"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

13 April 2012

Tungku Ibu













Tungku Herba Leesa Formula - RM40.00

Bahan / Ramuan:

Halia Bara, Kunyit, Lengkuas, Limau Purut, Serai Wangi, Kapur Barus.


Cara Penggunaan:

Masukkan Pek Tungku Herba ke dalam periuk stim dan biarkan selama 5 - 15 minit. Setelah cukup panas, tuamkan ke seluruh badan yang diperlukan. Selepas setiap penggunaan, simpan di tempat kering atau di dalam peti ais. Boleh diulang pakai beberapa kali sehingga hilang bau & warna.


Kegunaan:

Untuk Wanita Lepas Bersalin.
Bahagian perut untuk mempercepatkan pengecutan rahim, melancarkan pengeluaran darah kotor dan membakar lemak. Bahagian badan untuk mengurangkan ketegangan otot, menyegarkan badan dan melancarkan perjalanan darah.

Untuk Warga Tua.
Memanaskan badan, mengurangi ketegangan otot serta menghilangkan rasa sengal dan lenguh di badan.

Untuk Semua Golongan.
Melancarkan perjalanan darah, membuang angin dan toksin serta mengurangkan ketegangan otot.















Tungku Herba Jamu Mak Dara - RM50.00

Tungku Kukus Berherba

Tungku Herba ini diperbuat daripada herba dan rempah ratus yang menjadikan ia bahan pemulih semulajadi. Selain itu ia juga digunakan untuk pelbagai kebaikan kerana kehangatan dari batu tungku ini dapat membuka liang-liang roma seterusnya memudahkan penyerapan kebaikan herba dan rempah ratus oleh tubuh.

Cara Penggunaan:

Basahkan tungku dengan sedikit air agar batu tungku agak lembab. Kukus atau panaskan tungku herba selama lebih kurang 20 minit. Lapiskan dengan 1 lapis kain sekiranya panas kemudian tuam pada bahagian yang mengalami masalah. Panaskan semula sekiranya tungku menjadi kurang panas. Biarkan ia sejuk dan keringkan sepenuhnya selepas digunakan sebelum disimpan.














Tungku Tanah Liat + Sarung Tungku RM57.00

Dibuat menggunakan tanah liat, bentuknya yang padat dan berat dapat memberi keselesaan ketika bertungku. Juga mudah dipegang.

Cara Penggunaan :

  1. Keluarkan tungku dari sarung dan panaskan di atas api yang kecil selama 5 minit. Elakkan dari terkena api secara langsung.
  2. Setelah 5minit, matikan api, biarkan sebentar selama 10 saat.
  3. Pegang tungku menggunakan kain tebal dan masukkan ke dalam sarung yang disediakan.
  4. Mulakan proses bertungku. Jangan mulakan proses bertungku jika tungku terlalu panas.
  5. Digalakkan bertungku sehari sekali selepas mandi dan sebelum memakai bengkung.


48 comments:

  1. as salam akak...
    nk tanya blh tk b'tungku lps pantang 44 hari sbb dlm pantang sy tk b'tungku langsung & bila sy mkn phytonatal darah sy keluar berketul ketul dlm 4-5 hari dgn darah yg byk sgt...
    perlukah sy meeruskan pengambilan phytonatal ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,
      Puan blh teruskan pengambilan phyto sehingga anak berumur 6 bulan. Malah ada yg teruskan pengambilan sampai anak umur 5 tahun.

      Delete
  2. salam kak, tungku herba ni, agak2 nak guna berapa spnjang berpantang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam, guna satu tungku daah mencukupi. Tq

      Delete
  3. assalamualaikum kak engku..sy makan set salindah dr awal mengandung..sy nak taye bole ke kalau sy nak makan phytonatal nona roguy n dicampur dengan set bersalin salindah? bole bg suggestion x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,
      Klau blh habiskan salindah dulu. Baru continue phyto ye. Tq

      Delete
  4. Salam kak engku

    nak tanya tungku herba Mak Dara tu tahan berapa lama ye?boley pakai berapa kali?tq

    ReplyDelete
  5. Wsalam, tungku herba nie boleh tahan lama, insyaAllah boleh digunakan sepanjang berpantang.

    ReplyDelete
  6. salam...kak engku,sy nak tanya tungku kukus herba jamu mak dara tuh xada effect kt baby ke nnti?baby xkuning ke nanti?

    ReplyDelete
  7. Wsalam, tungku herba tak effect kat baby, sebabnye tungku nie hanya utk kegunaan luaran sahaja.

    ReplyDelete
  8. salam kak.. tungku besi tu akak jual sekali dengan sarung herba dia ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam madammondoq,
      Tungku besi n sarung akak ada jual. Sarung biasa n sarung berherba. Tq

      Delete
    2. berapa harga untuk tungku besi dan sarung berherba kak?

