KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah serta Kualiti yang dijamin Tulin.

11 January 2011

Tungku Baby & Barut Baby











Tungku Baby (RM15.00)

Cara Penggunaan:

Tuam pada "iron" bagi suam-suam kuku atau tuam pada tudung periuk yang diletakkan pada dapur, bagi suam-suam kuku jugak. Tuam pada baby selepas mandi atau bila-bila sahaja yang dirasakan perlu. Sesuai dituam pada perut, ari-ari, buah bayi lelaki, pinggang, tapak kaki, perut betis.

Juga boleh digunakan untuk menuam tempat baby kena cucuk, bagi pecah ubat, untuk mengelakkan baby demam. Petua bagi bayi lelaki kalau bengkak buah atau dapat angin pasang, tuam dulu terlebih dahulu tungku bayi bagi panas, kemudian tekap daun sirih pada tungku.











Barut Baby (RM25.00 - 5 Helai)

Kain flanel serta terdapat pelbagai corak dan warna.












Bedung Baby (RM18.00 - 1 Helai)

Kain flanel serta terdapat pelbagai corak dan warna.





Bedung Baby Moden (RM39.00)

100% kain cotton.
Size : 100 x 98.5cm


103 comments:

  1. salam kak,

    barut rm25/5 helai termasuk penghantaran ke?
    ada saiz ke?
    pilihan corak?

    tq

    ReplyDelete
  2. Aida: wsalam, harga rm25.00, akak caj kos pos rm5.00. Barut nie freesize and corak barut nie lain-lain corak dlm satu paket (5 helai). Corak takleh nak pilih tau, sebabnye memang dah dipackingkan sedemikian hehehe, ok jumpe lagi.

    ReplyDelete
  3. salam kak..tungku baby tu akak jual skali ngan postage ke?

    ReplyDelete
  4. Pn: wsalam, klu hanya beli tungku nie saje, akak terpakse la caj kos pos rm5.00

    ReplyDelete
  5. kak if nak order barut baby ngan tungku baby tu sekali gus wang pos nyer berape kak?barut ibu nyer ade tak?

    ReplyDelete
  6. aireen: yg nie akak caj kos pos rm5.00 je, klu lebih akak tambah hehehe, bengkung utk maknye akak ada bengkung bodycare rm35.00, bengkung sendayu rm 40.00 dan bengkung leesa rm49.00

    ReplyDelete
  7. salam kak engku...dalam tungku baby tu ada biji habatussauda ke??

    ReplyDelete
  8. wsalam: iye dlm tungku baby tu ada habatussauda

    ReplyDelete
  9. kak engku,

    saya rabiatul @ uyah
    saya da fowardkan form pada akak ye...

    ReplyDelete
  10. uyah: nanti akak tengok ye, thanks ye n jumpe lagi

    ReplyDelete
  11. tungku baby nie leh guna pakai brape utk jangka masa brape lama?? Boleh simpan utk beberapa naka ke??

    ReplyDelete
  12. boleh simpan untuk beberapa orang anak atau cuma utk kegunaan seorang anak jee jee??

    ReplyDelete
  13. hehehe utk pengetahuan tungku baby nie boleh digunakan lama mungkin sampai anak kedua atau ketiga asalkan jangan kasi koyak kain tungku tu tau

    ReplyDelete
  14. Salam k.Engku,
    Boleh bagi ukuran barut tu berapa cm?Terima kasih.

    ReplyDelete
  15. salam k.engku,
    Biasanya barut di pasaran tak muat untuk baby saya jadi saya nak tahu saiz barut yang k.Engku jual .Terima kasih.

