KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah serta Kualiti yang dijamin Tulin.

10 January 2010

Jamu Bersalin Warisan Afiat


Set Jamu Bersalin Warisan Afiat








Harga :
RM 85.00

Kos Penghantaran :
RM 20.00


Set Bersalin Ini Mengandungi :


Air Jamu Muparam, Kapsul Wanita, Param Hangat , Barut Berubat, Minyak Herba Warisan Afiat, Balm Herba Warisan Afiat, Akar Kayu, Air Lemuju Kukus, Perabun dan Tali Pembentan.
Mengenai Produk : Jamu Bersalin Yang Lengkap Khusus Untuk Mengembalikan Kecergasan Anda. Jamu Bersalin Warisan Afiat mengandungi 10 bahan utama yang lengkap untuk 44 hari berpantang bagi wanita selepas bersalin. Produknya diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Diasaskan oleh Tuan Haji Panjang Kamaruddin dan termashur sejak Tahun 1924.


Keterangan & Cara Penggunaan (Klik di sini)





Ubat Bersalin Afiat







Harga : RM 85.00

Kos Penghantaran : RM 20.00

Mengenai Produk :

Ubat Bersalin Afiat merupakan produk Afiat Marketing yang dipasarkan semenjak tahun 1924. Ia dirumus khas untuk wanita lepas bersalin. Ubat Bersalin Afiat boleh digunakan sehingga habis pantang 44 hari.

Ubat Bersalin Afiat mengandungi 9 jenis:

Pil Afiat (528 biji)

Dimakan selepas bersalin, 4 biji pagi, 4 biji petang dan 4 biji malam. Untuk membantu kaum ibu menyihatkan badan dan menambahkan tenaga.

Bedak Hangat

Untuk disapu seluruh badan selepas mandi bertujuan untuk memanaskan badan selepas mandi.

Minyak Afiat

Untuk digunakan semasa mengurut kerana ia menyegarkan urat.

Balm Afiat

Untuk disapu pada bayi untuk mempercepatkan proses pengeringan tali pusat.

Akar Kayu

Untuk direbus 20 hari selepas bersalin, diminum 2 kali sehari, untuk merangsang tenaga dan menguatkan badan.

Bengkung

Untuk membantu mengempiskan perut.

Pil Makjun Bawang Putih

Dimakan selepas habis pantang, 2 biji pagi dan 2 biji malam. Untuk menambahkan tenaga, melancarkan perjalanan darah dan mengecutkan tisu vagina.

Feminin Care

campuran herba beraroma bertindak membersihkan bahagian sulit wanita.
memberi perlindungan dan mengurangkan kegatalan.

Gel Mandian Serai Wangi

Diadun dengan aroma terapi Serai Wangi untuk menyegarkan kulit badan dan khasiatnya sama seperti mandi lulur.

71 comments:

  1. salam kak engku...nak tanya, brand ni dapat sambutan tak?

    ReplyDelete
  2. eiffa: w/salam, brand nie memang mendapat sambutan, kerana set nie lengkap dan ekonomi

    ReplyDelete
  3. salam...mana lagi elok antara jamu warisan afiat dan ubat bersalin afiat? apa beza antara keduanya?

    ReplyDelete
  4. Eila: w/salam, jamu warisan afiat nie lebih tradisional sikit kerana ubatnya dlm bentuk jamu/serbuk, manakala ubat bersalin afiat lebih moden kerana ubatnya dlm bentuk pil. set ni adalah keluaran 2 syarikat yg berbeza. dan mengenai mana yang elok, selalunya terpulang kepada individu itu sendiri dan keserasian terhadap sesuatu produk adalah berbeza utk setiap org.

    ReplyDelete
  5. terima kasih menjawab pertanyaan saya,,..saya ada 1 lagi soalan..
    adakahubat bersalin afiat ni tidak membantu melawaskan pembuangan air besar kan? sebab tiada satu pun produk nya sesuai untuk pembuangan air besar..

    ReplyDelete
  6. salam iela, sama2. Pada pandangan akak, pil afiat juga bertindak sebagai melawaskan pembuangan air besar di samping membantu menyihatkan badan dan menambahkan tenaga kaum ibu selepas bersalin.