      Delete
    3. Tungku besi rm45.00 + maaf sarung tungku herba takde stok....uhuhu
      Klau berminat isi form kat blog akak nie @ blh terus sms ke hp akak 0192077643. Tq

      Delete
  9. kak engku.. biasanya sy bertungku guna batu sungai. ade tak jual sarung herba utk batu sungai? dulu guna kain dgn daun mengkudu je tp da pindah rumah ni susah nak dpt daun mengkudu..... kalau k.engku ada sarung herba tu sgt2 la bagus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam sue, maaf sarung tungku batu yg berherba akak takde jual....uhuhu klau takde daun mengkudu blh guna daun pandan. Tq

      Delete
  10. Nk bli tungku unt gne msa pntang..bole suggest mna yg bgus?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam. Paling bagus tungku batu @ besi. Tungku herba yg paling dpt sambutan....tungku herba leesa. Berminat isi form kat blog akak ye. Tq

      Delete
  11. Tungku besi berat 1.5kg ke.? I cari yg kecik yg mcm bola instead yg pjg,u punya mcmana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Tungku besi berat dlm 2kg. Blh bg email address or no hp nanti akak hantar pict. Tq

      Delete
  12. Replies
    1. Wsalam Aida, akak ade jual tungku batu

      Delete
  13. Salam kak, nak tanya..boleh ke tungku batu digunakan berselang seli dengan tungku herba?ade effect ape2 tak sama ada kat ibu atau baby?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam, klu kat emak nak guna selang seli boleh, takde masalah. klu bertungku nie lagi panas lagi bagus. Tapi klu kat baby selalunya kita tuam gune pasir ataupun gune tungku khas baby, jarang orang gune tungku batu atau tungku herba kat baby takut efek lak baby nanti.

      Delete
  14. salam. sis, mana 1 tungku herba yg plg bagus yer? leesa atau mak dara? kita bole pki selang seli dgn tungku besi or tungku batu kn? so, antara tungku batu n tungku besi, mana lg bagus yer? sy igt nk try yg herba n batu/ besi.. nk yg the best. sis bole email sy x? berapa kos dia? - sarizahir@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam sariza,
      Dua2 bagus cuma bunjut mak dara lbh besar dr leesa. Bole pakai selangseli dgn tungku batu. Klau tanya pendpt akak, tungku batu lagi bagus. Ok, akak email ye. Tq

      Delete
  15. salam kak...
    tungku besi yg akak jual tu berat x?
    tungku batu sungai ada jual x?
    tq....
    nurul syahida~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,
      Tungku besi berat 2kg
      Tungku sungai akak ada jual.
      Berminat blh isi form kat blog akak @ sms ke hp akak 0192077643 tq

      Delete
  16. salam kak engku..
    blh x emel kn gmbr tungku batu sungai kt sy? n brp ye hrga?
    busyra
    berita_gembira2411@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. Saya berminat untuk beli tungku batu sungai... berapa harganyer...

    ReplyDelete
  18. akak sy berminat nak beli tungku batu...boleh tak tlng emelkan gamba die rosezira@gmail.com...tq

    ReplyDelete
  19. akak..nak tanya la..antara dua tungku kukus ni.. yg mana elok?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama, kedua-dua tungku nie sama je fungsinya,cuma harga dan jenama je yg berbeza, tapi klu nak yg lebih lama panasnya, boleh gune tungku herba microwave, maksudnye panaskan gune microwave dlm semminit dan boleh tahan panas dlm 30 minit.

      Delete
    2. Hi Kak Engku, maksudnya kedua-dua Tungku Herba Leesa Formula & Tungku Herba Jamu Mak Dara ni boleh dipanaskan dengan menggunakan microwave instead of dikukus? :)

      Delete
  20. assalam kak, sy nk sarung herba utk tungku besi.. ade stok x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam, sarung herba akak takde stok huhuhu

      Delete
  21. Assalam kak engku. Tungku besi & sarung herba ada stok lagi tak? Boleh saya tahu harga. Tq

    ReplyDelete
  22. Salam kak engku. Tungku besi mcm mana bentuknya & berapa harga? boleh tak email kat saya yuhana@mitrajaya.com.my

    tqvm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Yuhana, tungku besi akak takde stok, tapi kalau nak tungku tanah liat, akak ada.Tungku nie sama macam tungku batu

      Delete
  23. berapa harga tungku tanah liat? boleh emailkan ke atirah_82@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atirah, tungku tanah liat harganya rm57.00

      Delete
  24. Kak Engku... nak Tungku Leesa Formula 2 unit.... ada stok tak???? kat sini susah nak cari tungku yang tak dijual berasingan ngan set bersalin.... saya dah beli set bersali afiat... set tu tak der tungku....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gloria, Tungku Leesa ada stok, meh la order ngan akak hihi. Tungku rm40.00 x 2 = rm80.00 + kos pos rm9.00

      Delete
  25. Ada tungku batu sungai tak? Boleh email saya gmbr, harga dan berat?
    shilasupian@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. shila, tungku batu sungai akak takde huhu, kalau nak sebagai ganti, akak ada tungku tanah liat. fungsi dan cara penggunaannya sama macam tungku batu sungai.

      Delete
  26. Kak pm harga tungku tanah liat + postage. Tq.

    ReplyDelete
  27. hai. saya tak tau tentang tungku ni. ada buat survey kt kedai jamu. diaorg cuma kata dlm dia ada herba. pertanyaan sy semua tungku ada batu sg/ tanah liat ke? atau ada jg jenis ringan cuma ada herba mcm tungku bayi. terima kasih.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.