KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah serta Kualiti yang dijamin Tulin.

10 January 2010

Set Bersalin Jamu Selapan Mustika Ratu


Set Bersalin Jamu Selapan Mustika Ratu







Jamu Selapan (RM 119.00) Boleh Tawar Harga











Jamu Selapan + Bengkung + CD (RM 199.00) Boleh Tawar Harga

Kos Penghantaran : PERCUMA


Set Bersalin Ini Mengandungi :

Tapel Raket Mustika Sejati, Berbengkung, Pilis Wangi, Bancar Air Susu, Parem Segar Sumyah, Jamu Galian Parem Wangi, Jamu Pulih Balung Sumsum, Minyak Telon Mustika Ratu, Jamu Kaplet Mimilan Mimtuno Dan Ginasih Wash.


Mengenai Produk :

Rawatan 40 hari selepas Bersalin. Melahirkan bayi merupakan satu pengalaman yang sungguh bermakna. Kehamilan memerlukan persedian dari segi fizikal dan emosi manakala perawatan dalaman sangat di utamakan agar dapat kembali bentuk badan asal selepas bersalin.

Walaupun pelbagai jenis rawatan moden berada dipasaran tapi masih ramai wanita khasnya masyarakat Melayu memilih cara Tradisional untuk rawatan selepas bersalin.

Amalan Perawatan Jamu Selapan mustika ratu secara teratur selama 40 hari selepas bersalin membantu memulihkan kesihatan para ibu agar kembali segar dan tubuh badan kembali menarik serta memberikan zat yang diperlukan bagi ibu yang menyusukan bayi.


Keterangan & Cara Penggunaan (Klik di sini)

100 comments:

  1. salam akak....nk tanye yg set rm 140 2 dienye jamu sume bntuk pil kan??pas2 bape dpt ni kalo nk kurg???hehehehe

    ReplyDelete
  2. w/salam fiza, set nie, jamunye dlm bentuk pil tapi yg lain lain tu ade yg kena minum tau. Harga kalu nak kurang meh la tawar harga ngan akak nanti akak tengok ok ke tidak harga yg ditawarkan tu ye hehehe.

    ReplyDelete
  3. hmmmmmm...rm120 dpt x akak???mnum pn mnum le akak...hehehehe

    ReplyDelete
  4. Fiza: Sorry ye, akak baru je tanye kat kedai, sekarang nie set mustika ratu harga pasaran ialah rm160.00 (dulu rm140.00), kalau harga yg dulu tu akak boleh bagi rm120.00 kat fiza, tapi disebabkan harga dah naik, jadi akak boleh bagi rm140.00 je kat fiza. thanks ye

    ReplyDelete
  5. Fiza: Nanti akak balik, akak tengok kat rumah ade lagi tak stok yang lama, kalau ade lagi, akak leh kasi rm120.00 kat Fiza ye...hehehe

    ReplyDelete
  6. bnde sme kan akak???leh lak die naik harge lak ek???pe2 nanti akak bgtau la ek...

    ReplyDelete
  7. Fiza: Ok, akak dah check kat rumah ade satu lagi stok (last stock hehehe), ok kalau setuju akak boleh kasi rm120.00 kat fiza...nanti hello akak ye, bye n jumpe lagi

    ReplyDelete
  8. K.ENGKU...set bersalin ni dh lengkap yer?so pakai ni je selama 40hari..ader lg kan harga promosi?...iqa

    ReplyDelete
  9. iqa: set nie dah lengkap, harga promosi takde tapi boleh tawar harga ngan akak, bye n jumpe alagi.

    ReplyDelete
  10. k.engku sy nk bersalin dlm bln stu..sy nk tnya set lengkap 2 klu sy mntk kurang rm130 blh x...

    ReplyDelete
  11. Pn: Hehehe set tu baru je naik harga, kalau harga lama boleh la...takpe nanti mesej kat akak la ye.

    ReplyDelete
  12. Kak engku saya dah hampir nak bersalin jadi saya ada 2 pilihan nr atau amway x tahu mane yang lebih baik.