    ReplyDelete
  7. akum kak engku..

    dalam set jamu bersalin afiat nih.. ada 10 jenis... yang mane main peranan seperti pilis?..

    ReplyDelete
  8. khai: wsalam dalam set jamu bersalin afiat, kalau tak silap akak takde pilis.

    ReplyDelete
  9. kak engku..
    kalau gitu saya kene beli pilis berasingan le ye.. brand ape yg elok kalau saya nak beli produk PILIS..??

    ReplyDelete
  10. salam kak..
    nak bertanya..set bersalin afiat ni xder pilis kan..so pilis tu kena beli berasingan la kan..ada jual berasingan ke pilis ni..jenis pe yang bagus..TQ

    ReplyDelete
  11. khai: sebenarnye tak banyak jenama pilis yg dijual secara loose kat pasaran, setahu akak yg jual pilis secara loose ialah jamu mak dara (tapi akak takde jual hehehe) ataupun produk sendayu tinggi (body tone) juga berfungsi sebagai param dan juga boleh digunakan sebagai pilis.

    ReplyDelete
  12. Pn: wsalam, sebenarnye tak banyak jenama pilis yg dijual secara loose kat pasaran, setahu akak yg jual pilis secara loose ialah jamu mak dara (tapi akak takde jual la pulak hehehe) ataupun produk sendayu tinggi (body tone) juga berfungsi sebagai param dan juga boleh digunakan sebagai pilis.

    ReplyDelete
  13. Khai & Pn: Assalamualaikum, hehehe rasanya akak leh dapatkan pilis jamu mak dara.

    ReplyDelete
  14. kak engku,
    guna produk campur2 nih tak pe ke kak ??.. contoh nyer.. pilis lain brand.. ubat periuk lain brand.. param lain brand... dll ...

    ReplyDelete
  15. khai: asalkan utk rawatan luaran, lain brandpun takpe.

    ReplyDelete
  16. kak engku,
    pilis brand jamu mak dara nih .. brape RM?

    ReplyDelete
  17. khai: pilis jamu mak dara nie, nanti akak siasat harganya ye.

    ReplyDelete
  18. dlm set ni takde krim utk pakai bersama bengkung..?

    ReplyDelete
  19. ktent: krim takde, tapi masa nak berbengkung tu guna minyak panas ataupun param.

    ReplyDelete
  20. kak,bengkung untuk set ubat bersalin Afiat ni labuh sampai punggung ker?

    ReplyDelete
  21. elisa: hehehe yg nie akak tak pasti la pulak, sebabnye akak tak pernah bukak bungkusan utk set nie, sorry ye

    ReplyDelete
  22. kak engku..harga set ni tetap kan?ke ada nek harga?coz sy brminat nk mbeli ni

    ReplyDelete
  23. miz kiftiyatul: set nie akak leh kasi diskaun lagi, tapi terus terang akak cakap, klu beli secara online set nie adalah tidak berbaloi kerana kos pos utk set nie adalah terlalu mahal iaitu rm20.00. Harga set + kos pos mungkin akan lebih mahal dari harga pasaran.

    ReplyDelete
  24. jd harga kasarnye tmsuk byaran pos bpe kak?coz sy nk mbeli ni.. tambh dgn set pilis jamu mak dara??

    ReplyDelete
  25. miz kiftiyatul: klu set nie akak boleh kasi rm80.00 + kos pos rm10.00 dan pilis jamu mak dara rm22.00

    ReplyDelete
  26. salam..kak..set ni sesuai tuk org yg bsalin normal n bedah ke??

    ReplyDelete
  27. peningnya nk pilih set besalin ni...hmmm

    ReplyDelete
  28. salam mazs, takya pening2 kepala. Cuba baca panduan memilih set bersalin yang ada kat dalam blog akak nie, insyaallah boleh jadi panduan. Selamat Membaca dan jika masih keliru....hello akak ye....bye n jumpa lagi

    ReplyDelete
  29. salam.

    kak engku saya berminat nk order set jamu bersalin warisan afiat. berapa harga set ini dan kos penghantaran dan bagaimana nk order?

    terima kasih

    ReplyDelete
  30. wsalam,thanks ye sudi singgah blog akak. Set warisan afiat harganye rm85.00 dan kos penghantaran rm25.00 (semenanjung) dan rm35.00 (sabah / sarawak). Kos pos mahal sebabnye set nie terlalu berat iaitu +/- 2.5kg.