    ReplyDelete
  16. wsalam, alamak! huhuhu akak takde la pulak ukuran utk barut nie, tapi saiz nye sama macam saiz barut yg ade kat pasaran tu je hehehe

    ReplyDelete
  17. wsalam, huhuhu klu camtu, balik nanti akak sukatkan saiznya ye hehehe

    ReplyDelete
  18. kak engku, dlm tungku tu letak rempah apa selain habatussauda, bleh bgtau tak?saya dah beli, saja tanya kot2 parent saya tanya nanti

    ReplyDelete
  19. akak xde jual bedung baby ke?

    ReplyDelete
  20. salam kak engku..sy nk beli tungku baby ni..beli satu ckup ke??berapa kos pghntrn??

    ReplyDelete
  21. alamak, nanti akak siasat jap kandungan tungku baby tu ye, tunggu sat ye hehehe, lupe lak.

    ReplyDelete
  22. bedung baby akak takde jual, yg adepun tak comel sgt huhuhu, nanti akak cuba cari yg comel comel sikit dulu ye.

    ReplyDelete
  23. farah: wsalam, tungku baby nie satupun dah cukup, boleh pakai sampai anak yg kedua atau seterusnya selagi tak koyak kainnya la hehehe. ok kos pos akak caj lagi rm5.00 ye. tq.

    ReplyDelete
  24. Ok kandungan dalam tungku baby ialah habatussawda, bijan hitam, lada hitam, kulit bawang merah dan putih.

    ReplyDelete
  25. ok2..sy nk beli satu la ye tungku baby ni, anak sy kembung je slalu..sy akan sms kak engku payment details ye, rm 20 la kn, dgn alamat skli..maybe sok leh setel, insyaAllah..

    ReplyDelete
  26. farah: hehehe thanks ye shopping ngan akak, nanti sms je la kat akak ye.

    ReplyDelete
  27. normarsitah moktiMarch 22, 2011 at 8:34 PM

    kak engku, sy dh bnk in rm 45.00 melalui cimb bnk pg td..dh email kt akk ye..bila bl dpt kak?

    ReplyDelete
  28. normarsitah: thanks ye shopping ngan akak, insyaAllah barang akan sampai dlm 1-2 hari (kws bandar) 2-3 hari (kws luar bandar). thanks n jumpe lagi

    ReplyDelete
  29. salam,
    kak engku saya berminat nak beli bengkung ngan tungku baby...bape yer termasuk postage? rm40 + rm 5 ker kak? rm 45 kan?
    -zawiyah-

    ReplyDelete
  30. zawiyah: wsalam, betul la tu harganye hehehe

    ReplyDelete
  31. salam kak engku, sy ade proceed form order kat akak..nnt akak reply ye bile kene bank-in..sy guna maybank..sy kat kelantan yer..slap tlis almt plak kat form order tu..

    ReplyDelete
  32. kak engku
    barut baby nie dah ada Ke?

    ReplyDelete
  33. wsalam, thanks ye sudi shopping ngan akak, nanti akak pi siasat order form tu ye hehehe

    ReplyDelete
  34. wsalam, opppss lupe lak nak inform, barut baby dah ade, meh la order ngan akak.

    ReplyDelete
  35. salam kak,
    nak tanya, barut baby tu pakai tali ke lekat? saiz dia mcamana pula ye?

    ReplyDelete
  36. wsalam, barut nie jenis bertali, tapi saiznye akak tak sempat la pulak nak ukur huhuhu, takpe nanti akak cuba ukurkan saiznye ye.

    ReplyDelete
  37. assalam,kak engku kalu tungku ibunye x de ke?

    ReplyDelete
  38. amanina: wsalam, tungku utk ibunye akak cuma ade tungku herba jamu mak dara dan juga tungku herba leesa, tapi klu nak tungku batu, besi ataupun tungku moden akak takde jual sebabnye berat sgt, nak pos mahal kos pos nye hehehe

    ReplyDelete
  39. Salam kak engku.saya nak dptkan quotation untuk set bersalin amway tropical herbs dan tungku baby..email saya kat orkid_la@yahoo.com ya. barut baby tu ade tak warna putih? if ada, include sekali lah ya :)

    ReplyDelete
  40. izza: wsalam, nanti akak reply kat email ye. Tq

    ReplyDelete
  41. kak engku de barut baby yg warna putih x?

