KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah serta Kualiti yang dijamin Tulin.

23 April 2010

Bengkung




Bengkung Czer Jenama Tong Tai - RM76.00

Free Size
  • Sesuai untuk bersalin secara pembedahan
  • Dibuat daripada 78% Tereyene, 14% Viscose dan 8% Chinon.
  • Mudah dipakai dan selesa.
  • Tidak panas dan mudah untuk menyerap peluh.












Bengkung Moden Jenama Tong Tai - RM64.00
Free Size
  • Sesuai untuk bersalin secara normal. Boleh terus dipakai sebaik sahaja lepas bersalin bagi mengelakkan perut dimasuki angin.
  • Mudah dipakai, cuma zap on sahaja. Sangat sesuai dipakai semasa berada di hospital, apabila doktor ingin membuat pemeriksaan perut, just tarik je zap on. Bengkung bertali tidak sesuai untuk dipakai di hospital. 
  • Mudah dan selesa.
  • Tidak panas dan mudah menyerap peluh.
  • Berkualiti.
  • Dibuat daripada 78% Tereyene, 14% Viscose dan 8% Chinon.











Bengkung Bodycare - RM 35.00
Size : S, M, L, XL
  • Dibuat daripada kain belacu bermutu tinggi
  • Tidak panas dan menyerap peluh
  • Mudah untuk dipakai sendiri
  • Mempunyai 2 tali utk kemudahan pengguna (hanya 1 tali perlu dibuka utk membuang air)
  • Tidak mudah tertanggal, terurai dan selesa dipakai
  • Bengkung ini boleh dipakai bagi tujuan mengempiskan perut (guna bersama minyak panas / losyen panas)
  • Ia dapat mengembalikan dan mencantikkan bentuk badan ke asal
  • Mampu merapatkan kembali otot perut dan rahim bagi ibu-ibu selepas bersalin.












Bengkung Kain Biodex - RM 38.00
Size : Free Size

Bengkung kain telah digunakan secara tradisi sejak berzaman. Bengkung kain digunakan untuk wanita selepas bersalin (secara normal) ketika dalam pantang. Bengkung kain bertujuan untuk mengempiskan perut, mengelakkan dari perut mengelambir, merampingkan pinggang dan pinggul setelah ia mengembang sewaktu hamil. Bengkung kain diperbuat daripada kain kasa belacu yang tebal tetapi lembut dan selesa untuk dipakai.

Bengkung kain direka khas bagi tujuan menutup seluruh kawasan perut bermula bawah payudara sehingga ke pinggul. Ia juga cukup kemas tanpa masalah ia menaik, berlipat dan berkumpul di perut. Boleh dipakai sendiri oleh ibu yang bersalin mengikut ketat yang diingini tanpa mengganggu pergerakan. Bengkung ini amat sesuai digunakan bersama Bengkung Herba.

Kegunaan
  • Membantu membentuk kembali tubuh badan terutamanya di bahagian pinggang, pinggul dan perut disebabkan oleh proses kehamilan.
  • Mencantikkan bentuk badan supaya lebih kemas.
  • Menggelakkan perut mengelambir dan mengempiskannya.
  • Mengelakkan masalah kembong dan bentan.
  • Membuatkan perut berasa kemas dan mengelakkan pengambilan makanan yang berlebihan.
  • Boleh digunakan bila-bila masa walaupun bukan dalam pantang.
Cara Penggunaan
  • Sapukan Bio Spa Lotion terlebih dahulu di kawasan perut, pinggang, pinggul dan peha.
  • Di cadangkan memakai berserta dengan Bengkung Herba yang telah dipanaskan. Ikat Bengkung Herba terlebih dahulu.
  • Bengkung kain kemudiannya diikat mengikut tahap ketat yang diingini meliputi bawah payudara sehingga ke bawah punggung dalam posisi berdiri.
  • Wanita yang bersalin melalui pembedahan tidak digalakkan memakainya.












Bengkung Ammy Corset Sendayu Tinggi - RM 40.00
Size : Free Size
  • Mengetatkan punggung yang longgar selepas melahirkan.
  • Bersaiz ukuran pinggang sehingga 40 inci dan mempunyai 2 tali
  • Dihasilkan daripada kain belacu yang dapat mengetatkan punggung yang longgar selepas melahirkan.
Cara Penggunaan
  • Ikat di bahagian perut hingga pinggul sebaik sahaja selepas bersalin secara normal (semasa dalam pantang) selama 44 hari.
Keistimewaan
  • Diperbuat daripada kain belacu yang tebal tetapi lembut dan selesa digunakan.
  • Saiz yang panjang mampu menutupi seluruh kawasan perut, bermula dari bawah payudara sehingga ke pinggul.
  • Mudah digunakan sendirian serta kejap pada badan.
  • Sesuai juga digunakan walaupun bukan di dalam tempoh berpantang.
  • Penggunaan bengkung membataskan pergerakan dan mendisplinkan diri sekaligus membantu dalam pemulihan dan pembentukan pinggul, vagina dan tulang pelvik.









 



Bengkung Serai Wangi Puteri Mas - RM 45.00
Size : Free Size
  • Bengkung Puteri Mas dirumuskan khas bersama losyen serai wangi terapi anggun untuk mengembalikan bentuk badan yang ramping selepas ibu bersalin.
