    ReplyDelete
  31. salam semua,
    saya ada pengalaman guna set jamu bersalin afiat ni masa anak first dulu..so nak kongsi skit lah
    1. bengkong dia utk perut jer, dalam ada herba(saya guna barut nih + barut jawa yang 5 meter tuh...buat sdiri)
    2. utk yang nak lawas buang air boleh guna air lemuju, tapi kena tgk baby..takut cirit sbb panas..
    3. dia ada bagi bedak hangat ..boleh guna sebagai pilis..
    4. ubat periuk pun ader sekali

    ni skang tengah mengandung anak kedua...ingat nak guna semula set nih...

    selamat mencuba

    ReplyDelete
  32. Slm kak engku..
    kalau saya nak order complete set jamu bersalin warisan afiat ni,macam mana ye cara nak order dan berapa harga die.. bayaran pula macam mana ye kalau saya nak sekali dengan penghantaran?

    ReplyDelete
  33. qiz:wsalam, harga set warisan afiat rm85.00, akak caj kos pos rm20.00 sebab set nie kotaknye besar dan berat, tu pasal kos posnye mahal. klu berminat ngan set nie nanti isi order form ye ataupun sms kat akak pun boleh 0192077643

    ReplyDelete
  34. salam.kak engku, boleh ke pil jamu afiat tu dimakan oleh wanita yg bukan dalam pantang tapi untuk tujuan kesihatan?

    ReplyDelete
  35. jamu warisan afiat lebih berkesan drp ubat bersalin afiat drp pengalaman sayalah.insya-allah, akn ambil lagi jamu warisan afiat utk next confinement.

    ReplyDelete
  36. salam anonymous, mekasih sudi kongsi pengalaman.

    ReplyDelete
  37. salam kak,kena pkai 2 set ni @ salah 1?yanq mna elok pkai?

    ReplyDelete
  38. ari tu msa bersalin beli set bersalin afiat tp smpai skrg byk lg produk bersalin ni x abis guna pn..kbtulan msa pntang ari tu anak kerap sgt buang air besar...x berani nk mkn jamu...skrg ni bkal dpt ank ke-2 sy try beli set bersalin syamelati pula sebb dekat kg sy je pengeluarannya,,setelah disyorkan oleh bapa sy

    ReplyDelete
  39. salam sha, pakai salah satu je. Mana2 pun okay.

    ReplyDelete
  40. salam...akak xde jual Tropical Herb Amway ke?kotla bleh dpt harga ahli??hehe...afiat ni bkesan x utk menurunkan berat badan lepas bsalin??

    ReplyDelete
  41. wsalam, set amway akak ade jual, huhuhu tapi takleh la dapat ngan harga ahli, klu nak harga ahli meh la register jadi ahli amway. set afiat nie insyaAllah berkesan utk turunkan berat badan, tapi selain tu kene rajin nyusukan baby, jaga diet pemakanan dan juga kene rajin bersenam hehehe, ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  42. salam kak...barut afiat ni blh simpan lg ke utk next baby...syg nk buang

    ReplyDelete
  43. wsalam, klu dah basuh, akak rasa takde masalah klu nak simpan, tapi herbanye takleh nak nak disimpan jugak ye hehehe

    ReplyDelete
  44. salm...sy nk order jmu berslin afiat..blh secara ansurans ker

    ReplyDelete
  45. wsalam, boleh, tapi barang akak pos selepas akak terima full payment ye.

    ReplyDelete
  46. Salam kak engku, kak dayang nak tanye, kalau utk product ubat bersalin afiat ni , kalau saya nak pil jamu bawang putih tu ade jual bersaingan tak? saya makan mase dalam pantang sampai habis..jamu bawang putih ni memang bagus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Dayang,
      Maaf set bersalin afiat tidak dijual secara berasingan. Tq

      Delete
  47. Salam k.engku...
    Nak tanya set ni sesuai ke untuk yang fully breastfeed? ade effect x pada penghasilan susu?