    ReplyDelete
  42. sheweet: huhuhu akak takde barut baby warna putih.

    ReplyDelete
  43. salam k.engku..sy jangka salin pada awal july ni.sy beminat dgn set NR bersalin tu...tapi boleh tak minyak herbanika dlm set tu 100ml nak tukar pd 250ml.brp harganya?sy tinggal di putrajaya

    ReplyDelete
  44. wsalam, huhuhu klu nak tukar minyak dlm set tu takleh la, sebabnye ia dtg dlm satu set. Akak cadangkan tambah je satu lagi minyak herbanika 130ml (rm58.00)so total kuantitinye jadi 100ml (sediada) + 130ml (tambahan) = 230ml. Boleh ke klu cam nie hehehe.ok jumpe lagi ye.

    ReplyDelete
  45. salam kak,

    sy nk beli tungku baby ni...

    ReplyDelete
  46. niza: wsalam, boleh, meh la order ngan akak hehehe

    ReplyDelete
  47. mmg nk order pun..nak tanye kt akak. saya nk beli set bersalin tapi kalau boleh taknak yg jamu2 ni. sebab ada experience beli yang set mustika ratu masa ngandung dua-dua anak. tapi last2 tak boleh makan sebab baby pertama & kedua kena kuning. Doktor tak kasi makan jamu. Akhirnya terbiar macam tu je la set bersalin saya. Jadinya anak ke-3 ni, saya macam tak tau beli set bersalin mana yang sesuai sebab takut bakal anak no. 3 ni pun terkena kuning. Macam mana tu kak?

    ReplyDelete
  48. niza: huhuhu utk pengetahuan semua baby yg baru lahir akan kene kuning, tu yg selalunya akak nasihatkan customer akak supaya mulakan pengambilan jamu selepas 14 hari bersalin kerana pada waktu nie insyaAllah kuning baby telahpun sembuh sepenuhnya so bolehlah kita mula makan jamu, tetapi ada juga kes baby masih belum sembuh dari kuning pada waktu tersebut, so apa yg perlu dibuat adalah hold dulu pengamilan jamu tersebut, tunggu sehingga kuning baby betul betul sembuh sepenuhnya dan kemudian barulah kita boleh makan jamu. Niza kene ingat kesihatan kitepun perlu dijaga ye, tu la pemakanan jamu nie baik utk mengembalikan kecergasan kesihatan dalaman tubuh kite.

    ReplyDelete
  49. salam kak,kalau boleh nk tau ukuran barut baby???cz mmg nak order nn nk wat payment dah....

    ReplyDelete
  50. salam diana, mekasih sudi shopping dengan akak. Mintak maaf barut bb free size. Klau berminat dah transfer inform akak ye. Tq

    ReplyDelete
  51. Salam kak engku,, saya Pn Sue, dijangka bersalin pertengahan bln Feb thn dpn..saya berminat untuk order set barut baby (5 helai tue)bersama tungku baby dgn kak engku.. Mcm mana nak order barut tersebut melalui online ni??

    ReplyDelete
  52. assalam sis,
    sy dh beli set bersalin salindah..tp sy rs mcm xcompletela..sbb xde bengkung n minyak herba. so skg ni sy bercadang utk amik set bengkung serai wangi sbb die dtg sekali ngn pati serai wangi..so ape lagi ye yg ptt sy sediakn semasa berpantang nanti?. tq

    ReplyDelete
  53. berapa helai barut yg diperlukan untuk baby?