Bengkung Leesa - RM 49.00
Size : Free Size
  • Bengkung adalah amalan tradisi, di mana sekeping kain (bengkung) diikat di bahagian perut sebaik selepas bersalin (ketika dalam pantang), bertujuan mengempiskan perut setelah ia semakin mengembang akibat proses kehamilan.
  • Bengkung CORRECTEUR dari leesa adalah singkatan 'Correct & Contour', khusus untuk membentuk kembali dan merampingkan pinggang.
Fungsi
  • Membentuk kembali badan terutama kawasan perut yang telah berkembang akibat hamil.
  • Merampingkan kembali pinggang.
  • Mengelak kekenduran otot perut dan perut menggelebeh.
  • Menaik dan membentuk kembali punggung.
  • Mempercepatkan perut terasa penuh bagi mengelakkan terlebih makan.
  • Baik jika digunakan oleh semua wanita, walaupun bukan ketika berpantang.
Maklumat Tambahan
  • Dijahit 2 lapis, sangat kuat dan tahan untuk penggunaan yang lama.
  • Fabriknya yang tebal tetapi lembut, selesa dan mudah menyerap peluh. Sangat selesa dipakai dan terletak kejap di badan.
  • Cukup labuh bagi menutup seluruh kawasan perut, bermula bawah payudara sehingga mencecah paras pinggul tanpa masalah menaik, berlipat atau berkumpul di perut (banyak bengkung jenama lain di pasaran dibuat dari kain yang licin dan nipis serta tidak cukup labuh sehingga mudah menaik dan berkumpul di perut).
  • Mudah diikat oleh ibu bersalin sendiri, tanpa memerlukan bantuan sesiapa.
  • Boleh diikat mengikut tahap ketat yang diingini, tanpa mengganggu pergerakkan.
  • Boleh dipakai bila-bila masa (walau bukan berpantang), untuk mengempiskan perut dan merampingkan badan dengan menyapu bersama gel pelangsing Body Contour Gel dari Leesa Formula.
Penggunaan
  • Setelah menyapu Body Contour Gel di perut, pinggul dan peha, berdiri tegak dan letakkan bengkung dari bahagian belakang abdomen menghala ke depan dengan punca tali berada di bawah.
  • Jika bengkung terlalu lebar, sila klim atau jahit di bahagian tengah bengkung.
  • Lipat bahagian kanan kain ke dalam, manakala sebelah kiri kain di bahagian luar dengan punca tali yang kelihatan di bahagian bawahnya.
  • Mula mengikat dengan memasukkan semua tali ke dalam lubang pertama yang berhadapan dengan punca tali, kemudian tarik sehingga ketat. Lakukan cara yang sama hingga di lubang kedua atas yang bertentangan (menjadi ikatan bersilang), sehingga habis semua lubang diikat kejap.
  • Setelah rasa cukup ketat dan selesa, simpulkan lebihan tali tadi di bawah ikatan bengkung.
  • Pakai pada waktu pagi dan malam berterusan selama 40 hari.
  • Jika bersalin secara pembedahan, gunakan selepas 2 minggu dan ikat mengikut keselesaan tanpa menyakitkan tempat jahitan.

















Bengkung Moden Ramping Pelangi - RM54.90
Size - Free Size

Kegunaan:
  • Sangat sesuai dipakai selepas bersalin.
  • Membantu membentuk perut yang ramping dan ideal.
  • Membantu menguatkan struktur otot-otot di bahagian perut.
  • Membantu mengawal makan berlebihan.
  • Sesuai dipakai setiap masa untuk mendapat bentuk badan yang ramping.
  • Diperbuat dari kain cotton yang menyerap peluh dan fiber yang kuat dan berkualiti.



Bengkung Jati Berherba - RM55.00

Dengan cara pemakaian yang mudah, Bengkung Jati Berherba akan mengembalikan bentuk tubuh anda kepada asal dalam masa yang singkat. Kenapa anda perlu menggunakan Bengkung Jati Berherba?
  • Bengkung ini akan mengempiskan dan mengembalikan bentuk tubuh badan yang asal.
  • Membantu mengecutkan saluran peranakan.
  • Memulihkan tenaga selepas bersalin.
  • Melancarkan perjalanan darah.
  • Mengeluarkan lemak berlebihan yang terdapat pada bahagian perut.











 




Biodex Fat Burning Belt - RM 128.00

Bintik-bintik bergranul inframerah jauh adalah diperbuat daripada sejenis mineral semulajadi yang dikenali sebagai "Batu Elektrik". Ia boleh menyerap dan menyimpan tenaga sinaran cahaya matahari. Setiap molekul mineral ini membawa tenaga gelombang magnetik inframerah jauh. Sekiranya ada tindakan haba (contoh: suhu badan) ia akan mengeluarkan tenaga gelombang magnetik inframerah jauh. Kegunaan tindakan inframerah jauh adalah untuk menggalakkan metabolisme, melancarkan peredaran darah dan membuang elemen-elemen toksik dalam makanan yang diproses, asid laktik yang menyebabkan penuaan dan kelesuan dan juga lemak subkutaneus berlebih yang membawa kepada membawa kepada keadaan terlalu gemuk).

Kegunaan
  • Membakar lemak di kawasan berlebihan.
  • Membentuk tubuh badan
  • Menggalakkan metabolisme
  • Melancarkan peredaran darah
  • Membuang angin berlebihan dalam badan
  • Membuang toksik melalui peluh
  • Mengempiskan perut yang buncit
  • Menghilangkan garisan kasar lepas bersalin.
Cara Penjagaan
  • Jangan guna peluntur
  • Jangan terkena panas
  • Cucian tangan sahaja
  • Jangan terdedah kepada cahaya matahari
Size
  • S - 25" - 30"
  • M - 31" - 35"
  • L - 36" - 40"
  • XL - 41" - 45"















Eternal Far Infrared Healthy Body Beauty Underwear - RM100.00
  • Speedup Metabolism
  • Improve Blood Circulation
  • Weight Loss
  • Hip Lifting
  • Waist Trimming
  • Burn Off Fats















Eternal Bamboo Charcoal Beauty Lingerie - RM200.00
  • Slimming
  • Weight Loss
  • Hip Lifting
  • Waist Trimming
  • Burn Off Fats
  • Far Infrared
  • Speed up Metabolism
  • Improve Blood Circulation
  • Highly Pure Infrared Ceramic Powder From Japan
  • Negative Charged Ion From Japan

Nota : Lain-lain jenis bengkung akan Kak Engku masukkan bila Kak Engku ada stok baru ye hehehee.....Insya Allah.

231 comments:

  1. kak engku, bengkung mana yang paling selesa dan senang dipakai?

    ReplyDelete
  2. nadya: bengkung ikat, yang ikat secara silang, macam gambar2 kat atas tu hehehe

    ReplyDelete
  3. Kak Engku saya nak order set bersalin NR skali dengan bengkung tapi tak tau mane satu bengkung yg nak pilih.. Boleh recommend mane yg selaloo customer beli?

    ReplyDelete
  4. salam.kak engku pls recommend antara bengkung bodycare,ammy n leesa, mn 1 yg plg ok?sy tgh mncr bengkung yg selesa n sng dipakai nih..

    ReplyDelete
  5. Ninie: w/salam, semua jenis yang ditanye nie mudah dari segi pemakaiannya dan kualiti juga sama. Tapi kalau nak ade yg bersaiz akak cadangkan guna bodycare, tapi kalau nak yang labuh guna sendayu n tapi kalau nak yg mahai sikit gunalah leesa.

    ReplyDelete
  6. hehehee baik nyer suggestion..
    kalo nk ikut saiz tu yg xtau tu kak..x reti nk baget saiz..hehehe
    kalo ikut customer akk ramai amik yg mn yerk?