    ReplyDelete
  13. salam akak,sy nak amik la set bersalin jamu selapan tu...pada akak ok x set tu??

    ReplyDelete
  14. anna: terpulang kat anna la hehehe, klu set amway nie lengkap tapi harga takleh nak diskaun, klu set nr lak set nie takde bengkung tapi merupakan pilihan utama ibu hamil harga lak promosi ngan akak rm290.00 so terpulanglah ye.

    ReplyDelete
  15. Pn: wsalam, jamu selapan nie ok, tapi set nie lebih tradisional, klu pn memang boleh ngan yg tradisional bagi akak takde masalah.

    ReplyDelete
  16. kak,sy berminat gak nk beli set jamu ni, tp apa mksd akak yg jamu ni lebih traditional?

    ReplyDelete
  17. sheken: maksud akak tradisional nie, cthnya bau ubatnye kuat sikit (bau rempah), ada ubat dlm bentuk serbuk, ade yg kene minum. Kerana ibu ibu mude sekarang nie, kalau bab macam nie memang takleh nak tahan atau telan ubatan tersebut, jadi akak takut membazir saja. Klu takut sheken memang tak kisah ngan perkara camni, akak rasa ia tidak mengapa.

    ReplyDelete
  18. hai kak engku..sy nk tny set bersalin mustika ratu 2 k x??sy igt nk test la nnt..ank frst sy gne set brslin afiat.tp sy xske yg de herba tuk rbus 2 la..rse xleh msuk lak..sy rse yg scond ni igt nk gne set mustika ratu..klu brksan leh la sy ambik..tp sy nk tau pe beza jamu selapan yg xde bengkung & de bengkuk..sy nk tau ubat didlm ye..

    ReplyDelete
  19. ierachantek: set nie memang berkesan, tapi akak rasa set nie pun takde bezanya ngan set afiat tu, ade ubat kene minum gak hehehe, akak rasa lebih baik iera cuba guna set yg lebih moden sikit cthnye macam set ibu ambar kenanga (set nie hanya mengandungi ubat pil shj) atau set bersalin yg lain cthnya leesa, sendayu dsbnye.

    ReplyDelete
  20. a'kum kak engku, nak tanye set jamu selapan mustika ratu yg hrga rm160 tu brpa harga klu diskaun ?

    ReplyDelete
  21. Pn: wsalam, set nie masih boleh lagi diskaun, meh la order ngan akak heheh

    ReplyDelete
  22. A'kum kak engku,set jamu selapan ngan bengkung tu ade lagi tak?..pastu bengkung tu jenis yang mcm mana ye?kalau nak order akak boleh bagi diskaun lagi ke?... :)

    ReplyDelete
  23. mamadamia: wsalam, stok nie insyaAllah ade, klu nak diskaun insyaAllah akak masih boleh kasi lagi hehehe, meh la order ngan akak, bye n jumpe lagi ye.

    ReplyDelete
  24. salam...akak,saya mcam berminat nak cube jamu2 tradisional nie...sy lebih suka kepada rawatan akar kayu,jadi nie je barangan yang saya jumpe berasaskan herba-herba kampung..bolehkah sekiranya akak bagi murah ckit dalam harga RM 130 ke...boleh tak????

    ReplyDelete
  25. ain: wsalam hehehe klu betul berminat akak boleh kasi ngan harga rm140.00 + kos pos free, klu setuju nanti mesej kat akak ye, thanks n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  26. salam .. kak, set mustika ratu ni dh lengkap ke? skali ngan bengkung rm140 ke?

    ReplyDelete
  27. wsalam, set mustika ratu sekarang harga barunya rm160.00, set nie adalah set lengkap + bengkung + cd

    ReplyDelete
  28. salam kak..
    sy nk tnye klo kite nyusukan baby xjd masalah ke klo kite mkn set jamu ni?
    lg 1 klo kite bsalin c-zer mule minggu ke bpe tuk start amalkn?tq kak

    ReplyDelete
  29. salam akak..
    nak tanya, kalo kita mkn jamu selapan mustika ratu ni, ada effect pape x pada baby bila kita nyusukan n now bby tu lak tgh jaundice n aob dia 11.6?