    ReplyDelete
  54. salam Sue,
    Mekasih sudi sopping dengan akak. Jika puan berminat untuk order barut dan tungku bb, puan boleh isi form yang ada kat dalam blog akak nie. Nanti akak reply ye. Tq

    ReplyDelete
  55. wsalam,
    klau perlu, puan boleh sediakan tungku dan inyak untuk baby. Lain2 rasanya tak perlu. Tq

    ReplyDelete
  56. salam anonymous,
    berape helai barut yg diperlukan bergantung pada keperluan. Rasanya 5 helai sudah mencukupi. Tq

    ReplyDelete
  57. Salam akak..saya nk tanya,dalam banyak-banyak set bersalin mane yang paling lengkap dan paling baik??saya tengah survey-survey untuk beli..Terima kasih..

    ReplyDelete
  58. sharifah: wsalam, klu nak yg lengkap dan paling ekonomi, boleh cuba set amway harganye rm290.00, set nie cuma takde tungku je.

    ReplyDelete
  59. thanks kak..tapi sy cam berminat nk beli set leesa Confinemum..akak rase camne?klu amway ok boleh jugak..set amway ade bengkung skali ker?

    ReplyDelete
  60. sharifah: leesa premium ada bengkung ngan tungku harga pasaran rm350.00 (leh tawar harga). set amway hanya ada bengkung harga pasaran rm293.00 (akak leh kasi rm290.00 je huhuhu)

    ReplyDelete
  61. nak tya, klu beli loose utk produk NR boleh dpt harga ahli ke? Sy igt nak try minyak herbanika+ krim herbanika+phytonatal?

    TQ

    ReplyDelete
  62. aisyah: boleh, nanti akak kasi arga ahli ye

    ReplyDelete
  63. salam..nak tanya, kalo sy nak set NR full set, bengkung yang zig zag (free size), tungku baby, n barut.agak2 berapa harga nya?

    ReplyDelete
  64. wsalam, hehehe nanti isi order form leh, kat situ nanti kite story pasal harga ye hehehe, ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  65. akak barut baby ni jenis kain cotton ker?

    ReplyDelete
  66. akak..bley x dptkan ukuran barut baby tu..kalo bley nak tau.takut kecik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam anonymous,
      Saiz barut free size. Size mmg standard untuk term bb mmg muat....insyaallah.

      Delete
  67. KAK ENGKU TUNGKU NI ADE LG X?CMNE NK ORDER?TUNGKU UTK ORG DEWASE ADE X?

    ReplyDelete
  68. Salam azie izat,
    Terima kasih sudi shopping dgn akak. Tungku bb masih ada. Tungku untuk ibu yg ada, tungku besi, tungku herba mak dara dan tungku herba leesa. Klau berminat, boleh isi form yg ada dlm blog akak nie. Nanti akak reply ye. Tq

    ReplyDelete
  69. salam kak engku,
    set tungku bersalin utk si ibu ade x???

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam, tungku yg akak ade jual ialah tungku herba leesa dan tungku herba jamu mak dara je, lain lain tungku seperti yg tunku batu atau tungku moden akak takde jual, tapi klu tungku besi akak ada jual tapi akak takleh nak pos sebab kos posnye mahal sesgt hehehe

      Delete
  70. assalam kak engku..
    saya konfius pasal tungku ni sebenarnya. saya akan bersalin sendirian di rumah, kalau saya guna tungku moden yang charge pakai elektrik tu sesuai ke kak? saya ada terbaca dalam blog2 yang tungku elektrik ni dalamnya ada garam la bagai. sesuai ke utk buang darah beku n kecutkan peranakan? ada effect tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam,
      Tungku mana2 pun ok. Janji ia dapat berfungsi dgn baik. Tq

      Delete
  71. salam kak engku...
    saya nak beli lah barut baby tuu 10 helai..akak ada stok tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam fila,
      Alhamdulillah stok barut bb ada. Klau nak beli blhvisi form kat blog akak nie. Nanti akak reply. Tq

      Delete
  72. SALAM K.ENGKU...SAYA NK TNYA BPE HELAI EK BEDUNG BABY 2??HARGA DGN POS BPE?? najihah_g89@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam. Ok akak reply thru email. Tq

