"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

22 April 2010

Tawar Dan Bayar Ansuran Mengikut Keselesaan

Assalamualaikum,

Atas permintaan dari para pembaca setia Blog Kak Engku maka kat sini Kak Engku memperkenalkan Tawar Dan Bayar Ansuran Mengikut Keselesaan. Kat sini Kak Engku memberi pilihan kepada para pembeli Kak Engku untuk menawar harga barang yang diingini dan kemudian membuat bayaran secara ansuran kepada Kak Engku mengikut keselesaan masing-masing selain daripada membuat bayaran penuh. Bayaran ansuran boleh ditentukan sendiri oleh para pembeli, begitu juga dengan tempoh pembayaran yang ingin dibuat. Ikut keselesaan budget sendiri.

Cara-caranya:
  1. Terbuka untuk semua produk yang Kak Engku ada.
  2. Digalakkan menawar harga barang yang diingini.
  3. Isi Borang Pesanan dan berikan detail (Nama, Address, Email, No. Phone, Produk Dll)
  4. Nyatakan Produk nak bila.
  5. Jangan lupa inform Kak Engku setiap kali pembayaran dibuat.
  6. Penghantaran Produk akan Kak Engku lakukan setelah pembayaran penuh dibuat.
  7. Kos penghantaran selalunya free je hehehe, tapi sekiranya kena caj jugak, Kak Engku akan maklumkan.
  8. Setelah membuat pembayaran secara ansuran, pembeli adalah TIDAK DIGALAKKAN untuk membatalkan pembelian (ini adalah kerana barang yang telah di order, tidak boleh dikembalikan).
  9. Sekiranya pembeli ingin juga membuat pembatalan pembelian, kemungkinan wang ansuran TIDAK DIPULANGKAN, ini bergantung kepada kerugian yang Kak Engku tanggung, dan mungkin juga wang ansuran akan dipulangkan, setelah segala kos diambil kira.
  10. Sekiranya bayaran ansuran TIDAK DIBUAT selama 6 bulan berturut-turut, maka Kak Engku akan mengandaikan bahawa pembeli tidak berminat lagi terhadap pembelian tersebut dan kemungkinan wang ansuran TIDAK AKAN DIKEMBALIKAN.
  11. Kak Engku akan menawarkan skim ini selagi mana mendapat sokongan dari semua. Dan juga selagi mana skim ini tidak mendatangkan masalah pada Kak Engku.
p/s: Gunalah kemudahan yang ditawarkan sebaik mungkin, mudah-mudahan kita dapat manfaat bersama, Insya Allah.

71 comments:

  1. saya sukalah entry ni...alhamdulillah..dapat kurangkan beban saya sket2..=)..mekacih kak engku.. sy bercadang nak beli set bersalin & bengkung.. nanti sy decide nak yg mana, baru sy bagitau yer

    ReplyDelete
  2. mummy adam: kecil tapak tangan lori Kak Engku tadahkan hehehe....mekasih

    ReplyDelete
  3. salam kak engku, tahniah dan terima kasih atas terciptanya blog yg amat berguna utk ibu2 ini.sy bercadang nk bli medela breast pump set melalui pembayaran ansuran..tp nk start bulan jun nnti bole kan?

    ReplyDelete
  4. mama fam: w/salam, boleh sesangat hehehe, rajin rajin singgah blog Kak Engku ye

    ReplyDelete
  5. jumpa blog ni masa berbloghopping tadi..sangat bagus laa blog akak ni..kalau dah boleh tawar & bayar ansuran, insyaallah dina nak beli Medela Harmony & Set bersalin NR..=)

    ReplyDelete
  6. deena: meh la order ngan akak hehehe, nanti akak kasi diskaun baik punye

    ReplyDelete
  7. salam...sy nk order set bersalin...tp xtau mane yg elok utk saya...saya due 30.09 ni..anak sulung...sy mcm berminat set Nona Roguy dan Set leesa confine mum...mane satu yg better ye?