    ReplyDelete
  30. pn: wsalam, selalunya klu semasa pengambilan jamu ada effect kat baby, apa yg perlu dibuat adalah kurangkan dos pengam,bilan jamu tersebut. Dan sekiranya bersalin czer kita dinasihatkan makan selepas 2@3 minggu lepas czer.

    ReplyDelete
  31. pn: wsalam, selalunye klu baby ada kuning, kita dinasihatkan hold dulu pengambilan jamu tersebut, tunggu sehingga kuning baby settled ye. tq.

    ReplyDelete
  32. salam..kak engku nk tanye ni klu Czer boleh ker amalkan set bersalin mustika ratu ni?

    ReplyDelete
  33. salam..kak engku'nk tanya kalu saya nk order jamu mustika ratu ni cmne ek?

    ReplyDelete
  34. salam, mekasih sudi bertanya pada akak. Klau nak buat order blh isi form yang ada kat blog akak nie ataupun terus sms ke handphone akak ye. nsyaallah akak akan cuba reply secepat yang mungkin. Tenkiu n jumpa lagi

    ReplyDelete
  35. slm kak..nk ty la..kalo kte amik set jamu selapan ni+kapsul jamu makdara 2 ley ke??xde effect apa2 ke nti pd bb n ibu?

    ReplyDelete
  36. ana: wsalam, mmm akak tak galakkan ambik dua jamu dari jenama yang berbeza serentak, akak pun tak pasti apa kesannya terhadap bayi

    ReplyDelete
  37. salam kak,
    saya berminat dgn set jamu selapan+bengkung+cd tu, berapa akak bole bg yer? then kos penghantaran mcm mana?

    -aidainora

    ReplyDelete
  38. aidanora: wsalam, utk pengetahuan set nie harganye dah dinaikkan iaitu rm196.00, klu aida betul betul berminat akak cuma tinggal satu set je lagi harga yang lama, nanti sms kat akak leh 0192077643.

    ReplyDelete
  39. slm kak..sy nk ty kalo sy beli set JAMU SELAPAN MUSTIKA RATU yg RM99+tungku JMD+minyak Herbanika NR+minyak berubat Mustajab NR..Bp akk ley bg diskaun ek??

    ReplyDelete
  40. wsalam, hehehe insyaAllah akak boleh kasi diskaun lagi tu, nanti isi order form ye, kat sini akak malu la nak citer heheheh

    ReplyDelete
  41. salam k engku...ade jual set bsalin mustika ratu yg jenis tablet x?

    ReplyDelete
  42. pieka: wsalam, klu yg semuanye pil, akak rasa takde sebabnye ade gak ubat utk minum.

    ReplyDelete
  43. salam kak,saya nk order set mustika ratu ni,brapa hrga akak bole kasi diskaun and lagi satu saya skg di swk,pos tu free gak ke?

    ReplyDelete
  44. salam, mekasih sudi shopping dengan akak. Nanti isi form dulu ye. Pastu tawar harga dengan akak...he3 Tq

    ReplyDelete
  45. salam kak engku..bpa ble diskaun harga 2?hehe..n bpa lama tempoh p'hantaran?

    ReplyDelete
  46. deedee: wsalam, harga boleh diskaun lagi, nanti isi order form ye, boleh lah kite discus pasal harga hehehe. Tempoh penghantaran insyaAllah secepat yg mungkin. Ok jumpe lagi.

    ReplyDelete
  47. Salam kak...set besalin mustika ratu nie ad lg x?bengkung tu jnis camaner ye kak?

    ReplyDelete
  48. maaf kak engku..
    kawan saya di Nigeria baru shj melahirkan baby baru..dia berminat menggunakan produk jamu selapan malah telah membeli set produk tersebut. tp malangnyer cara-cara penggunaan dan maklumat penting yang tertulis di produk itu tiada di dalam english version. harap kak engku dapat membantu kami dgn memberi guidelines in english version..terima kasih.