    ReplyDelete
  7. ninie: ramai customer akak berminat ngan bengkung leesa

    ReplyDelete
  8. ooo yeke..tu la kn tgk cam berbaloi la kot..xde la mahal sgt kot..so cmne sy nk order ni kak?

    ReplyDelete
  9. ninie: kalau nak order, nanti isi form kat bawah blog akak ye, bye n jumpe lagi

    ReplyDelete
  10. nk tanya kalo nk beli leeesa formula Body Contour Gel dgn bengkung leesa je brp harga ye?

    ReplyDelete
  11. hi kak..tak lama lg sy dah nak bersalin..tengah survey2 set bersalin yg paling senang n bagus digunakan..ramai kwn2 recommand produk NR..still available lg ker harga promotion akak tu? kalau nak beli 1 set utk 44 hari ngan bengkung sekali..brapa harga dia yer?1 more thing..sy duk kat sabah..so bleh dpt free postage gak ker?..

    ReplyDelete
  12. wani: set nr nie still available lagi, meh la order...bengkung wani pilih lah nak bengkung yg mane.....kalau nak, nanti isi order form ye, postage akak kire free gak lah hehehe

    ReplyDelete
  13. salam kak engku..boleh tak akak recommand bengkung yang sesuai dgn saya..
    1)bengkung yang boleh pakai sendiri.
    2)senang dipakai balik sekiranya nk ke toilet

    ReplyDelete
  14. Hajar: W/salam, bengkung yg sesuai, ok ramai yg gune bengkung ikat (zig zag) jenis nie memang mudah dipakai (sorang sorangpun boleh) Ramai customer akak memilih utk gune bengkung leesa, sendayu dan body care (dari segi kualiti kain semua tu adalah sama)

    ReplyDelete
  15. salam,kak engku nak tanya nie,kalo kite nie badan besar..korset mana yg sesuai..yg saiz XL tu mmg besar ke?..n free size tu besar mana ehh?

    ReplyDelete
  16. sue: w/salam,besar sgt ke saiz badan sue, tapi selalunye free size nie memang sesuai ngan org yg berbadan besar. Tapi kalau saiz badan tu terlalu besar akak rasa memang bengkung tu takleh digunakan.

    ReplyDelete
  17. askum akak..saya nak pilih set patang ne..tapi keliru la..ada yang suggestion NR.bg saya ok jugak NR ne kan..tapi ia tak da benkungla...so saya nak beli bengkung yang saya boleh pakai sendiri tanpa bantuan org lain.blh akak suggest kan yang mane satu?adakah set patang n pakai benkung ne adalah utk yg bersalin normal?kalu operet?mcm mane?

    ReplyDelete
  18. salam
    boleh beritahu saiz "bekung bodycare" tu S, M ,L dan XL tu macam mana saya nak tau saya saiz mana? dan cara ikat dia macam mana sebab dia ada dua tali..hehe, konfius..
    anna

    ReplyDelete
  19. Anna: Saiz bengkung bodycare nie anggaran akak aje tau, (S - 25"-30", M - 31"-35", L - 36"-40" & XL - 41"-45"), selalunya orang akan ikut saiz pinggang sebelum hamil tau, manakala cara ikatnya pulak, cuma ikat silang je, macam kita ikut tali kasut hehehe...bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  20. Akak, bengkung Leesa tu boleh bg diskaun x?

    ReplyDelete
  21. salam akak..bengkung leesa tu free size ek? sbb klu ikotkan sya b4 pregnant size S..so klu boleh nk pilih bengkung yg sesuai..

    ReplyDelete
  22. salina: klu bengkung bodycare, leesa dll tu akak leh kasi diskaun lagi tapi kalau bkg sendayu tinggi akak takleh kasi diskaun hehehe. meh la order ngan akak, bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  23. miebaby: wsalam, jgn risau, walaupun freesize, bengkung nie memang sesuai utk semua saiz badan hehehe. Tapi kalau tak komfiden gak leh guna bengkung bodycare, dari segi kualiti n material sama je ngan bengkung leesa tu.

    ReplyDelete
  24. salam kak engku, tak lama lagi saya akan bersalin secara operate , boleh tk saya guna bengkung Leesa + body contour gel ? Adakah selepas 2 mmg baru boleh di pakai ? Set bersalin ( ubat/herba) yang mana kak engku rasa sesuai utk saya ?

    ReplyDelete
  25. kak engku,
    bengkung nih nak kene ada berapa pasang?.. satu sudah memadai ke? atau kene beli 2 pasang??

    ReplyDelete
  26. Pn: wsalam, kalau nak pakai bengkung lepas bersalin operate memang boleh tapi biar luka operate tu sembuh dulu (2 bulan), kalau ikat tu jgn ketat sgt ye, tapi sekarang nie ade gak bengkung utk bersalin operate, tapi harganya mahal la sikit (akak takde jual tau). dan mengenai nak guna body contour gel nie memang boleh, kalau luka dah sembuh takpe la tapi kalau masa luka masih tak sembuh lagi, jgn lak sapu kat bahagian luka tu pulak kang berangin lak luka tu (sakit tau hehehe).

    Utk set bersalin yg bersalin secara operate nie akak cadangkan guna set leesa, set nr ataupun set tropical herbs, sebabnya nie adalah antara set yang mendapat sambutan bagi ibu ibu yang bersalin operate. ok bye n jumpe lagi ye.

    ReplyDelete
  27. khai: bengkung nie seeloknya kita ade 2 helai, tapi selalunya bergantung pada budget, tapi bagi akak sehelaipun sudah memadai.

    ReplyDelete
  28. kalau beli bengkung ada kos penghantaran tak?

    ReplyDelete
  29. Pn: kalau beli bengkung saja, akak memang kenakan sedikit caj penghantaran.

    ReplyDelete
  30. salam akak..
    ada tak bengkung yg pendek?spy mudah nk jalan or bergerak..

    ReplyDelete
  31. azlina: wsalam, nak bengkung pendek yg camne yek? hehehe, maksudnye yg tak labuh ke?

    ReplyDelete
  32. ha'a yg tak labuh..ada x akak?

    ReplyDelete
  33. azlina: mmm semua labuhnye hampir sama la huhuhu

    ReplyDelete
  34. kak, set bersalin NR tu ada yg bedak dgn param tu x? bengkung bodycare dgn ammy corset tu yg mcm baru tu kan kak?

    ReplyDelete
  35. mcm barut..tertinggal t plak...

    ReplyDelete
  36. srie: set nr takde bedak and param cam nie hehehe, ok bengkung tu bengkung zig zag, yg macam ikat tali kasut tu hehehe

    ReplyDelete
  37. Salam

    kalo amik bengkung saiz s dan kalo tak muat boleh tukar tak?