    ReplyDelete
  8. Izhu: w/salam, hehehe bab nie yang akak takleh nak bantu sgt, sebabnye kedua-dua produk nie bagus bagi individu yang berbeza. Keserasian ubat dgn diri seseorang tu berbeza. Selalunya apa yang dirisaukan oleh ibu2 adalah takut panas badan dan effect kat baby, itu aje. Kalau kes macam nie apa yg perlu dilakukan adalah cuma kurangkan dos pengambilan ubat tersebut. Kalau boleh makanlah set ini selepas 2 minggu bersalin bagi mengelakkan baby kuning.

    ReplyDelete
  9. salam..
    kak sila check emel ya..
    terima kasih

    ReplyDelete
  10. nisha: ok nanti akak check ye hehehe

    ReplyDelete
  11. kak engku, saya nak tanya la.. saya skrg peknen 25 minggu.. saya confius pasal nak pilih set bersalin ni... sebab peknen 1st time.. xde pengalaman... bole tak bagi saran.. kalau bole saya nak set bersalin yg complete dan tak susah..

    ReplyDelete
  12. Pn: Klu nak set bersalin yg complete kat sini akak bagi sedikit panduan ye.

    1. Sendayu Tinggi Pakej 4 RM427.00
    2. Leesa Premium RM350.00
    3. Jamu Mak Dara RM350.00
    4. Set Tropical Herbs RM293.00

    ReplyDelete
  13. kak engku sy nak tnya bengkung sendayu tinngi tu besar dr yg lain kan..tp camne ek free saiz jer tkt x ok lak nti...soalan sy yg lain:
    1)bengkung tuk baby ada x..pricenye brp?
    2)klu set bersalin nona roguy hrga dia lak brp...
    saya nak pesan ..sbb due sy pun dah dkt...bab2 bengkung ni sy x sure sgt..akak suggestla yg mana elok...

    ReplyDelete
  14. Pn: utk pengetahuan bengkung sendayu nie insyaAllah sesuai utk pelbagai saiz badan hehehe.

    1. bengkung baby nie nanti akak tgk stok dulu ye, akak ada gak tungku utk baby nak tak hehehe.

    2. set NR nie akak bagi harga promosi rm290.00 + kos pos free je.

    klu bab bengkung nie semuanye sama je, kain pun sama jenis, cuma jenama ngan harga je yg berbeza, jadi klu susah susah cuba ambik bengkung bodycare ade size.

    ReplyDelete
  15. kak engku set bersalin yang paling direkemen kan yg mana satu?

    ReplyDelete
  16. Pn: sebelum nak buat pilihan pasal set bersalin nie, akak cadangkan pn baca dulu panduan memilih set bersalin dlm blog akak nie. tapi selepas baca panduan tu dan masih pening lagi nak memilih, masa tu meh kita sama-sama buat pilihan yek hehehe

    ReplyDelete
  17. salam kak engku.. rasa nak try set bersalin NR la.. sy due awl bulan 3 thn dpn.. ade stok lg ke NR nye? jap lg sy isi form kt bwh ni.. :D

    ReplyDelete
  18. hidayati: wsalam, thanks ye sudi shopping ngan akak, stok nie masih ade lagi, meh la order ngan akak hehehe

    ReplyDelete
  19. kalau buat bayaran ansuran, barang yg diorder tu akan dihantar dulu ke tunggu sampai ansuran habis dibayar?

    ReplyDelete
  20. barang akak akan pos setelah pembayaran penuh dibuat, thanks n jumpe lagi ye

    ReplyDelete
  21. salam kak engku, apa kbr? Mmmh..tk rugi sy jd pmbaca setia blog akak ni sbb bnyk dpt info2 yg brguna..insya-allah sy akn sntiasa jd pnyokong setia blog akak ni - durra-

    ReplyDelete
  22. durra: hehehe thanks ye sudi jadi pembaca setia blog akak.

    ReplyDelete
  23. Assalam Kak Engku... saya nak tanya.. set bersalin Tropikal Herb (Amway) Kak Engku ada jual lagi x...
    Kalau saya nak sekali dengan tungku bayi.. harganya berapa ya.. sekali dengan pos ke Jitra.,..

