"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

07 May 2010

Bahaya Hubungan Intim Semasa Hamil

Secara normal, walaupun hamil, anda masih boleh menikmati hubungan intim dengan pasangan seperti biasa. Cuma, ia perlu dilakukan mengikut kesesuaian fizikal anda kerana faktor kehamilan. Malah, hubungan intim sebenarnya digalakkan semasa hamil kerana membantu mempercepatkan kontraksi semasa bersalin nanti.

Namum, apabila anda tergolong dalam kehamilan berisiko dan mengalami masalah tertentu berkaitan dengan kehamilan, anda mungkin dinasihatkan untuk mengelakkan hubungan kelamin. Berikut antara sebab mengapa hubungan kelamin tidak digalakkan jika ibu hamil mengalami situasi berikut.
  • Jika ibu hamil mengalami masalah turun darah pada peringkat awal kehamilan.
  • Jika mempunyai masalah fibroid yang boleh mengganggu kandungan.
  • Wanita hamil yang mempunyai penyakit darah tinggi yang serius tidak digalakkan bersama suami sebelum usia kandungan empat bulan ke atas.
  • Ada risiko ancaman keguguran
  • Kedudukan plasenta yang terletak di bawah
  • Pernah mempunyai sejarah kelahiran pramatang atau tidak cukup bulan
  • Berlaku pendarahan vagina atau keluar cecair yang tidak diketahui puncanya.
  • Pasangan mempunyai jangkitan penyakit kelamin.
Disamping itu anda dan pasangan digalakkan mempelajari teknik atau posisi yang sesuai untuk melakukan hubungan seks semasa kehamilan supaya tidak mendatangkan kemudaratan kepada anda dan kandungan, disamping dapat menikmati kenikmatan hubungan seperti yang diingini. Klik sini untuk info lanjut.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.