KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah serta Kualiti yang dijamin Tulin.

12 January 2010

Lain-Lain Jenama Set Bersalin


Set Bersalin Nyonya Meneer
Set Bersalin Air Mancur
Set Bersalin Tradisional Orang Kampung
Set Bersalin Biodex
Set Bersalin Tropical Herbs Amway

Nota:
Sekiranya anda ada jenama lain yang biasa anda gunakan tetapi tiada dinyatakan di sini, silalah hubungi Kak Engku, Insya Allah Kak Engku akan carikan untuk anda. Insya Allah.

89 comments:

  1. salam kak,
    saya masih mencari set bersalin yang sesuai.dalam senarai panduan memilih set bersalin amway tiada.minta tolong akak jelaskan serba sedikit mengenai set bersalin amway.tima kasih.

    ReplyDelete
  2. w/salam saudari, mintak maaf byk saudari, Akak tak jual jenama nie, jadi memang Akak tak pasti mengenai set nie, sorry ye.

    ReplyDelete
  3. Salam Kak Engku,
    Berapa harga akak jual untuk Set Bersalin Tradisional Orang Kampung? Terima Kasih.

    ReplyDelete
  4. w/salam, harga pasaran set org kpg RM 160.00 tapi kalau nak boleh diskaun lagi tu, meh la order hehehe

    ReplyDelete
  5. salam kak engku...
    sy nk tau la pasal set bersalin biodex... bleh x cite serba sdikit pasal produk ni..
    thanks...

    ReplyDelete
  6. Set Bersalin BIODEX
    SUPREME DIET HARGA: RM 90.00 (20 SACHET) - kaya dengan vitamin, zat, enzim yang diperlukan dan membantu menambah susu badan bagi ibu yang menyusu bayi - mengawal berat badan - memberi tenaga selepas penat melahirkan bayi - membina darah dan menguatkan immune badan - mempercepat pemulihan luka-luka dalaman SUSU IGc HARGA : RM 98.00 - mengandungi susu awal kambing dan lembu (IGC) yang membekalkan kalsium pada ibu yang menyusui bayi bagi tumbesarannya - menguatkan immune sistem dan mengelakkan dari demam kuning pada bayi LIQUID MANJA PRUNE (RM58.00) / TIGHT LA'HONEY (RM59.90) - Formula yang diadunkan bagi mengembalikan keanjalan otot-otot feminine wanita. Merapatkan dan memberi tenaga. I-COVER HARGA : RM49.90 (15 sachets) - Mengawal berat badan dan mengandungi serat yang membantu melancarkan pembuangan air besar yang lazimnya dihadapi oleh ibu dalam pantang. Cara Pengambilan :- - Bancuh 1 sachet dalam air biasa, kacau dan minum di waktu tengahari atau sebelum tidur. BURNING BELT (RM 128.00) - Melancarkan peredaran darah - Menghilangkan garisan kasar selepas bersalin - Mengempiskan perut yang buncit - Mengurangkan kesakitan masalah tulang belakang - Membentuk tubuh badan - Membakar lemak di kawasan berlebihan TUNGKU HERBA (RM 58.00) - Bertujuan untuk membuang angin dan melancarkan peredaran darah. - Mengurangkan tekanan, otot-otot selepas waktu kehamilan atau kepenatan. - Membantu mengempiskan perut, mengelakkan perut menggelambir akibat daripada proses kehamilan. - Membantu melancarkan peredaran darah. - Mengelakkan masalah tombong atau bentan. Cara Penggunaan :- Basahkan sedikit tungku herba dan stimkan. Tuam. Untuk simpan, jemur sehingga kering betul dan simpan di tempat di mana suhu adalah suhu bilik supaya tidak berkulat.

    ReplyDelete
  7. salam kak..
    boleh x akak ceritakan lebih lanjut tentang Set Bersalin Tradisional Orang Kampung..
    dan cara-cara penggunaannya..
    saya berminat untuk mengetahui lebih lanjut la..

