"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

20 June 2015

Kaedah Merawat Kesuburan

Ketidaksuburan atau kemandulan mungkin disebabkan oleh faktor-faktor penyakit, gangguan atau tekanan emosi dan psikologi yang biasanya boleh dirawat. Bagi wanita yang berumur di bawah 35 tahun wajar menemui doktor setelah mereka mencuba dan gagal mengandung dalam tempoh setahun. Manakala bagi wanita yang berumur 35 tahun ke atas pula, mereka perlu berjumpa doktor lebih awal iaitu selepas enam bulan mencuba.

Kaedah rawatan kesuburan dan reproduktif manusia, boleh didapati di beberapa hospital dan pusat pakar di negara kita. Oleh itu, bagi mereka yang tidak subur atau mandul, peluang masih ada tetapi mereka perlu berusaha untuk mendapatkan rawatan yang sewajarnya. Antara kaedah dan proses merawat kesuburan ialah:

1.      Pemeriksaan Faraj
2.      Pemeriksaan Sperma
3.      Pemeriksaan Hysterosalpingogram (HSG)
4.      Intrauterine Insemination (IUI)
5.      Invitro Fertilisation (IVF)
6.      Intracytoplasmic Sperm Injection (ICSI)
7.      Gamate Intrafallopian Transfer (GIFT)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.