    ReplyDelete
  49. salam kak engku.,set brsalin jamu selapan+bngkung+cd 2 bole pos kat sandakan sabah..??n apa2 jenis dlm set 2 kak..

    ReplyDelete
  50. salam kak engku na tanya set bersalin jamu selapan bengkung+cd mustika ratu 2 bole pos kat sandakan sabah..?n jnis cam mna dlm set 2 kak.,,(EYKA)

    ReplyDelete
  51. eyka: wsalam, sorry lambat reply huhuhu, akak boleh pos ke sandakan, takde masalah hehehe, detail poduknye cuba search kat post akak detail mustika ratu ye

    ReplyDelete
  52. kak engku nk tya set bersalin + bengkung tu berapa ya harga yg boleh diskaun.

    ReplyDelete
  53. salam anonymous,
    ntuk set bersalin + bengkung nie, nantipuan isi form dlm blog akak dan tawarlah harga. Nanti akak tengok, klau logik boleh aje....hehehe

    ReplyDelete
  54. salam kak,minyak selusuh 2 ape ye n kak ada jual x?

    ReplyDelete
  55. AsSALAM kak Engku,
    saya dah hantar form kat akak. bab harga tu saya main letak je hihi nnt akak bagi tau balik ye harga yang akak leh bagi..
    lagi 1 nak tanya pendapat akak. ok tak kalu sy amik mustika ratu, sbb mase anak 1st dulu saya xbleh nak mkn pun nona roguy..huhu mahal2 beli

    ReplyDelete
  56. sha: wsalam, minyak selusuh tu digunakan utk memudahkan kita bersalin. Minyak selusuh yg akak ada ialah bioselusuh keluaran biodex rm69.00

    ReplyDelete
  57. hawa: hehehe nanti akak reply email ye, ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  58. akak: jamu mustika ratu nie panas x, klu cadang nk bf bby, takut baby panas la plak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam nurul,
      Kena cuba dulu baru tau. Lain orang, lain penerimaanya.

      Delete
  59. slm kak engku,cm na nk oder klu leh sy nk set yg ada bengkung 2 tp cd xmau lh leh dpt hrga brpa ye..n pos ke sabah brpa ye?sutera ni email sy waqisha81@yahoo.com pls rply k

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam waqisha,
      Terima kasih sudi shopping dgn akak. Akak reply thru email ye. Tq

      Delete
  60. salam kak, sy spt berminat nak mencuba produk mustika ratu ni..anak sulong sy pakai amway.. so, no 2 ingat nak try mustika ratu.. set mana yg akak ble rekomenkan kat sy coz sy dah ada bengkung dah..? and bp harganya..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam miera,
      Klau berminat blh ambil set jamu selapan sahaja harga pasaran sekarang rm140.00. Klau berminat blh isi form. Tq

      Delete
  61. Salam kak engku,
    Sy b'minat nak cuba set jamu selapan tp sy xnak bengkung, sy dh beli asing... boleh email sy harga diskaun yg kak engku boleh bagi?
    pelita_hidup87@yahoo.com TQ!
    -Emmy_

    ReplyDelete
  62. Emmy: Ok nanti akak reply kat email ye, ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  63. Salam Kak Engku, rasenya mana lebih untung beli set atau beli satu2. Sbb mase 1st baby dulu saya mmg dh beli set mustika ratu tu (dh ada bengkung). 2nd baby ni ingat nk pakai set yg sama. tgk2 harga set dh naik. kalau beli yg bukan set tapi nk Ginasih Pembersih Wanita & Kaplet Mimi Lan Mintuno berapa agaknya harga?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Klau nak kira untung beli set. Beli loose nie harga mmg mahal sikit. Tp klau berminat untuk loose....cuba isi form dulu ye @ sms kat hp akak. Nanti akak check harga blh terus reply. Tq

      Delete
  64. salam..kak,harga untuk jamu selapan saja fix rm140 atau leh kurang lagi..?kalau dengan bengkung harga terkini berapa?kos penghantaran berapa?-10q..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam deeb,
      Harga jamu selapan sahaja rm119.00 & harga dgn bengkung + cd rm199.00 Klau berminat blh isi form atau sms je ke hphone akak. Harga insyaallah akak blh bg diskaun. Tq

      Delete
  65. Salam Kak Engku,
    nak tanya set mana yg complete set ada tunku, bengkung dan jamu jenis tablet ye? sbb saya xnak yg bancuhan punya. harap dpt membantu. TQ.