    ReplyDelete
  38. mrs ka: wsalam, klu nak tukar tu insyaAllah boleh, tapi kos pos akak tak tanggung ye.

    ReplyDelete
  39. salaam kak engku, kalau saya nak ambil set NR & bengkung bodycare berapa ye total saya kn byr?saya tggal di johor bahru..terima kasih.

    ReplyDelete
  40. salam kak engku..
    Set bersalin nona roguy yg harga RM290 tu ada bengkung sekali tak?

    ReplyDelete
  41. shahida, isk isk isk .....byk betul saluran dia guna....he3 Akak dah reply dah....nanti check email ye....mekasih sudi shopping dgn akak.

    ReplyDelete
  42. salam linda, set bersalin nona roguy nie takde bengkung. Klau nak boleh beli asing. Meh la order dgn akak...he3

    ReplyDelete
  43. salam kak engku, pls la upload gambar sbnr bengkung bodycare tu.. tq..

    ReplyDelete
  44. Pn: wsalam, huhuhu gambar bengkung bodycare nie sama je macam bengkung sendayu dan juga bengkung leesa. Nanti klu akak sempat, akak akan uploadkan gambonye ye, hehehe thanks n jumpe lagi ye.

    ReplyDelete
  45. salam kak engku.. bengkung ni kualiti kainnya semua sama ke? bengkung yg mana lagi ok dan mudah dipakai? kalau amik 2 helai + set bersalin nr ada diskaun x?

    ReplyDelete
  46. Pn: wsalam, bengkung kat atas tu kainnya semuanye sama (belacu) cuma jenama je yg berbeza hehehe, jenis semuanye sama, semuanye freesize kecuali bengkung bodycare ade size. Bab diskaun, jgn risau, akak akan cuba bagi diskaun sebaik yg mungkin hehehe, meh la order ngan akak. bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  47. akak saya nak order bengkung sendayu tinggi... saya nak tahu brp harganya (sekali poslaju)dan caranye...

    ReplyDelete
  48. Pn: set sendayu nie harganya rm40.00 + kos pos laju rm5.00 je la, so totalnye rm45.00, klu setuju nanti bank in ke acc maybank atau cimb akak ye, no acc ada kat sebelah kanan atas blog akak nie ye hehehe, thanks ye shopping ngan akak. bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  49. kak engku,

    brp harga utk set bersalin NR dan sebotol minyak mustajab?

    ReplyDelete
  50. Pn: harga set nr nie rm290.00 + kos pos free (harga promosi) and minyak mustajab lak rm25.00 je la yek hehehe, bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  51. Salam..saya zaa

    Nak tanya set besalin NR RM290 ade lg ke? Kalau kalau saya nak beli 1 set bersalin NR + 1 bengkung bodycare + 1 bengkung leesa, berapa jumlah bayaran?

    Tq.

    ReplyDelete
  52. Zaa: wsalam, utk set nr nie akak masih ade stok lagi dan harganye masih rm290.00, klu harga bengkung bodycare rm35.00 and harga bengkung leesa rm49.00. Tapi klu nak diskaun sikit lagi, akak leh kasi hehehe, meh la order ngan akak.

    ReplyDelete
  53. kak engku...nk minta pendapat kak engku. Bengkung paling mudah dipakai, labuh, selesa, bkesan & berbaloi-baloi. Mana yg sesuai ye..?

    ReplyDelete
  54. princess: utk pengetahuan bengkung sekarang yg kebanyakkan ada kat pasaran adalah bengkung jenis zig zag, dari jenis kain dan kualiti adalah hampir sama, cuma yang membezakannya adalah jenama sahaja hehehe, so bagi akak mana mana bengkung pun ok, tapi klu nak yg agak labuh akak syorkan guna bengkung sendayu tinggi, harganya rm40.00 and bengkung nie freesize.

    ReplyDelete
  55. kak engku, semua bengkung ni ada 2 tali ya?mana yang lebih senang pakai, bengkung yang ada satu atau dua tali?

    ReplyDelete
  56. liza: salam kak engku nak tanya bengkung leesa ni panjangke pandek?dari breast sampai ke peha ke atas dari lutut ?

    ReplyDelete
  57. liza: wsalam, cuba tgk gambo kat atas tu, pjg nye macam kat gambo tu hehehe, ok jumpe lagi ye

    ReplyDelete
  58. liza:hehe kak engku saya tgk bengkuk leesa dgn sendayu sama panjang je.saya nak bersalin bulan april ni. jadi say ank beli bengkung dgn beberapa brg lain gi. cuam nak kompem kan antara bengkung leesa dgn sendayu mana lagi panjang.free saiz kan

    ReplyDelete
  59. liza: hehehe sebenarnye kedua dua bengkung nie takde byk bezapun, klu nak lebih panjang guna bengkung leesa

    ReplyDelete
  60. Salam,kak engku.....bengkung utk caeser ada x?

    ReplyDelete
  61. lina: wsalam, bengkung jenis tu akak takde jual, mahal sgt huhuhu

    ReplyDelete
  62. bengkung ibu halimah yang ade dalam set tu same tak macam bengkung leesa tu?

    ReplyDelete
  63. As salam kak engku.
    Kalau sy x bsalin, tp kena kandungan luar rahim. Dh operate bulan lepas, tp perut masih blum surut. Bila sy boleh start pkai bengkung? Kesan operate di perut dh baik sbb doc cuma potong sikit2 kat tiga bahagian. Tapi yg bhgian dalam tu saya tak tahulah. Apa saranan kak engku? Terima kasih sudi menjawab.

    ReplyDelete
  64. lin: wsalam, klu czer, pakai selepas 2 bulan tu pun takleh ikat ketat ketat ye.

    ReplyDelete
  65. salam kak, saya nak tanya kalau nak beli bengkung bodycare (1 helai) dan set bersalin HPA harganya berapa ye?boleh dpt free postage tak?satu lagi,minyak mustajab tu gunanya utk apa ye?

    ReplyDelete
  66. yana: wsalam, bengkung bodycare rm35.00, minyak mustajab rm27.00 (yg nie utk ngurut dan sesuai utk baby gak) dan set HPA akak takde stok la buat masa nie hehehe, kos pos nanti akak tengok dulu selalunye free je, tapi kadang kadang tu akak kene caj separuh hehehe, bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  67. sania said:
    k.engku...masih ada lgi ke set bersalin NR yg 290 tu sy nak order dgn bengkung ammy corset

    ReplyDelete
  68. sania: meh la order ngan akak hehehe, stok masih ade byk lagi.

