dh beli set bsalin sendayu tinggini,tapi sehingga skrg saya masih blum mula makan pil2 nya lagi...
    Jadi,kalu saya nk mula makan sekarg,saya perlu mkn dr botol yg mana ye..?Pastu kan,sendayu tinggi ni dr herba ka jamu kak...?maksih kak engku...
    ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam, mulakan botol ke yg 31-40 ....botol ke 4,5,6,1,2 & 3. Produk daripada herba. Sama2

      Delete
  108. salam kak, nak tanya kalau pakai set bersalin sendayu tinggi ni sesuai ke untuk kita menyusu badan.

    ReplyDelete
  109. assalam kak engku..saya nak tanye..kalo lepas abis pantang baru nak makan jamu sendayu tinggi boleh ke? jamu yg dlm set berpantang tuelh..thanks..

    ReplyDelete
  110. Salam Kak Engku,

    Kalau sy nk beli
    1.Ammy heat,
    2.Ammy Massage,
    3.Oil of Telon and
    4.Body Tone saje boleh tak..?
    5.Bekas uri baby..
    Boleh bagi sebut harga tak.?

    Sbb sy dah beli set bersalin Shaklee ni kira tuk luaran sahaja.
    Atau kak engku boleh cadangkan lain2 product untuk luaran tak? Ke sudah tak perlu bila dah mkn set bersalin shaklee.

    First baby penah beli tempat letak uri tu (tp dah lupa harga) + breast pump madela swing dgn kak engku.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.