    ReplyDelete
  48. Salam nritney,
    Mana2 set bersalin ok. Insyaallah tak effect bf. Tq

    ReplyDelete
  49. salam kak engku.. nak tanya kalo bf bo tak minum jamu2 nie? xda effect kat bby ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, biasanya akak nasihatkan ambil jamu slps 14 hari bersalin. Insyaallah tak effect bb. Tq

      Delete
  50. Assalamualaikum kak Engku , produk Jamu bersalin Warisan afiat ni sesuai tak untuk orang yang bersalin secara pembedahan ? sebab saya bersalin secara pembedahan . dan cara penggunaannya sama ke atau berbeza untuk orang yang bersalin bedah ni ? selain itu , orang bersalin pembedahan ni boleh tak minum air gamat ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam fyqa,
      Klau bersalin secara czer puan blh guna set bersalin warisan afiat cuma cara guna je berbeza. Air gamat blh minum. Tq

      Delete
  51. As'salam Kak Engku,
    Kalau saya nak Ubat Bersalin Afiat & Tungku Baby,berapa kosnya kak?
    Saya tinggal di Shah Alam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Ayu, thanks sudi singgah blog akak. Hehehe nanti ayu isi order form leh, kat situ boleh la kita citer pasal harga hehehe. Ok jumpe lagi.

      Delete
  52. as salam..akk leh detailkan tentang produk nono roguy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam azie,
      Nak detail produk azie blh search taip je set bersalin nr ye. Tq

      Delete
  53. salam, sis sy nk tnya la saya nk mengunaakan produk berpantang (luaran sahaja) mksdnya mcm mndi herba, minyak bengkung so mn yg akak blh sejes ye..? sbb yg dalaman sy da guna shaklee

    ReplyDelete
  54. Wsalam Norlee, selalunye klu nak ambik loose utk porduk luaran ramai customer akak yg ambik produk Jamu Mak Dara Ibu Halimah.

    ReplyDelete
  55. thnks kak reply.. blh x akak emailkan (norlee6622@gmail.com) saya apa yg selalu customer akak amik.. dgn harga sekali

    ReplyDelete
  56. as salam..kak,pil makjun bwang ptih tu..npe mkan pas bpantang ye??mcm mne nk kcutkan rahim if cm 2??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Ubat bersalin  dirumus khas untuk wanita lepas bersalin. 
      Uba bersalin nie blh digunakan sehingga habis pantang 44 hari. Pil Afiat (528 biji) yg dimakan selepas bersalin dah mencukupi. Ia blh bantu kecutkan rahim dan membantu menambahkan tenaga ibu. Slps berpantang hanya mkn pil makjun bwg putih bg melengkapkan lagi tempoh berpantang n bantu buang angin dlm bdn. Tq

      Delete
  57. assalam k.engku....
    nk tanya, bengkung untuk set ni dr paras man hingga paras mana ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam nur atiqah mohd tajuddin,
      Bengkung nie dah mmg ada dlm set. Maaf akak takde ukuran spesifik....uhuhu
      Klau ikut kebiasaan, mmg standard bwh pusat sampai paha. Tq

      Delete
  58. salam k.engku...sy nk tanya pasal penggunaan akar kayu dlm set ubat bersalin afiat ni..dlm tu tulis diminum 20hari slps bersallin.adakah ianya bermaksud hr ke-20 slps bersalin atau hr pertama sehingga hr ke-20.maafla sbb sy brp fhm maksudnya tu..liz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam liz,
      Air akar kayu bermaksud di minum 20 hari selepas bersalin tu.....mula minum pd hari ke 21 bersalin. Tq

      Delete
  59. Assalam k.engku...
    nk tanya, kegunaan tali pembentan tu sbnarnye untk ape ye?

    ReplyDelete
  60. Nur Atiqah : Wsalam. Kegunaannye Untuk mencegah dari Bentan seandainya si Ibu kerap bergerak. tapi mcmana nak gune akak kurang pasti la, sebabnya akak tak pernah bukak kotak set nie huhuhu

    ReplyDelete
  61. salam kak engku..
    saya nk tanya mcm mana cara nk penjagaan barut berherba dlm set ni?sebelum guna perlu basuh dlu ke?dan barut ni tahan ke utk penggunaan anak seterusnya?terima kasih.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.