    ReplyDelete
  69. salam kak engku..bekung yg mane sesuai utk mengempiskan perut sampai ke paha? masalahnye, paha sy yg bermasalah dn perlu dibekung skali.hehehe

    ReplyDelete
  70. Salam Kak Engku, bekung yg mane paling sesuai utk bsalin secara pembedahan?

    ReplyDelete
  71. Salam wan, bengkung yang sesuai untuk czer nie klau boleh yang bertali. Akak sarankan pakai selepas 2 bulan bersalin baru pakai dan bila pakai, pakai longar2. Insyaallah tidak memberi tekanan pada luka bedah.

    ReplyDelete
  72. salam k.engku, bengkung bodycare tu labuh smpai ke atas paha ke? saya penah try korset amy, tp sbb dia free size, mcm tak berapa ketat utk saya yg bersaiz s, jd ingat kali ni nak try yg ada saiz, tp khuatir pulak yg bodycare tu tak cukup labuh mcm korset amy. tenkiu

    ReplyDelete
  73. sue: wsalam, cuba sue tgk gambo kat kotak bodycare tu (atas sekali) haaa labuhnye camtu la hehehe.

    ReplyDelete
  74. salam....kak engku...mcm2 zaza nk tnye ni...pasal bengkung...psl set bersalin...akak mail kt leh x nnti? nike_gurl1204@yahoo.com...

    ReplyDelete
  75. zsa2: wsalam, ok nanti akak email ye hehehe, jumpe lagi

    ReplyDelete
  76. Salam kak, nak order bengkung bodycare tu, kalau b4 preggy saiz saya S, kna order bengkung saiz S jugak ker? lagi1, ada cadangan minyak apa yang kna guna sekali ngan bengkung and guna masa berurut..minyak mustajab atau minyak herbanika? akak bagi harga sekali, thanks..

    ReplyDelete
  77. myazuluv: wsalam, akak rasa boleh guna size s gak, tapi badan ada membesar tak hehehe. Klu nak pakai ketika berbengkung org gunakan krim barut herbanika nr, klu nak mengurut lak guna minyak herbanika nr.

    ReplyDelete
  78. salam akk,sy nk order la ngn akk bengkung ammy sendayu tinggi.brp ye hrga..?

    ReplyDelete
  79. Salam Kak Engku,
    Saya sedang dalam proses menguruskan badan dan menggempiskan perut. Baru beli bengkung Mustika Ratu di luar tapi tak cukup panjang walau ketat. Cuma sampai atas perut saja, tak labuh ke punggung. Tinggi saya 160cm. Badan rangka besar. Rasanya kena pakai XL atau XXL. Boleh beri saranan? Saya dah ada krim pemanas semua, ada perubahan sikit lepas 1 hari pakai tapi tak sedap sebb tak labuh ke punggung. Perut pun cukup2 saja.

    Terima kasih.
    Ana
    tunteja26@yahoo.co.uk

    ReplyDelete
  80. fara afi: wsalam, thanks ye sudi singgah blog akak, ok bengkung sendayu nie rm40.00 + kos pos rm6.00. meh la order ngan akak hehehe.

    ReplyDelete
  81. Ana: wsalam, akak sarankan gune bengkung sendayu, bengkung nie freesize dan paling labuh antara bengkung yang terdapat di pasaran, tapi klu nak yg ada saiz, akak sarankan gune bengkung bodycare.

    ReplyDelete
  82. Salam Kak Engku,
    Ana ni. Ya saya ikut saranan Kak Engku. Sila kirimkan saya maklumat pembayaran Kak. Nanti setelah saya bayar, saya maklumkan. Rasanya dalam minggu depan.

    Alamat email saya: tunteja26@yahoo.co.uk dan saya di KL.

    Terima kasih

    ReplyDelete
  83. Ana: Wsalam, hehehe maklumat pembayaran ada kat sebelah kanan atas blog akak nie, takpe nanti akak reply kat email ye, ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  84. kak engku,sy berminat nak order set NR.cuma skrg tgh survey nak ambil bengkung yg mana.antara sendayu @ leesa. ketinggian sy 149cm n rangka kecil.akak suggest bengkung yg mana ok?tq,

    ReplyDelete
  85. hehehe, klu nak cuba bengkung bodycarepun ok gak, sebabnye bengkung nie ada saiz, bengkung sendayu tu labuh tau.

    ReplyDelete
  86. kak engku, ada tak jual bengkung zap balqis? brapa kos penghantaran ke sarawak?

    ReplyDelete
  87. oh ye ke..bengkung serai wangi puteri mas sama pjg ke dgn sendayu.leesa compare dengan serai wangi mana lagi ok ye kak?
    tq,

    ReplyDelete
  88. alamak, akak takde jual bengkung zap balqis hehehe sorry ye, takpe nanti akak cuba cari stok. Tq

    ReplyDelete
  89. utk pengetahuan, semua bengkung tu lebih kurang sama je saiz dan labuhnya hehehe. Perbezaan yg tak begitu ketara. Tq

    ReplyDelete
  90. kak engku, boleh x emelkan pd sy total harga set NR + bp medela harmony + bengkung sendayu. Ada diskaun lg x?
    akak ada jual tungku leesa x? kalau ade sy nak order sekali & medela harmony ade stok lg x? kalau jd, sy nak order barang 2 hujung bulan ni

    emel: rebecca_158@yahoo.com

    ReplyDelete
  91. rebecca: nanti akak reply kat email ye hehehe, jumpe lagi. Tq

    ReplyDelete
  92. salam kak engku.... nak tanya harga = set nr + bengkung leesa...brp ek??? ada diskaun x???
    ni email sy- misssiti_86@yahoo.com

    ReplyDelete
  93. hudasan: wsalam, hehehe nanti akak reply kat email yek, kat sini akak malu la nak citer hehehe, ok jumpe lagi.

    ReplyDelete
  94. salam. Kak Engku,nak carik bengkung utk lepas pembedahan lah. ada tak? Bg lah harga yg murah sikit. Tp ok. hehehe. Tq.
    email saya ialah : qeezmail@gmail.com

    ReplyDelete
  95. wsalam, bengkung khas utk bersalin operate akak takde jual huhuhu, akak cuma ada bengkung yang biasa je.

    ReplyDelete
  96. Salam kak engku...

    Sya ni baru je preggy 2 bulan he he tp nak tnya jugak la kat akak...

    Klau nak order set NR+bengkung leesa berapa yer?nak pakainya lama lagi he he boleh ke beli skang?