    ReplyDelete
  8. eyda: w/salam, boleh tak eyda bagi akak email address, nanti akak email kat eyda leh tak hehehe

    ReplyDelete
  9. kak ku,

    cemaner dengan set bersalin amway? dengar kata mcm elok jugak..boleh tak aka bg review sikit pasal produk ni? tq

    rubihazatul@yahoo.com

    ReplyDelete
  10. Rubihazatul: Set nie, Akak takleh nak komen la, sebabnye Akak tak jual produk nie. Tapi Akak ade terbaca komen dari seorang pengguna produk nie, dia kata produk nie ok tapi banyak sangat ubat yang nak kene telan hehehe ....tu aje.

    ReplyDelete
  11. akum,,kak engku,,sy sbenarnya pening utk memilih set bersalin ni,,sy cm nk bli set bersalin org kampung,,bole kak engku trgkan kebaikan dan penggunaanya kpd sy??ini email sy,,puteri.arab@yahoo.com

    ReplyDelete
  12. Ija: W/salam,Ija dah baca ke panduan memilih set bersalin dlm blog Akak? Kalau belum, nanti baca la yek, mana la tahu boleh dijadikan panduan, Insya Allah.

    Mengenai kebaikan Set bersalin (tak kire la ape jenamapun) adalah bertujuan untuk memulih, merawat dan mengembalikan kesegeran badan ibu selepas bersalin. Semua set bersalin tu ok dan elok, walau bagaimanapun, ia bergantung kepada keserasian seseorang dengan produk tersebut.

    Set Org Kpg Mengandungi.
    Seri Lulur, Seri Pilis, Seri Susut, Kapsul Kacip Fatimah, Minyak Telon, Minyak Gamat, Minyak Merah, Ubat Periuk, Jeli Gamat & Bengkung (Semuanye ade 10 barang)

    Harga Pasaran RM 168.00 (boleh diskaun lagi tu)

    ReplyDelete
  13. sy roziana , cam berminat set bersalin org kampung, tp x tau nak bertanya kepada sapa kebaikkan dia..ok ke tak penggunaan dia..leh tak k.engku bgtau serba sedikit..atau pun dr review pengguna yg telah guna set ni.., email sy , ezziana_ism@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. Roziana: Akak dah email tau. bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  15. sy elliza, nak tanya kak engku apa beza set mustika ratu dgn set ibu ambar kenanga, bagi kak engku mana lebih ok? rase mcm berminat sbb tue jer budget yg ade. lg pun sy dh peknen 7 bln...and breast pump RM99 tu sentiasa ade stok ke?? email sy, cheery_opal@yahoo.com

    ReplyDelete
  16. elliza: nanti akak email kat liza ye. Bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  17. byk2 set bersalin apa yg bleh kak engku cadangkan

    ReplyDelete
  18. Pn: Klu tanya pendapat akak, set yg dicadangkan ialah set nr dan juga set tropical herbs, kerana kedua-dua set nie merupakan set yg paling diminati oleh ibu berpantang disamping tu juga senang utk digunakan, baik utk ibu yg ingin menyusukan baby dan tidak panas.

    ReplyDelete
  19. salam.. kak engku.. boleh emailkan x kt saya details & harge set bersalin sari herba (revell)? boleh x saya nak order dr akak?
    tq

    ReplyDelete
  20. dee: wsalam, set bersalin yg nie akak takde jual la pulak hehehe

    ReplyDelete
  21. salam..kak saya berminat dengan set bersalin org kampung..boleh akk terangkn cara penggunaannya?
    E-mail:dyra_hunny@yahoo.com

    ReplyDelete
  22. Dyra: wsalam, cara penggunaannya akak takde la, sebab panduan tu ada dlm set berkenaan, tapi kandungan set tu adalah seperti berikut:

    1.Seri Lulur
    2.Seri Pilis
    3.Seri Susut
    4.Kapsul Kacip fatimah
    5.Minyak Telon
    6.Minyak Gamat
    7.minyak Merah
    8.Ubat Periuk
    9.Jeli Gamat
    10.Bengkung

    thanks n jumpe lagi

    ReplyDelete
  23. salam..akak xde jual set bersalin amway ye?

