"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

10 January 2010

Set Bersalin Ibu Halimah


Set Bersalin Ibu Halimah Mak Dara







Harga : RM 345.00 (Boleh Tawar Harga)

Kos Penghantaran : PERCUMA


Set Bersalin Ini Mengandungi :

- Jamu Mak Dara (Serbuk) 1 kotak 250 gram
- Jamu Mak Dara (Kapsul) 2 botol 60 biji kapsul
- Losyen Param Ibu Halimah 1 botol 120 ml
- Pilis 1 bekas 200 gram
- Bedak Sejuk 1 bekas 200 gram
- Rempah Mandi 1 bungkus 100 gram
- Bengkung 1 helai
- Tungku Kukus Berherba 1 unit


Mengenai Produk :

Set Bersalin Ibu Halimah adalah hasil daripada amalan turun-temurun yang diperkenalkan untuk kegunaan umum. Ramuan yang digunakan adalah 100% herba hutan hujan tropika dan tidak mengandungi bahan tiruan, manakala bengkung yang disediakan adalah mengikut bengkung tradisional Melayu. Set ini adalah lengkap untuk penggunaan 44 hari tempoh berpantang.


Keterangan & Cara Penggunaan (Klik di sini)

70 comments:

  1. kak,

    ruby said: kak, kalau nak beli losyen param tu sajer boleh ker?

    rubihazatul@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. salam..leh tau klu bersalin c sect leh ke amik set nih??

    ReplyDelete
  3. w/salam, boleh takde masalah.

    ReplyDelete
  4. salam kak engku...
    set bersalin ibu halimah nie ada diskaun jugak tak? kak engku boleh bagi harga brapa ek?

    ReplyDelete
  5. elfa: wsalam, set ibu halimah nie akak leh kasi diskaun, meh la tawar harga ngan akak (nanti isi order form ye) ataupun sms kat akakpun leh gak. bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  6. salam kak engku...
    saya sedang mengandung 6 bulan, anak pertama. saya berminat nak ambil set bersalin sendayu tinggi, tapi boleh ke saya campur makan jamu mak dara dalam bentuk kapsul tu? Ada apa-apa effect ke nanti? terima kasih.

    ReplyDelete
  7. linda kamal: wsalam, akak tak galakkan campur makan ubat dari dua jenama yang berbeza, kalau boleh makanlah kapsul jamu mak dara nie lepas abis pantang ye, ramai gak customer akak yg buat macam nie, ok bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  8. sha : kak engku set bersalin jmd ni ada kapsul n serbuk kan,dlm 1 set...? memang kena mkn kedua2 nye ke? kalau ya, mcm mana cara makan n time nye?

    ReplyDelete
  9. Sha: kat dlam set tu ade buku panduan penggunaan set nie hehehe, ok bye n jumpe algi

    ReplyDelete
  10. akak,set ibu halimah ni ok x?
    sy ni jnis xske mkn ubt yg berasaskn serbuk tu klu kapsul ok lg,tp set ni blh kta lngkap jgak smua.
    bg opinion akak,klu nk compare antra NR n ibu halimah ni

    ReplyDelete
  11. Pn: Set ibu halimah nie ok, klu takleh makan serbuk, boleh campur ngan air gentel buat macam maajun hehehe lepas tu leh la telan, tapi kalau takleh jugak akak rasa baik takyah ambik set nie walaupun ia ok, kerana takut membazir je nanti. Kalau set Nr, ubatnya dlm bentuk pil tapi ade satu ubat tu kene minum, yg ubat minum nie klu takleh nak telan (pahit) boleh lah dicampurkan ngan madu. Klu set bersalin yg ubatnya dlm bentuk pil ialah sendayu tinggi dan juga set ambar kenanga.

    ReplyDelete
  12. Salam kak engku..

    sy tgh survey set bersalin skang ni..now 27wks..next week nak masuk 7 bulan..sy mmg tak tau nak pilih set yg mane sbb zaman akak2 sy dulu dorg pakai jamu2 org kg..da lame da..tp bile da survey kat internet sy mcm tak tau nak pilih antara jamu mak dara/amway tropical herb/nona roguy..??

    jamu mak dara mcm best sbb ade bengkung n tungku herba skali..bg kak engku antara 3 choices ni mane yg paling bagus skali..?tq..