    ReplyDelete
  97. eh terlupa plak..akak boleh email pada saya di haniesue98@gmail.com yer macehh

    ReplyDelete
  98. baby aqilah: wsalam, hehehe nak beli bile bilepun boleh, expired datepun lama lagi, tapi selalunye org beli bila dah nak masuk bulan 8 @ 9 bulan, dan selaluye akak galakkan makan jamu nie selepas 14 hari bersalin hehehe.

    ReplyDelete
  99. kak engku, brp hrga kalo nk order set NR + bengkung leesa? ader discount x?

    ReplyDelete
  100. sya: ade hehehe, nanti isi form ye, leh kite story story heheh

    ReplyDelete
  101. Assalamualaikum kak..
    nak tanya..bila waktu yang sesuai untuk bersauna untuk wanita lepas bersalin

    ReplyDelete
  102. assalamualaikum k.engku..
    antara bengkung sendayu tinggi ngan leesa yg mana lg labuh yer..^_^
    tima kasih..

    ReplyDelete
  103. oya iman: wsalam, bengkung sendayu lebih labuh tapi tak byk sgt bezanyepun hehehe.

    ReplyDelete
  104. Salam K.Engku, Saya pregnant 9 bulan sekarang. Saya berminat dengan bengkung Bodycare. Saya nak confirm saiz mana yang sesuai untuk saya, berapa labuh bengkung ni dalam cm? Tinggi saya 160cm dan rangka kecil, pinggang saya dlm 27" sebelum mengandung.

    ReplyDelete
  105. salam, mekasih sudi shopping dengan akak. Untuk bengkung bodycare akak rasa saiz M adalah yang paling sesuai. Tq

    ReplyDelete
  106. salam kak...bengkung brand Qurratu ada tak?

    ReplyDelete
  107. wsalam, bengkung Qurratu akak takde jual huhuhu

    ReplyDelete
  108. salam kak engku.... nak tanya harga = set nr + bengkung leesa...brp ek??? ada diskaun x??? n bape harga selepas diskaun?
    ni email miza_nz01@yahoo.com

    ReplyDelete
  109. miaeonn: wsalam, nanti akak reply kat email ye hehehe ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  110. Salam kak engku. Saya nak beli bengkung Leesa. Pastu nak beli skali dengan Body Contour Gel. Ada jual skali tak? Kalau ada, berapa tu? Boleh email kat saya mynameischepah@gmail.com

    ReplyDelete
  111. arifah: wsalam, nanti akak reply kat email ye heheeh, ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  112. Kak Engku,.. Ehhh silap bengkung Sendayu Tinggi tu TAK CUKUP LABUH cuma 45cm jer.

    1 lagi Kak Engku ada jual Bengkung NONA ROGUY? jika ada LABUHnya tu berapa CM yer.. (Akak tgk sgt2 praktikal coz TALInya 1 kt atas n 1 lg kt bawah.. mudah klau nak buang air cuma buka tali sblah bawah tu jer.)

    BENGKUNG NR Lain dp bengkung yg ada kt pasaran.


    -Dahlia

    ReplyDelete
  113. salam. kalau nak order 4barang nih leh dapat discount tak?...boleh bagi tau total kena bayar skali..tq. sms sy 0125075116
    1. set bersalin NR(complete) RM290
    2. Tablet phytonatal NR 90biji RM100
    3. Minyak Herbanika NR (260ml) RM85
    4. Bengkung Leesa Correctuer RM49

    ReplyDelete
  114. Dahlia: Huhuhu akak cuma ada bengkung sendayu tinggi je, labuhnye lak akakpun tak pasti berape cm hehehe. Chop setahu akak NR mana ada bengkung.

    ReplyDelete
  115. wsalam, nanti akak send sms ye hehehe, ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  116. Kak Engku.

    Ada.. Bengkung NR, tu yg tanya ni, ada kt website ni www/nrherbs.com.my http://www.asianisa.com.my/bengkung1.html nak beli tapiii.. tu yg jengah kt sini kot2 Kak Engku ada n leh dapat diskaun (huhuhuu.. maklum le byk brg nk disediakan)


    - Dahlia

    ReplyDelete
  117. Dahlia: hehehe akak dah check dah dan bengkung yg tu bukannya bengkung keluaran nr, sebabnye nr memang takde keluarkan bengkung

    ReplyDelete
  118. Salam kak engku... saya beminat ngan set leesa tp sy xsuka pakai gel body tu coz panas x tahan tangan...leh ker nak order tp xnak gel tu...pastu saya nak order jugak bengkung sendayu tinggi.. berapa yer diskaun leh bagi...ni no saya. 0194738243. mar

    ReplyDelete
  119. mardhiyah: wsalam, thanks ye sudi singgah blog akak heheh. ok nanti akak sms ye heheh

    ReplyDelete
  120. salam kak engku...nk tny,sy pakai bengkung saiz L...tp bengkung sy yg sedia ade ni xlabuh sgt,takat2 paras pinggul je klu pkai tutup perut penuh...sy cdg nk bli jnis ST cz labuh kn...tp free sz ler pulekk..huhu...agk2 akk,sy muat x bengkung ST....? t.kaseh kak bg pndngn....=)

    -yda

    ReplyDelete
  121. kak engku,

    email sy total harga set bersalin NR plus bengkung leesa after diskaun yer. sy nak beli esok ni. Tq.

    wieyr@yahoo.com

    ReplyDelete
  122. yda: wsalam, walaupun gune freesize, insyaAllah ngam ngan body kite hehehe

    ReplyDelete
  123. wieyr: hehehe nanti akak reply kat email ye

    ReplyDelete
  124. kak engku,sy due bulan 2 nie dan masih belum beli set bersalin. saya berminat dengan produk sendayu tinggi ni. cuma nak tanya dalam pakej 3 ada tak mandian herba.tangas dan tungku?

    ReplyDelete
  125. dan lagi satu,menthazil tu apa? ada tak dlm pakej 3?mcm mana nak gunakan tu?

    ReplyDelete
  126. salam anonymous,
    Dalam Pakej 3 tidak ada mandian herba, tangas dan tungku. Boleh rujuk kat blog kandungan pakej 3. Selepas berpantang hari ke 20, amalkan bersauna menggunakan Menthazil atau Quadrolin. Ia membantu mengeluarkan air peluh masam, toksin, darah bekumselain mencergaskan badan. Ia juga amat berkesan untuk tujuanpelangsingan kerana ketika ini adalah tidak digalakkan untuk melakukan tugasan berat atau bersenam bagi memastikan rahim sihat sepenuhnya. Untuk kesan yang lebih pantas, sapukan ody contour cream sebelum atau selepas bersauna. Tq

    ReplyDelete
  127. Salam kak engku, boleh saya tahu bengkung bodycare ni panjang sampai mne yea,sama cam sendayu ker akak..klu boleh saya nak yang pnjg cam sendayu, sampai paha..