    ReplyDelete
  24. wsalam, akak ade jual set amway, disebabkan pihak amway tidak membenarkan semua ahlinye publishkan info mengenai set amway di dalam blog jadi akakpun tak la mempublishkan info produk nie kat sini, so sekiranya berminat, nanti sms (019 2077643) je kat akak ataupun email (bidanbersalin@yahoo.com) je kat akak, nanti akak citer ngan lebih detail mengenai produk nie ye heheheh.

    ReplyDelete
  25. salam.. kak, nak tnya psl set bersalin yg moden (tnpa herba2 yg sapu kat bdn tu).. mksudnya krim2 tu jugak la sapu pd dahi mcm ganti pilis tu? sebelum2 ni guna yg tradisional,ni terasa nk guna yg moden,lebih mudah.. boleh akak explain.. thanx
    -nopie

    ReplyDelete
  26. Salam nopie, untuk set bersalin moden mmg berbeza dengan yang tradisional lebih cerewet dalam penggunaan. Pilis yang ada hanya Pilis Mak Dara, tak perlu di bancuh boleh terus guna.bye n jumpa lagi

    ReplyDelete
  27. akak,saya nk tanye satu soalan ler... mcmaner produk set bersalin hiraq ek.... akak pernah dengar tak..... aper rekemen akak ek tentang produk tue ek.....

    ReplyDelete
  28. salam anonymous,
    akak pernah dengar tapi akak takde jual set bersalin nie....sory ye

    ReplyDelete
  29. Salam kak,
    Akak de jual set bersalin amway x? ok x? Brapa ye akak jual? die lengkap semua keperluan bersalin x?

    ReplyDelete
  30. wsalam, set amway akak ade jual, klu nak detail produk nanti kasi email address kat akak ye, sebabnye kat blog pihak amway tak kasi publish. set nie set lengkap, ok nanti kasi akak email address ye heheh ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  31. salam..sy sufy, yg tnya smlm tu..he..=) nie email sy: gurlzone_only@yahoo.com.. tq kak..=)

    ReplyDelete
  32. salam sufy, okay nanti akak email. Tq

    ReplyDelete
  33. Saya nak tahu harga set bersalin nona roguy,pil asi dan set bersalin orang kampung

    ReplyDelete
  34. set nr harga pasaran rm365.00, akak kasi rm290.00, pil asi rm15.00, set bersalin org kpg rm168.00, masih boleh diskaun lagi sikit hehehe

    ReplyDelete
  35. as salam kak,

    saya da place order untuk tropical herbs set bersalin amway - 1 set. Bila saya start kena bayar ye?

    ReplyDelete
  36. nida: wsalam, nanti akak reply email ye

    ReplyDelete
  37. akak,sy dah hari ke 53 bersalin.. ms sy berpantang ari tu sy xbrani nk amik set bersalin sbb tkt panas.ank sy plak prolong jaundis.so brt bdn xtrun sgt.dlu sy pkai leesa formula.ble ke klu dah abis pntang nk amik set bersalin lg spy bdn ok?

    ReplyDelete
  38. kak engku,

    loose item untuk param dan pilis sari ayu dalam botol atau paket?boleh tahu berapa RM termasuk kos penghantaran ke kuala lumpur?masa bersalin anak pertama, saya ambil jamu mustika ratu, tapi terpaksa ke klinik sbb kulit tumbuh ruam tebal..ingat yg 2nd ni, nak try NR, ok tak kak?NR ni jamu dia panas tak?Tq

    ReplyDelete
  39. wsalam, set nr nie merupakan set yg paling diminati, insyaAllah tak panas. loose utk sari ayu akak cuma ada paramnye saje hehehe

    ReplyDelete
  40. salam, kak engku,saya nak tahu ttg set bersalin topical herbs ni.bape harganya?boleh kak emailkan kepada saya ttg produk ni.saya tgh bfikir produk antara NR @ tropical herbs yang akan digunakan sms pantang nanti.blh tak kak suggestkan set bersalin yang manakah yg terbaik utk anak yg ke3 ni.email saya mazatulshima@gmail.com

    ReplyDelete
  41. mazatulshima: wsalam, set th nie harga akak jual rm290.00, kos pos klu dlm semenanjung free je, tapi klu kene pos ke sabah sarawak akak kene caj rm20.00 ye. detail produk nie nanti akak email kat mazatul ye. klu nak akak suggestkan nie susah sikit huhuhu, sebab lain org lain minatnye terhadap sesuatu jenama tu, apa yg akak boleh simpulkan ialah set th nie lebih lengkap berbanding set nr, tapi set nr ni lak merupakan set yg paling digemari oleh ibu hamil.