    -fara-

    ReplyDelete
  13. Fara: wsalam, sebenarnya set bersalin nie bergantung pada diri individu tu jugak, utk pengetahuan semua set bersalin ni bagus dan berkesan, cumanye bergantung kepada set mana yang kita minat. Disamping tu klu boleh biarlah set tu set yg lengkap kan, jadi akak rasa set jamu mak dara ni memang ok klu fara nak guna. selain tu set tropical herbs ngan amway nie juga merupakan set yang paling mendapat sambutan buat masa ini.

    ReplyDelete
  14. SALAM..KAK ENGKU, NK TANYA SIKIT, SET BSALIN IBU HALIMAH NI BOLEH MENGATASI MASALAH SEMBELIT X DURING CONFINEMEN?SY PUN TGH SUVEY2 ANTARA AMWAY/NR/IBU HALIMAH, YG MANA COMPLETE & VALUE FOR MONEY?SAYA MEMANG NAK BELI.SATU LAGI BENGKUNG IBU HALIMAH INI LABUH KE SPT SNDAYU TINGGI?..TERIMA KASIH...NURUL

    ReplyDelete
  15. nurul : wsalam, klu sembelit ramai yg serasi ngan set nr, tapi set ibu halimah pun ok gak utk tujuan nie. klu nak set yg paling lengkap, akak cadangkan ambik set ibu halimah kerana set nie lengkap ngan bengkung dan juga tungku herba. Mengenai bengkung lak, boleh dikatakan semua bengkung nie labuhnya hampir sama je.

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum wbt
    kak engku, jamu ibu halimah ni compare dengan nona roguy mana lagi ok? sebabnya, saya kena c-sect jugak sebab ada 2 prev. scar. Insya Allah lahir bulan 5 ni so tengah dok mencari jamu yang sesuai. kalau boleh tak nak yang terlampau panas. kalau akak ada cadangan? terima kasih. AS

    ReplyDelete
  17. puan: wsalam, selalunye klu bersalin secara czer, ramai customer akak yg gunakan set nr.

    ReplyDelete
  18. slm kak engku,,,,
    baper diskaun kak engku blh bagiii....takder harga diskaun ker?...hihihi
    pas tuh nak tanya...kalu dah abis 44 hari jamu apa yg perlu saya sambung lagik....mekasih kak....
    -zawiyah-

    ReplyDelete
  19. zawiyah: wsalam, hehehe masih boleh lagi diskaun tu, klu berminat nanti sms kat akak ye, dan jgn lupe tawar la harganye sekali, klu dah lepas pantang boleh gak terus ambik kapsul jamu mak dara.

    ReplyDelete
  20. salam kak engku..sy liza dr penang,sekarang sy dh msuk 7 bln,sy bercadang nk beli dgn kak engku jer..sy berminat dgn set ibu halimah,boleh tak diskaun ckit harga nya,dan boleh tak sy byar secara ansuran..tolong emailkan sy..irsha6497@yahoo.com

    ReplyDelete
  21. liza penang: wsalam, thanks ye sudi shopping ngan akak. Ok nanti akak reply kat emailye. Tq.

    ReplyDelete
  22. Salam.. kak engku, sy tgh prgnt 6 bln n ank ptame..jdik sy comfius la nk pilih set yg mane..kalo set ni ade diskaun tak..sy ingat nk beli skali ngna b.pump mdela harmony 2...pe pndpt akak.

    ReplyDelete
  23. Hanie: Wsalam, thanks ye sudi singgah blog akak, klu set nie akak masih boleh kasi diskaun, nanti Hanie tawar la harga ngan akak ye hehehe. Set nie merupakan set lengkap, ade tungku dan juga ada bengkung. Ramai juga customer akak yang meminati set bersalin nie. Bpump harmony lak harganye rm190.00,stok bpump nie dah ade klu nak nanti inform kat akak ye. Tq

    ReplyDelete
  24. salam kak engku, leh x beli set ibu halimah ni secara asing2. just nak param n pilis.

    ReplyDelete
  25. aznie: wsalam, boleh tapi pilis dah tak jual dah tau, pilis dah ditukar ngan lulur kopi mak dara harganye rm22.00 dan param rm27.00, tapi akak caj kos pos rm6.00 ye. Tq

    ReplyDelete
  26. salam kak engku, jd kalu beli set ibu halimah ni skrg dh x dpt ke pilis? Tq

    ReplyDelete
  27. wsalam, bergantung kepada stok, sebabnye pengeluaran pilis telah dihentikan dan telah digantikan ngan lulur kopi tapi jgn risau fungsinya sama malah lebih advance lagi dan harganye masih sama.