    ReplyDelete
  128. salam kak engku.. sy bersalin operate tahun lepas (bln 10), lps tu bln 9 baru ni sy keguguran.kandungan 18minggu ms tu..bleh ke if skrg br sy nk start makan set NR n berbengkung? xlarat tgk badan sendiri yg membesar. -wawa

    ReplyDelete
  129. wsalam, bengkung bodycare ni pun labuh sampai peha, tapi mungkin kurang 2@3 inci je labuhnye dari senayu

    ReplyDelete
  130. wawa: nak gune produk nr tu boleh tapi takyah ambik satu set.

    ReplyDelete
  131. then ambik ape je kak engku? sbb saya plan nk berbenkung juga.. stress tgk perut yg menggeleber ni..-wawa

    ReplyDelete
  132. wawa: boleh guna pytonatal ngan krim barut

    ReplyDelete
    Replies
    1. berapa krim pytonatal gan krim barut ?

      Delete
  133. salam..leh xnk tye..cmner pemakaian set sendayu tinggi untuk wanita yg bersalin secara operation? xmenjejaskan proses penyembuhan luka dalaman ker? sy minat nk beli set sendayu tinggi tu..plz advice

    ReplyDelete
  134. zr: wsalam, pemakaian bengkung klu bersalin operate boleh, tapi kene tunggu luka bedah pulih sepenuhnya terlebih dahulu, dan pastikan tidak diikat terlalu ketat.

    ReplyDelete
  135. Salam, K.Engku.. Saya akan melahirkan anak pertama bulan Mei ini.. Saya bercadang nk ambil set bersalin NR + bengkung, selain dr tu apa lg produk yang perlu digunakan dlm tempoh berpantang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam anonymous,
      Lain2 produk yg perlu. Tungku ibu n bb, minyak telon untuk bb. Tq

      Delete
  136. salam kak engku...
    nak tanya, bengkung leesa tu senang dipakai tak???dan camner cara pemakaiannyer???thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam anonymous,
      Senang je nak pakai. Cara pemakaian mula dari atas ke bawah dgn melilit tali kiri n kanan secara bersilang. Pd kotak bengkung ada panduan cara penggunaan. Insyaallah dpt jd panduan. Tq

      Delete
  137. assalam..kak,nama saya ct..sy rasa nk order bengkung leesa formula & body contour gel..bole x akak reply msg saya 012-5771461..terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ct,
      Terima kasih sudi shopping dgn akak. Ok akak reply thru sms je ye. Tq

      Delete
  138. salam kak,

    semua bengkung yg free size tu berapa panjang dia?

    hany

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam hany,
      Mintak maaf bengkung yg free size mmg takde ukuran....uhuhu

      Delete
  139. salam akak nk ty akak ada xjual tungku besi... kalau ada brapa ye harganya

    ReplyDelete
  140. wsalam, tungku besi akak ade jual, harganye rm45.00, tapi tungku besi nie akak takleh nak pos sebab berat sesgt huhuhu

    ReplyDelete
  141. KAK,bengkung bodycare ada jual lagi ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam anonymous,
      Bengkung bodycare masih jual lagi. Berminat blh isi form atau sms ke hp akak ye. Tq

      Delete
  142. Salam kak,

    nak tnye harga, bengkung leesa,phytonatal nr Dan krim herbaneka nr, brape akak leh bg diskaun

    email; anezz25@gmail.com

    ReplyDelete
  143. Anezz25: Wsalam, thanks ye sudi singgah blog akak, ok nanti akak reply kat email ye, tq n jumpe lagi

    ReplyDelete
  144. Salam Kak,

    sy suker sgt blog akak!! bole x akak suggest sy bengkung yg sesuai ngan sy, sy bkal bersalin ank ke-3 (will be Czor) coz sblm ni ank 1 & 2nd sy Czor gak n sy x penah pkai bengkung sblm ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Tetima kasih jd peminat blog akak. Klau czer blh cuba bengkung moden. Maaf akak takde jual...uhuhu

      Delete
  145. akak nk tnya, bengkung bodycare harga terkini beserta pos berapa ye?dulu sblum peknen pinggang saya 30-31, tp lepas bersalin cuba nk dptkan bawah 30..agak2 saiz apa sesuai?cukup ke pakai 1 bengkung je sepantang pantang or kena ada 2 helai..?

    ReplyDelete
  146. *silap eja, 'sepanjang pantang' :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam liz,
      Harga bengkung rm35.00 blh ambil saiz L klau blh 2 helai blh gilir2 Untuk postage rm8.00 Tq

      Delete
  147. Salam kak engku.. Saya ni xpenah bersalin lagi.. boleh x pakai bekung tu untuk bagi bentuk balik badan sbb da banyak sangat spare part.. Kalau boleh, bekung yang mana satu sesuai untuk yang belum berkahwin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Boleh. Klau nak blh cuba bengkung ramping pelangi. Tq

      Delete
    2. salam, saya nak tanya berapa lama tempoh penghantaran selepas pembayaran dibuat.

      Delete
  148. salam, kak nk tnya klu nk bli bengkung ni kne ada size2 tertentu ke? blum bersalin lg tp dlu sy pkai size S or M so akak sejes apa suai bengkung untuk saya dan size apa? krim masa bengkung lak nk pkai krim apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam norlee,
      Klau berminat blh cuba bengkung leesa freez size atau bengkung bodycare saiz M. Blh guna krim barut herbanika produk nona roguy sblm pakai bengkung. Tq

      Delete
  149. Assalamualaikum Kak Engku, saya nk tanya, sekarang ini saya mengandung 8 bulan anak sulung. Jadi, saya perlukan cadangan akak set bersalin yang mana sesuai untuk saya. TKasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam, mana2 set bersalin ok. Kena cuba dulu baru tau. Sbb ia bergantung pd keserasian. Tq

      Delete
  150. kak engku, kalo saiz pinggang kita 42 inci, leh pakai bengkung yg mana yer????