    ReplyDelete
  24. maz: wsalam, set tropical herbs amway, akak masih jual, cuma detailnye tak dibenarkan post kat entri oleh pihak amway, tu yg akak tarik balik pos kat entri blog akak nie huhuhu.... tapi klu nak set nie akak masih jual hehehe. Ok harganye rm290.00 + tungku baby rm15.00 + kos pos free. meh la order ngan akak. tq.

    ReplyDelete
  25. Askum kak.. Nak tanya SET TROPICAL HERBS AMWAY tu sekali dgn bengkung ka??

    ReplyDelete
  26. wsalam, set tropical herbs nie sekali ngan bengkung, dlm set nie cuma takde tungku herba je, yg lain lain tu complete

    ReplyDelete
  27. hai kak engku sy brminat nak tempah set bersalin ngan bengkung..set bersalin NR 2 tk sekali ngan bengkung ke...

    ReplyDelete
  28. salam, untuk makluman set nr rm290.00 nie tidak termasuk dengan bengkung. Klau berminat nanti isi form kat blog akak ye. Mekasih n jumpa lagi

    ReplyDelete
  29. Assalam Kak Engku... kalau sy nk set Tropical Herbs Amway + tungku bayi dan nk bayar secara ansuran boleh kan...sy plan nk buat ansuran RM100 sebulan tp kalau ada duit lebih sy bayar cepat...

    ReplyDelete
  30. maz: wsalam, hehehe boleh sesgt, sebenarnye bab ansuran nie akak tak kisah sgt, ikut keselesaan maz la ye, asalkan setiap kali payment dibuat, jgn lupe lak inform kat akak ye hehehe, nanti poning lak akak nak cari sape yg bayor.

    ReplyDelete
  31. Ok terima kasih ya Kak Engku. Nnt bila sy dah confirm saya bgtau Kak Engku ya,,,

    ReplyDelete
  32. maz: hehehe ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  33. kalau kt sabah kos pos cane ye?

    ReplyDelete
  34. Akak kene tgk barang apa yg nak dipos tu dulu. Tapi selalunya free je hehehe.

    ReplyDelete
  35. Salam kak engku..

    saya nak tanya, kalo saya nak order breast pump mendela harmony yg harga promosinya rm190 tu, boleh ke saya buat bayaran ansuran?

    ReplyDelete
  36. salam,
    mekasih sudi shopping dengan akak. Jika ingin order bpump harmony, klau nak buat ansuran boleh sesangat. Bayar ikut keselesaan. Setiap kali buat payment inform akak ye. Tq

    ReplyDelete
  37. breast pump mendela harmony ada stok tak k.engku?

    ReplyDelete
  38. breastpump harmony masih ada lagi tapi stok tak banyak sangat

    ReplyDelete
  39. salam kak engku...set d wajah tuk kulit kusam,bminyak berapa ye...

    ReplyDelete
  40. Wsalam, yg nie akak takde stok la, sorry ye

    ReplyDelete
  41. salam kak engku..sya berminat utk mendapatkan set bersalin sedayu tinggi (rm386) dan beberapa lagi barangan st...nak tahu berapa diskaun yg kak engku boleh beri? camne saya nak bargain harga ni?

    ReplyDelete
  42. wsalam, hehehe klu berminat nanti isi order form ye, kat situ kite leh citer pasal diskaun hehehe, ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  43. assalamulaikum kak engku
    saya dah submit form.... tapi saya tak sertakan alamat, nnt lepas bayaran penuh saya sertakan boleh tak..... saya wat bayaran ansuran...... erm. kak nak bank in kat ner... klo dah bayar just inform kak engku atau mcm mana?

    ReplyDelete
  44. wsalam, hehehe rasanye akak dah reply dah email tu hehehe, ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  45. kak engku,saya berminat dengan tropical herbs - amway. tp kalau boleh nk installment. sy dah hantar form,nanti ape2 akak email saya ok.tq

    ReplyDelete
  46. ok, nanti akak reply ye hehehe, ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  47. salam kak engku, sy berminat utk installment utk NR dan breast pump medela harmony..best price yg akak leh kasi brape ye?tq

    ReplyDelete
  48. wsalam , hehehe nanti isi order form leh, kat situ boleh la kita story pasal harga hehehe, ok jumpe lagi ye

    ReplyDelete
  49. Salam Kak Engku,

    Saya berminat nk order set bersalin NR and breast pump medela harmony tp secara instalment..brg2 tu still ada promotion price ke skrg?