    ReplyDelete
  28. kalau saya nak beli set nr campur dgn param n lulur kopi untuk ganti pilis tu, boleh dapat diskaun lg tak kak engku.confuse la sbb dulu saya pakai nr tapi takde pilis. set ibu halimah tak sesuai untuk yang menyusukan baby ke?

    ReplyDelete
  29. hehehe klu berminat nanti isi order form ye,nanti akak kasi harga yg termampu akak kasi ye.utk pengetahuan set ibu halimah nie pun baik utk tujuan penyusuan.

    ReplyDelete
  30. salam kak engku.

    saya hazizi suzana dari sabah. saya da bank in rm500 ke dalam akaun maybank kak engku.

    terima kasih.

    ReplyDelete
  31. Hazizi: wsalam, hehehe thanks ye sudi shopping ngan akak, Brg akak dah selamat pos pagi nie, nanti klu dah sampai imform kat akak ye, bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  32. salam k.engku..boleh tau bengkung dlm set nie mcm mane yer?? yg jenis lilit or tali??

    kalo bertali ok la..tp kalo berlilit tue xmo ler..so kalo nak amik set nie tp xnak bengkung boleh kan..hehe..tq..:)

    ReplyDelete
  33. oya: Wsalam, bengkung nie bengkung tali. Boleh kot huhuhu.

    ReplyDelete
  34. kak engku saya nk la set bersalin ni..tp nak tambah ubat phytonatal NR..boleh ke makan campur2?berapa ye??

    ReplyDelete
  35. huhuhu klu nak set nie boleh, meh la tawar harga ngan akak tapi klu nak campur ubat pytonatal tu akak tak galakkan ye.

    ReplyDelete
  36. kak ungku, boleh ke campur makan jamu ni dgn gamogen?

    ReplyDelete
  37. alamak akak tak pasti la pulak huhuhu, tapi tak digalakkan campur campur ubat cam nie.

    ReplyDelete
  38. salam Kak Engku...kalo Jamu mak dara ni saya makan jamu yang kapsul je boleh tak? tak nak makan yang serbuk punya...berkesan tak?

    ReplyDelete
  39. wsalam, boleh, insyaAllah kesannye tetap sama.

    ReplyDelete
  40. as salam, kak engku jamu ibu halimah ni panas x...klu telan dlm pantang ada kesan kt baby x... susu akan kurang x

    ReplyDelete
  41. intan: wsalam, so far customer akak takde lak yg komen pasal panas

    ReplyDelete
  42. salam kak..kalau saya nak beli jamu ibu halimah tak nak bedak sejuk,bengkung dgn tungku berapa harga akak boleh bg saya?

    ReplyDelete
  43. natrah: wsalam ,hehehe thanks ye sudi singgah blog akak, ok nanti natrah isi order form la ye, kat situ kite story hargenye ye hehehe, ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  44. salam,k.engku set jamu mak dara ni ade lg x?brp ek harga yang akak boleh bg..

    ReplyDelete
  45. coklat afira: wsalam, setr jamu mak dara ada...harga pasaran rm360.00, tapi klu berminat meh la tawar harga ngan akak hehehe

    ReplyDelete
  46. coklat afira: hehehe nanti isi order form leh, kat situ leh la kite story pasal harga hehehe

    ReplyDelete
  47. Salam Kak Engku..

    Nak tanye, boleh ke kita minum kopi semasa berpantang?

    Terima Kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam anonymous,
      Tidak digalakkan. Boleh kurangkan susu ibu.

      Delete
  48. salam kak.
    saya masih susukan bayi secara eksklusif. Cadang nak makan kapsul Ibu Halimah. Sesuai tak? takut ada efek kat baby pulak. Terima kasih.