    ReplyDelete
  66. Wsalam, set yg paling hampir ialah set sendayu tinggi pakej 4 tapi set nie takde tungku, set yg complete ade semua tu ialah set jamu mak dara ibu halimah tapi set nie ade ubat kene bancuh huhuhu

    ReplyDelete
  67. salam kak engku,
    kalau saya nk ambik leesa formula sume dlm tablet kan. harga diskaun kak engku boleh bg brp? dan jamu mak dara plak brp boleh bg diskaun? saya tgh compare which 1 better. TQ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Terima kasih sudi tanya akak. Puan blh isi form kat blog akak dan letak harga yg puan kehendaki. Nanti akak tengok logik atau tidak. Insyaallah klau logik boleh je...hihihi

      Delete
  68. salam akak,kalau set mustika ratu yg jamu selapan cmpur bengkung dan cd 2,memang complete set ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam nonolito,
      Rasanya bg set mustika ratu dah complete set. Tq

      Delete
  69. salam kak engku,nk tnye bole?
    set mustika ratu ni ubt mkn nye ada yg kne bncuh n minum ke
    yang pil tu telan je kn? xkne bncuh or minum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam B n F,
      Set mustika ratu mmg ada yg kena bancuh n minum @ kapsul mkn. Tq

      Delete
  70. Assalam. nk tanye kak engku set jamu selapan + bengkung (cd x nk) bp rm?
    syifna09@yahoo.com

    ReplyDelete
  71. aslmkum kak sya mau tnya macam mana ya anak sya umur 9bulan da bole ka saya mgunakan jamu ni sebab msa pantg saya x da mkn apa tentg jamu ni..bole ka kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,
      Boleh makan. Pastikan tarikh luput ye. Tq

      Delete
  72. As Salam,
    Saya berminat nak beli Set Bersalin Jamu Selapan Mustika Ratu ni. Kak Engku boleh bagi RM berapa ye?PM saya harganya di siti.fatimah@powercomp.com.my
    TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam ctmah,
      Oakak reply email ye. Tq

      Delete
  73. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  74. Salam bonda,
    Akak dah reply thru sms. Tq n jumpa lagi.

    ReplyDelete
  75. salam, kak, set bersalin ni xde mandian herba ye?ke kena beli asing?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Lin, mandian herba dlm set mustika ratu nie nama dia rempah harum sari.

      Delete
  76. Salam
    kak, produk ni bleh diambil terus lps besalin @ beberapa hr slps bsalin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Green, akak nasihatkan ambik selepas 14 hari bersalin, kerana bertujuan utk memberi kuning baby sembuh terlebih dahulu. Lepas 14 hari baru makan ye.

      Delete
  77. salam kak...
    saya bakal bersalin pd bln lapan ni... skrg ngh mencari product y sesuai...
    harga 1 set product ni berapa???
    satu set thn bape lama??
    tq...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam, klu set yg lengkap rm199.00 dan klu jamu selapan rm119.00

      Delete
  78. salam kak..klu nyusu baby..bole ke kita mkn jamu ni?

    ReplyDelete
  79. salam,nak tanya ada tak jual produk mustika ratu set bersalin asing2...coz saya cuma nak beli pil pagi n ptg shj..pls reply soon

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam, set nie takde jual loose huhuhu

      Delete
  80. salam akak, kedai kat mana ?
    ke akak just jual by online je, mimie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Mimie, akak takde kedai, cuma berbisnes secara online sahaja, tapi klu nak datang rumah akakpun boleh, stok memang banyak hehehe

      Delete
  81. Yg rm119 tu ada x? Bape bleh kurang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti isi order form ye, nanti akak bagitahu harga yg akak boleh kasi hihi

      Delete
  82. askum kak engku berapa ya harga set complete mustika ratu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.