    Thanks..

    ReplyDelete
  50. Assalam.Kak Engku,saya baru saja mengambil anak angkat,2 hari lepas.Syukur jupe blog nih...nk tanya bagaimana cara nk hasilkan susu badan?berapa lama tempoh baru susu badan terhasil?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,
      Tahniah dpt anak angkat. Untuk ketahui detail info puan blh hubungi pusat laktasi kebangsaan hospital selayang atau blh call direct dgn akak. Tq

      Delete
  51. slm kak engku...blh sy berminat dgn produk breastpump medela... mcmn sy blh dptkn ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam wani,
      Klau berminat, wani blh isi form kat blog akak nie @ thru sms @ call akak. Tq

      Delete
  52. salam kak engku
    saya dh tgk borang pesanan barang, sekiranya saya nak beli 3 barang yang berbeza jenis dan kuantiti, adakah saya perlu mengisi 3 borang, atau 1 borang sudah memcukupi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Isi 1 borang dah mencukupi, Nanti akak reply. Tq

      Delete
  53. salam kak,saya berminat nak beli medela fs secara ansuran..bole byr ansuran brape lame ek?

    ReplyDelete
  54. Wsalam Arbaie, ansuran ikut keselesaan masing-masing, akak tak kisah sgt, cuma brg akak akan pos setelah akak terima full payment ye. Tq

    ReplyDelete
  55. Salam...
    Kak Engku sy berminat nak beli set bersalin NR...sebelum ni sy pernah pakai Set Bersalin Air Mancur tetapi sembelit sampai hari ke 20..ada cdangan x set bersalin mane yg perlu sy guna agar xde sembelit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,
      Boleh cuba set nona roguy. Tablet phytonatal mmg melawaskan dan membantu atasi sembelit. Tq

      Delete
  56. salam kak engku, saya dah submit form.. mohon reply my email (mimie.monn@yahoo.com), banyak lagi yang saya nak tanya.. terima kasih, pls reply asap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Mimie, thanks ye sudi shopping ngan akak, akak dah reply email ye, klu tak terima inform kat akak tau hehehe

      Delete
  57. Assalamualaikum kak engku. Klu nak tawar harga tu berapa kak engku boleh bg murah? Sy berminat utk produk anugerah medium. Emai sy nurhudarasidi@gmail.com.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Nur, thanks ye sudi singgah blog akak, insyaAllah nanti akak reply kat email ye, tq

      Delete
  58. kak engku, saya berminat nak beli produk anugerah set pembedahan. brapa ye akak boleh bagi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu berminat meh la isi order form hihi, nanti akak bagitahu harga diskaun

      Delete
  59. Salam Kak engku...saya berminat nk beli brg nona roguy ni:
    1. Minyak herbanika 260 ml
    2. Krim Herbanika Barut 60gm
    3. PhytoNatal 180 tablet
    Berapa harga yg akak blh bg ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam, thanks ye sudi singgah blog Kak Engku hihi. Ok utk produk nr loose akak boleh kasi ngan harga ahli.

      Minyak Herbanika 260ml (sudah tidak dikeluarkan lagi)
      Minyak Herbanika 130 mlrm58.00
      Krim Barut 60gm rm45.00
      Pytonatal 180 tab rm180.00

      kos pos free.

      Delete
  60. Salam kak engku, saya nak tanya...untuk tahun 2015 ni masih ada lagi ke skim installment ni?
    - SueRiez

    ReplyDelete
  61. Wsalam Hijrah, masih ada lagi. meh la shopping ngan akak hihi

    ReplyDelete
  62. salam kak engku, due sy ujung bln 11 ni..sy nak amik set berpantang NR ni..skim installment masih ada ke..total berapa kena byar..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.