    Cik Rin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam cik rin,
      Boleh mkn. Insyaallah tak effect bb. Tq

      Delete
  49. as salam k.engku,

    minat lah nk guna set mak dara nie harga boleh runding lagi kak??tp saya taknak bengkung koz dah ada boleh ke beli set tanpa bngkung??harga mcm mane kak??yg akak kata ansuran lak mcm mane???akak email detail boleh???
    mar_hzh@yahoo.com

    marliana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam marliana,
      Hargavuntuk set mak dara...insyaallah blh runding. Maaf klau bengkung akak tak dapat nak keluarkan...uhuhu.
      Skim ansuran maksud akak blh byr ikut keselesaan. Setiap kali buat payment mesti inform akak. Nanti senang akak rekod. Brg akak pos slps byran penuh dilakukan. Tq

      Delete
  50. kak,set jamu mak dara ni leh bg diskaun lg ke?camne ye ngan ansurans byran?due saya b'salin 1nov2012.bleh akak bagi cara2 camne saya nak bayar secara ansuran?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Insyaallah boleh. Skim ansuran maksud akak blh byr ikut keselesaan. Setiap kali buat payment mesti inform akak. Nanti senang akak rekod. Brg akak pos slps byran penuh dilakukan. T

      Delete
  51. Assalammualaikum Kak Engku
    Akak harga utk set bersalin mak dara nie selepas diskaun berape?? kalo x nak bengkung dan tungku leh tak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam aida,
      Boleh isi form kat blog akak dan letak harga yg dikehendaki. Klau logil boleh je...hihihi

      Delete
  52. salam.k.engku,
    Kalau kita ambil jamu ni, disamping itu ada juga herba yg disediakan secara tradisional tak apa ke?
    Cth air herba supaya xsembelit etc..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aishahghani,
      Klau blh habiskan satu persatu ye. Tq

      Delete
  53. saya nor. Assalam k.engku, saya sekarang mengandungkan anak ke-3. umur saya 31tahun. bila baca khasiat dr produk JMD & NR, saya dh jadi keliru nak pilih mana satu. boleh tak k.engku bantu saya dlm membuat pilihan. saya pasti k.engku lebih arif berdasarkan pembelian mana yg lebih dpt sambutan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam nor,
      Terima kasih sudi tanya akak. Klau diberi pilihan akak lbh suka set nr. Sebenarnya mana2 set bersalin ok tp kena tengok keserasian bdn seseorang. Klau ikut sambutan ramai set nr. Tq

      Delete
  54. salam. k.engku..
    saya tengah mncari set bersalin.. skng sy dah 9 bln hamil,,
    sy nk cri set bersalin yg pil die kecik jer,,hehe. ada tak?or yg serbuk?

    fuzzy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam nur fuzzy,
      Rasanya set bersalin ibu halimah mak dara jer yg ada. Tq

      Delete
    2. kalau nak set ibu halimah ni tanpa bengkung..boleh ker?

      Delete
    3. Salam. Klau dlm set akak tak dapat nak keluarkan.....uhuhu

      Delete
  55. Salam kak Engku,
    saya baru dpt blog akak hari nie. sgt berminat nk beli jamu ibu halimah. skrang sy dh 8 bulan.. nk tanya, kalau sy nk beli ibu halimah nie..tp mcm bengkung, tungku, tu sy tak nak boleh ke kak?...
    kalau tak boleh..satu set nie aku boleh bagi discount tak?
    sy mmg mencari jamu yg ada serbuk...sbb sy rasa lebih berkesan dari makan pil sahaja...
    - Azi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam azi,
      Terima kasih sudi singgah blog akak. Akak mintak maaf tak dapat nak kluarkan barang dari dlm set....uhuhu
      Untuk set ibu halimah mak dara harga pasaran rm360.00 Klau berminat bleh iai form kat blog akak dan tawarlah harga ye. Tq n jumpa lagi.

      Delete
  56. salam kak engku...saya nak tnya..pilis dah ditukar kpd lulur kopi tp fungsi dia sama ke??kegunaan pilis utk tampal di dahi,lulur kopi pun sama ke?tampal kat dahi jgk ke??terima kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Akak baru je dapat info dari supplier, pilis n lulur kopi adalah 2 produk yang berbeza. Pilis digunakan untuk sapu atas dahi n lulur kopi disapu pada badan sebelum mandi. Sekarang pilis di jual berasingan dan tiada dalam set bersalin. Tq

      Delete
  57. Salam akak.saya bminat nak tahu ttg produk ambar kenanga.nak tahu ttg khasiatnya sama ke dgn produk jamu bsalin yg lain.dan brp ye harga discount yg akak tawarkan ye..terima kasih ye..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.