    Ida Penang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, blh cuba bengkung sendayu tinggi atau bodycare saiz xl. Tq

      Delete
  151. salam kak engku, saya nak tanya bengkung sendayu tinggi sama panjang tak dengan bengkung leesa sebab saya beli bengkung leesa tapi tak muat sebab badan saya besar sgt... Tolooong :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam, tak sama. Insyaallah untuk bdn besar muat. Tq

      Delete
  152. Assalammualaikum,

    Bengkung Moden Ramping Pelangi ni strap atau ikat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,
      Bengkung nie jenis strap. Tq

      Delete
  153. salam,sy nk tnye yg NR & Leesa mne yg ok?sy x blh mkn ubt yg kuat bau herbanye..mcm NR ni herba kn?kalo set leesa kapsul kan?blh bgtau yg mana ok?sy ingt nk beli set bersalin dgn akk asap..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam nur,
      Dua2 set bersalin tu ok. Kena cuba dulu baru tahu. Keserasian setiap orang tak sama. Klau di beri pilihan akak pilih set nr. Klau set leesa tablet. Tq

      Delete
  154. Ok mcmtu sy ingt nk amek set B yg 6produk tu..leesa formula,sb NR sy x pndai mkn herba2 yg berbau..yg leesa sume tablet kn,klo set B tu nk tmbh cotet emas uncang brpa total harga,ada diskaun x?email:tsha90@ymail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam nur,
      ok. Akak reply thru email ye. Tq

      Delete
  155. salam kak,

    nak tanye bengkung sendayu tinggi ni mmg panjan dari bawah buah dada ke pinggul ke? sbb saya mmg cari bengkung yg panjang...pastu saya nak phytonatal nr yg 90 tablet tu...boleh akak bagi harga special utk 2-2 ni tak...reply kat email saya haineyy@gmail.com tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam auni,
      Ok nantu akak reply thru email ye. Tq

      Delete
  156. Salam kak,

    saya nak tanya bengkung berherba ni ok tak? kalau saya nak pesan set NR + bengkung Leesa + Bengkung berherba ada diskaun tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Ning, akak dah reply kat email ye ehehe, ok jumpe lagi

      Delete
  157. assalam kak,

    Nak tya, saya nak order Set Bsalin Nona Rogay, mgkin czer awal Jan ni..dulu bengkung sy guna zip zap nyer tp perut ttp besar sbb bersalin kembar, kali ni wpun czer tp sy nak try bengkung biasa..sblm tu sy pnh pinjam bengkung amway , mmg selesa..ade tak bengkung akk ni yg hampir sama dgn bengkung amway..satu tali je rasanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aishah : Wsalam, klu nak bengkung yg lebih kurang sama ngan amway sebenarnya ada byk jenama, tapi klu yg satu tali akak rasa bengkung leesa dan juga bengkung jamu mak dara.

      Delete
  158. Salam kak engku,
    Saya nak Tanya, sy bersalin czer dah sebln, kak engku bleh bg suggestion tk bengkung yg sesuai untuk saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam.
      Tahniah. Gunalah bengkung czer jenama tong tai. Ia amat sesuai untuk ibu yg czer. Tq

      Delete
  159. Salam. Kak, saya nk bli bengkung size besar. Berat skg 100kg mengandung 9bln.. Bengkung boleh muat x kak? And sy nk set bersalin NR.. Blh dpt special price lg ke? :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,
      Boleh cuba bengkung ramping pelangi. Insyaallah muat. Harga set nr masih rm290.00. Klau berminat blh isi form kat blog akak atau blh thru sms ke hp akak @ 0192077643

      Delete
  160. Ok tq kak. Tp nak tanya, bengkung ramping pelangi tu start dari bawah payudara hingga atas peha atau kat perut shj?

    ReplyDelete
  161. Sama2, bengkung ni hanya cover perut je. Tq

    ReplyDelete
  162. akum kak,akak tak jual tanamera postnatal set ke?

    ReplyDelete
  163. Wsalam, huhuhu akak takde jual set tanamera, hanya suppliernya sahaja yg boleh jual kat online huhuhu

    ReplyDelete
  164. As' Salam kak Engku....Eternal Bamboo Charcoal Beauty Lingerie ada stock tak.

    ReplyDelete
  165. Wsalam, thanks ye sudi singgah blog akak, Eternal Bamboo Charcoal Beauty Lingerie akak ada stok, meh la order ngan akak hehehe

    ReplyDelete
  166. as salam kak engku, saya berminat nk beli Set Jamu NR dan Bengkung Ammy corset. EDD sy 31/12 ni. bleh akak detailskn produk ni n harga skali x?

    ReplyDelete
  167. Wsalam Anis, set nr akak leh kasi rm290.00 + kos pos free. detail set nie ada kat pos under tajuk set nona roguy. bengkung sendayu rm40.00. meh la order ngan akak hehehe

    ReplyDelete
  168. Assalamualaikum Kak Engku. Saya Linda. Saya berminat ngan set bersalin NR & nak beli jugak bengkung yang sesuai untuk saya guna masa pantang nanti. bleh x akak suggest bengkung ape yg sesuai untuk pakai 2-2, sama ada bersalin secara normal atau caeser.TQ kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Linda : Wsalam, ok klu utk set nr akak boleh kasi rm290.00 + kos pos free, tapi klu bengkung nie ada byk jenis dan jenama, tapi yg paling diminati ialah bengkung sendayu rm40.00 dan juga bengkung leesa rm49.00, kedua dua bengkung nie jenis bertali dan labuhnya antara bawah dada hingga peha. tapi klu bengkung nie tak berapa sesuai utk bersalin secara czer. klu bersalin czer boleh gunakan bengkung czer jenama tong tai, bengkung nie memang bagus utk tujuan tersebut, harganya rm76.00.

      Delete
    2. Bengkung normally orang pakai start bila ek kak engku? kalau saya bli lepas bersalin sempat tak?

      Delete
    3. Kak Engku, saya Linda yg kat atas tu. Mohon akak emelkan harga untuk 1 set bersalin NR, bengkung leesa 2 & set pengurusan uri. Emel saya linda_mn84@yahoo.com.my.

      Delete
    4. Salam linda,
      Bengkung seelok2 nya lps bersalin terus pakai. Untuk elak perut dari masuk angin. Ok. Akak email ye. Tq

      Delete
    5. Ooopppss bagi memudahkan pemakaian slps bersalin. Gunalah bengkung moden tong tai. Bukan sahaja blh terus pakai sms di wad. Ia juga senang di buka sekiranya doktor ingin mmbuat pemeriksaan semasa di rawat di hospital. Pemakaian bengkung ini juga blh diteruskan walaupun setelah habis berpantang atau di pakai bila bekerja nanti. Tq

      Delete
  169. Salam Kak Engku.nak tanya bengkung bodycare 2 kalau saiz S agak2 berapa ukurannya ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Shakeela,
      Untuk saiz S panjang 47" & labuh 18" tq

      Delete
  170. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.