    ReplyDelete
  42. Assalamualaikum Kak Engku,

    Saya berminat dgn produk NR & Tropical Herbs. Boleh beritahu harga & senarai item yang ada dalam setiap set bagi kedua-dua produk ni tak..? Email: qs_muslimah@yahoo.com.

    Terima kasih krn sudi respon.

    ReplyDelete
  43. waalaikumsalam najat,
    Keterangan detail pasal set nr dan TH nanti akak email ye. Tq

    ReplyDelete
  44. salam akak.. boleh emailkan sy detail set tropical herbs amway tak?dgn harga skali..thanx ye..
    ain - eleanor_51@yahoo.com

    ReplyDelete
  45. salam ain,
    akak dah email detail pasal set tropical herbs amway...nanti check email ye. Tq

    ReplyDelete
  46. salam.sy mau tnya kebaikan set bersalin tropical herbs amway tu.berkenan.n tlg suggest produk yg ble menurunkan berat dan mengembalikan bentuk badan kpd sebelum hamil.kalau campurkan produk2 lain pun ok.means mau bli yg loose jg.tenkiu.

    ReplyDelete
  47. wsalam, thanks ye singgah blog akak, boleh tak kasi akak email address, nanti akak reply detail mengenai set amway nie. tq

    ReplyDelete
  48. salam,sy nk tnya sikit produk bersalin biodex kena beli asing2 atau dah ada dlm pakej satu set bersalin biodex,kalau ada berapa harganya? satu lg soalan,kalau sy ambik set sebelum bersalin salindah,lepas bersalin sy ambik produk lain plak,blh tak macam tu? tlg jawab ye nk tau sangat-tq maz

    ReplyDelete
  49. Salam kak engku..ms bersalin pada January 2011, saya ada beli set bersalin amway..ms sy berpantang ari tu sy xbrani nk amik pil2 yang ada sbb anak saya kena jangkitan kuning yang agak lama..sekarang dah hampir setahun..pil2 tu masih ada tersimpan..boleh ke saya makan balik pil2 tu sekarang?bila tarikh expired set tu yer?

    ReplyDelete
  50. maz: wsalam, sorry sgt sgt akak terlambat jawab lak soklan nie, sorry ye. set bersalin biodex nie dijual dlm satu set, tapi ade byk jenis, harganye lak akak tak ingat la pulak huhuhu. ok mengenai nak ambik set bersalin yg lain selepas bersalin tu boleh, asalkan jangan ambik dua produk serentak ye.

    ReplyDelete
  51. mama airis: wsalam, asalkan botol tu tak pernah dibuka, akak rasa tak apa klu nak makan, tapi klu botol tu pernah dibuka, selalunye hanya boleh diambil kurang dari 3 bulan

    ReplyDelete
  52. Salam akak saya nak beli set bersalin amway kalu pos atau ambil sendiri di mana dan berapa harga

    Asmah

    ReplyDelete
  53. Salam asmah, terims kasih sudi shopping dgn akak. Set amway TH rm290.00 klau pos ambil masa 1 @ 2 hari bekerja slps byran penuh dilakukan. Klau ambil sendiri area rawang. Tq

    ReplyDelete
  54. salam kak engku...sy nk tnya kalo produk nona roguy tu ada jual loose x??tq..:)

    ReplyDelete
  55. salam anonymous,
    Untuk loose produk nr akak memang ada jual. Klau berminat boleh isi form atau sms je list barang yang dikehendaki ke handphone akak...he3.. Tq

    ReplyDelete
  56. Salam... Bole akak email details utk tropical herbs amway tu? Tq - yulsnemo@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Ok nanti akak email detail pasal set TH ye. Tq