      Delete
  73. Salam K.Engku sy nk order tunku bb, barut & bedung bb. Berapa kosnya. Pastu nk tnya kain nya panas tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,
      Ok boleh. Untuk tungku bb rm15.00 + 1set barut bb rm25.00 + bedung rm18.00 Kain nie tak panas. Ia dari jenis flannel. Klau berminat boleh isi form kat blog akak @ sms ke hp akak 0192077643 Insyaallah akak boleh bagi diskaun....hihihi Tq

      Delete
  74. Salam kak engku.
    Saya nak tnya Tungku baby itu 1 pcs harga dia RM 15 ye????klu tmasuk postage bape ye????area sg buloh je...

    ReplyDelete
  75. Wsalam, ok akak kire rm20.00 je la sekali ngan kos pos hehehe

    ReplyDelete
  76. Salam Kak Engku, saya Mastura. saya nak order Tungku Baby 1unit. Barang post dia Jalan Klang Lama, Kuala Lumpur. E-mail saya bluelady_6982@yahoo.com. Mintak kak engku bagitahu proses pembayaran yer.

    TQ

    ReplyDelete
  77. Mastura: Wsalam, utk tungku baby rm15.00 + kos pos rm5.00 = rm20.00, meh la order ngan akak hehehe

    ReplyDelete
  78. salam kak engku, saya baru sahaja mengisi borang pesanan untuk minyak herbanika NR, tp rasa2nya nak tambah tungku baby. berapa kos pos utk kedua2 item ya? tq!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam hanis,
      Ok akak reply thru email ye. Blh bg email address. Tq

      Delete
  79. salam kak, barut baby yg gntong punye ade x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam safikah mohamad,
      Alhamdulillah. Barut gantung ada. Berminat blh isi form kat blog akak ye. Tq

      Delete
  80. Bedung Baby Moden macam gambar kat atas tu macam mana sebenarnya...tak ade ker gambar yg kain bedungnya dlam keadaan terbuka...gambat kat atas tu nampak mcm ada pelekat...nak lekat kat mana? boleh terangkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Azliena,
      Boleh bg email address nanti akak hantar detail pic ye. Tq

      Delete
    2. Ok. Nanti akak hantar detail pic ye. Tq

      Delete
  81. Salam kak,

    Boleh tak kasi measurement barut baby tu? Tq

    ReplyDelete
  82. Wsalam Nyamokecik, huhuhu akak takde sukatan barut tu, tapi lebih kurang lebar sejengkal x panjang dlm dua jengkal hehehe

    ReplyDelete
  83. salam kak..nak tanya..ape kandungan dalam tungku bb 2?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Aida,dlm tungku baby tu ada Habbastusawda,kulit bawang dan beberapa ramuan lagi

      Delete
  84. Salam kak, saya Atiqah dr Sg Buloh, nak order barut baby, bedung baby ngan tungku baby. Akak emailkan saya price ngan harga pos boley? time kasih :) xeroxhaven@gmail.com

    ReplyDelete
  85. Kak, boleh tanya, kalau tungku baby tu beli 3 ada diskaun tak?berapa total kos termasuk postage kalau beli 3 tungku bayi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurul Ain: InsyaAllah boleh, meh la order ngan akak, nanti isi order form ye hihii

      Delete
  86. Kak Engku nak order Amway Set Bersalin tapi saya tak nak barut dia..boleh ke sbb barut tu dah ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yatie, boleh tu boleh tapi rugi la sebabnye bengkung tu free je. Dan kalau tak ambik bengkung harganye tetap sama

      Delete
  87. salam....saya ingin bertanya. Kenapa nurse di klinik tak bg kita tuam tmpt cucuk...
    Terima kasih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Arini, ia tak perlu tuam. Kalau tuam dikhuatiri ubat suntikan tu tak berkesan

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.