"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

18 January 2010

Jamu Kacip Timah


Jamu Kacip Timah adalah 'Hasil Pengadunan Pokok Kacip Timah', Kayu Penawar Hitam dan Kemuning Hitam' bersama lain-lain bahan ubatan semulajadi seperti akar-akar kayu, daun-daun dan ubi-ubi berubat. Ramuan Jamu Kacip Timah diadun mengikut cara tradisi, menurut nasihat dan peraturan BOMOH-BOMOH serta orang-orang TUA yang berpengalaman supaya khasiatnya tidak hilang. Jamu Kacip Timah terhindar jauh dari NAJIS DADAH dan BAHAN KIMIA serta ALKOHOL dan RAKSA. Ia telah diperakui bermutu tinggi oleh BOMON-BOMOH dan juga DOKTOR.

Kemujarapannya, Insya-allah boleh diyakini, dibangga dan menakjubkan. Ia halal dimakan dan dijamin kesuciannya serta tidak merbahaya kepada pengguna jika mengikut peraturannya.

Alhamdulillah Jamu Kacip Timah telah banyak berbakti kepada mereka yang telah menggunakannya. Tanyalah kepada mereka yang telah mengamalkannya tentang khasiat dan kemujarapannya.


Ramuan Jamu Kacip Timah terbahagi kepada 5 bahagian:

1. Bahan untuk membantu proses penghadaman
2. Bahan bersih darah dan imbang lemak, kolestrol serta lendir
3. Bahan imbang angin dan air
4. Kuasa pemulihan, rawatan, pemanasan seta kebangkitan semangat baru
5. Bahan ketahanan dan antibodi


Khasiat Jamu Kacip Timah:

  1. Memberi tenaga yang sempurna serta cergas otak
  2. Memperbaiki perjalanan darah, angin dan lendir
  3. Menguat urat saraf dan mengeluar angin-angin jahat serta menghapuskan sengugut
  4. Menghilangkan medu, menambahkan selera makan dan melancarkan pembuangan air besar dan kecil
  5. menghilangkan sakit-sait pinggang, sejuk-sejuk badan dan lemah anggota tubuh (terutama mereka yang selalu berada di bilik berhawa dingin)
  6. Untuk menghilangkan rasa sesak nafas, batuk-batuk dan sakit-sakit dalam tubuh
  7. Membantu pembakaran lemak dalam badan serta menimbang kolestrol
  8. Mencegah daripada buasir dan sembelit serta menghilangkan gestrik
  9. Membersih buah pinggang dan pundi-pundi kencing
  10. Melawas dan memperbetulkan perjalanan haid
  11. Menjaga kesihatan badan dan mencegah daripada berbagai penyakit kelamin
  12. Menghilangkan penyakit keputihan, menyembuhkan luka-luka dalam rahim dan mengemaskan rahim bagi wanita yang bersalin
  13. Untuk ibu-ibu lepas bersalin (5hari lepas bersalin selama 41 hari), muka pucat, keletihan dan tidak bertenaga


Insyaallah

  • Dengan mengamalkan 'Jamu Kacip Timah' ini maka cik/puan akan merasa kagum dengan perbezaan yang dirasai dan masalah cik/puan yang telah selesai. Badan puan terasa sihat, cergas dan penuh bertenaga dalam menjalankan tugas.
  • Sabda junjungan Nabi Muhammad S.A.W kepada umatnya seperti berikut: "Tiap Penyakit Ada Ubatnya Kecuali Mati"

Aturan Makan
  • Telan 2 biji selepas makan malam bersama segelas air panas suam
  • Tolong amalkan sehingga 41 malam berturut-turut demi untuk memperbetulkan keseluruhan urat saraf dan perjalanan angin serta darah
  • Jika Terlalu panas tolong 1 biji Sianghari dan 1 biji Malam

Larangan:

  • Dilarang keras bagi perempuan mengandung
  • Kanak-kanak di bawah umur tidak dibenarkan sama sekali
  • Minuman keras
  • Najis dadah
  • Jangan telan bersama lain-lain ubat dan benda-benda yang memabukkan
  • Tolong Jangan beli yang sudah dibuka
  • Pastikan barang bukan tiruan

Harga :
  • RM7.00 sebotol (35biji) bagi Semanjung Malaysia
  • RM 10.00 sebotol (35biji) bagi Sabah/Sarawak/S'pore/Brunei


Peringatan:

Lain-lain Produk
2. Jamu Tongkat Ali
3. Minyak Penawar Hitam

9 comments:

  1. Salam Jamu apa yg kak Enku terangkan ni? tak ada gambar dia ke?

    ReplyDelete
  2. heheh betui jugak.....nanti Kak Engku masukkan gambonye yek...sori heheheh

    ReplyDelete
  3. Salam perkenalan untuk Kak Engku..

    Wah menarik betul blog kak engku ni.. berminat btl saya membacanya... dan bila tgk profile kak engku rasa teruja plak nak kenalan ngan kak engku sbb saya pun di rawang juga.. di Bdr Tasik Puteri..

    Kak Engku bertugas di mana ya, klu boleh saya tahu?.

    Bukan apa, saya ni merancang nak buat pemeriksaan kehamilan. Saya sdg pregnant anak yg ke 6, umur saya 34 thn bln 5 ni insyaallah 35. Klu tgk dr jumlah anak tu mcm dah ada experience byk kan.. tp sebenarnya Kak Engku, knowledge saya ni sikit sgt about my previous pregnancy sbb kurang bertanya.. Utk pengetahuan kak Engku, jarak kehamilan saya kali ini dgn yg terakhir hampir 8 tahun.

    Saya mmg ada beberapa soalan yg ingin di tanyakan tp buat masa ni biar saya hulurkan salam perkenalan dulu.. takut2 karang terkejut pulak kak engku.. hehe.. baru berkenalan dah macam2 tanya ya... tp jgn risau, soalan saya semuanya berkaitan dgn permasalahan dan kesihatan ibu mengandung.

    Oh ya, saya berminat dgn jamu kacip timah ni, klu saya nak beli, penghantaran nya macam mana ya? Disbbkan saya pun kat kawasan rawang juga, delivery by hand atau by post?

    Tu sajalah buat masa ni... TQ

    ReplyDelete
  4. Oh.... baru hari ni saya perasan.. kak engku pun area tasik puteri jugak ya... emmm.. klu mcm tu senang la saya nak beli/ambil barang...

    ReplyDelete
  5. Kayda: dah dapatkan email Kak Engku....kalau nak order apa2 hello lah Kak Engku yek....

    ReplyDelete
  6. Kak Engku..

    Dah dpt email tu.. dah bls pun.. hehe..

    Kak.. saya ada masalah skit ni.. seblm pregnant saya ada masalah angin dlm badan.. tp semenjak pregnant ni masalah angin tu semakin menjadi2.. makin terok lah kak... tiap2 hari kepala terasa pusing, perut bahagian atas rasa tak selesa, tak lalu nak makan, badan lemah kadang2 terasa macam nak pengsan, mlm pulak mesti resah, badan rasa seram sejuk, kejap panas kejap sejuk... dan kadang2 rasa sesak nafas

    Saya ada g klinik..doktor pon ada ckp.. mkn kena on time.. tak leh mkn itu ini.. saya dah ikut tp masalh angin ni masih ada.. doktor ada bg ubat angin tp terfikir gak saya ni.. sampai bila nak mkn ubat doktor kan..

    Apa saya nak buat ya kak? Kadang2 tu rasa cam nak mati pun ada gak... semacam betol rasa angin ni.. Nnt akak email saya ya.. Thanks kak engku..

    ReplyDelete
  7. salam kak engku..minyak penawar hitam da stok x??

    ReplyDelete
  8. Assalam.bp hrga produk jamu kacip timah sekarang?msh rm7 ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Hidaayah, harga jamu kacip timah sekarang rm15.00

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.