      Delete
  57. Salam Kak engku..Saya nak order phyto natal, minyak urut nr n Kim barut nr brapa akak boleh diskaun yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam, ok klu beli loose akak kasi ngan harga ahli ye, harga utk pyto 90 tab rm100.00, pyto 180 tab rm180.00, minyak herbanika 130ml rm58.00, 260ml rm85.00 dan krim barut 60gm rm45.00. Kos pos klu ade beli pytonatal akak kire free postage ye. tq

      Delete
    2. As salam akak, blh x emailkn sy detail set bersalin amway tropical herbs berserta harga Dan cr pembelian.. Email sy shima.adi@gmail.com

      Delete
    3. Salam shima,
      Okay nanti akak emailkan. Tq

      Delete
  58. salam kak engku,
    nk tanya pasal set bersalin nyonya meneer...ok x??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Pada akak, mana2 set bersalin ok. Bergantung pd penerimaan bdn seseorang.

      Delete
  59. kak engku, cmana pulak dengan set bersalin JAMU MAK DARA?

    ReplyDelete
  60. salam,

    kak kalau yang mengalami keguguran (dah sebulan lebih), jamu mane yg sesuai? kene ambik set jugak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam shu,
      Boleh beli loose dan blh buat pilihan nak beli set. Jgn beli n tak guna nanti mmbazir. Ramai yg buat pilihan beli produk mak dara. Tq

      Delete
  61. salam kak Engku..

    nak tumpang tanya... akak ada stok tak set jamu bersalin Nyonya Meneer. terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam ummi M.I.M,
      Maaf akak takde stok....uhuhu

      Delete
  62. Salam kak Engku,

    nak tanya ada x set bersalin shaklee?...kalu ada brapa harga paling best kak engku boleh bagi? terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam puan, akak takde jual produk shaklee, tapi klu nak cuba klik kat iklan gambo org ngandung kat bawah belah kiri blog akak tu, tu website kawan akak, kawan akak tu ada jual produk shaklee, cakap kat dia kak engku kata boleh dapat diskaun hehehe

      Delete
    2. ok tq kak engku!

      Delete
  63. salam kak...sy nak tau produk utk set bersalin secara normal..ape dia yg elok ek!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,
      Klau ikut sambutan set nr n amway th. Tq

      Delete
  64. eh..salah..produk secara pembedahan..adakah smua produk bole gune,tp bezanye tak bole berbengkung...n berape lame tak bole berbengkung..ni pertama kali sy bersalin secara operatesblm ni normal je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnta semua produk blh guna. Beza cara guna n berbengkung. Klau guna bengkung moden khusus untuk czer boleh je. Bengkubg bertali seelok2nya slps luka sembuh @ slps 2 bulan bersalin. Tq

      Delete
  65. salam Kak, bole email details utk set bersalin amway n price? lia_iezlia@yahoo.com.. TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunga hati : wsalam, ok nanti akak reply kat email ye. tq

      Delete
  66. Salam kak engku,
    set bersalin brand BHIDAN xde ke?

    ReplyDelete
  67. Wsalam missY,
    Sory set besalin Bhidan takde jual lagi....uhuhu

    ReplyDelete
  68. Wawa Lorong Sarjan MatOctober 8, 2012 at 2:44 PM

    Salam Kak Engku,

    Ada tak Set Tanamera tp sy nk loose item Virgin Oil Coconut (VCO) AND Herbal Feminine Wash.
    Berapa harga utk setiap satu produk?sbb biasanya ia jual dalam satu set.Thank you

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam wawa Lorong Sarjan Mat,
      Maaf akak takde jual set bersalin Tanamera....uhuhu

      Delete
  69. salam kak engku..sy nk tau pasal produk tradisional herb amway.boleh email sy x.saya liza..damai_kai@yahoo.com
    tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam liza,
      Okay nanti akak email detail ye. Tq

      Delete
  70. salam..kak engku...nak tanya akak ada tak jual set bersalin tanamera..andthen nk tanya set bersalin tanamera ne ok ke tak

    ReplyDelete
  71. kak, sy pun nk tanya pasal set brsalin tanamera tu..bleh ceritakan skit x? email sy srie85_gurlz@yahoo.com

    ReplyDelete
  72. salam kak, saya nk tau pasal set bersalin tropical herbs tu..boleh email ke naimah.azizan@gmail.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.