"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

13 February 2010

Medela Manual Breastpump



Manual Breastpump


Price : RM 99.00

(Negotiable)








Product Descriptions :


The Manual Breastpump offers convenient manual pumping. Ideal for occasional use.


  • Gentle to the breast and easy to operate
  • Adjustable vacuum for more comfort

Can be upgraded to Mini Electric Breastpump

40 comments:

  1. mane satu yg elok ye?huhuhu..kurang arif la...al-maklum la anak sulung..

    ReplyDelete
  2. izhu: utk pengetahuan, medela memang bagus, breastpump medela nie byk model, kesemuanye model tu memang bagus. Utk membeli model tertentu adalah bergantung kepada budget individu itu sendiri (Harga pasaran RM99.00 - RM2,299.00) tapi semua harga tu masih boleh di diskaunkan lagi hehehe. Medela nie ade 2 jenis iaitu manual dan juga elektrik. (manual lebih murah berbanding elektrik) tetapi dari segi kegunaan elektrik lebih mudah berbanding manual. So terpulang kepada individu itu untuk memilih model mana yang menjadi idaman.

    ReplyDelete
  3. rase mcm nk beli manual je...hiiih...xmampu la nk beli yg lektrik...huuhu...mahal

    ReplyDelete
  4. salam kak engku

    nak tanyer madela manual breast pump ni boleh upgrade kepada auto kan.so mana okey...
    1. terus beli yang auto atau
    2. beli manual dulu then kalu nak upgrade kos dia berapa.lagi mahal dari terus beli auto atau murah skit.

    tolong bagi cadangan.budget dalam 350.

    zai

    ReplyDelete
  5. zai: w/salam, kalau boleh biar terus beli auto kerana bila beli manual je lepas tu nak upgrade ke auto, selalunye harga mesin tu susah nak dapat diskaun, tapi kalau terus beli auto harga yang akak boleh kasi dalam rm400.00.

    ReplyDelete
  6. salam kak engku..
    kak yg manual ni sama x mcm breast pump yg jenama pureen @ jenama2 biasa2 yg murah2 tu?
    jenama biasa2 tu,susah nak pump sbb mcm masuk angin jek..susu pun x mo kuar..nak beli yg letrik x mampu lak..

    ReplyDelete
  7. piapia: kaedahnye memang sama macam yang murah2 tu, tapi dari segi fungsi memang jauh berbeza ngan yg murah2 tu hehehe, sebabnye yg manual nie sgt sgt ok utk pemerahan.

    ReplyDelete
  8. salam kak
    medela yg akk kata harga dlm rm400 pakej tu mengandugi ape? ada skli ke macam breast shield set, coller, ice pack, storage bottles BPA free dll?

    ReplyDelete
  9. Suzarina: w/salam, ooo yg tu medela mini elektrik yek. set tu mengandungi

    * 1 breastshield
    * 1 valve
    * 3 membranes
    * Breastmilk bottle, lid & travel cap
    * Wide base slow-flow nipple
    * Container stand
    * AC adapter
    * Breastfeeding Information Guide
    * Instruction manual

    ReplyDelete
  10. salam..tahniah k.engku...
    1st time saya jumpe website mcm ni..siap ada byrn ansuran n tawar menawar..
    smoga bisnes k.engku terus maju..aminn
    -yana

    ReplyDelete
  11. yana: wsalam hehehe, akak cuba membantu sedaya yang boleh je, anyway thanks ye hehehe n rajin rajinlah singgah blog akak.

    ReplyDelete
  12. salam akak nk tnya..yg manual breastpump ni ada apa lagi dalm set tu..pump sj ke? cdg2 mmg nk bl yg ni..

    ReplyDelete
  13. Pn: wsalam, dlm set nie cuma ada pump sahaja, and utk pengetahuan breastpump nie akak dah takde stok huhuhuh

    ReplyDelete
  14. Salam...nk tya..brape kak engku leh bg harga untuk medela swing

    ReplyDelete
  15. siti: wsalam, siti sorry akak dah tak jual dah medela swing nie, supllier naikkan harga huhuhu, sorry ye. bye n jumpe lagi

    ReplyDelete
  16. Salam kak....nk tya....apa beza breastpump manual ni dgn breastpump medela harmony kak..cdg nk beli tp tgh survey yg ok...

    ReplyDelete
  17. wsalam, kedua-duanya manual, tapi klu yg harmony nie, kite cuma perlu guna sebelah tangan je utk mengepam susu berbanding yg manual lagi satu tu kene gunakan kedua belah tangan untuk mengepam susu.

    ReplyDelete
  18. kak, tanya pendapat, antara medela harmony dan manual medela ni mana yg lebih ok? ada pengalaman guna pureen manual pump tak?

    ReplyDelete
  19. dua dua pam nie manual, tapi harmony nie lebih senang digunakan berbanding yg manual lagi satu tu hehehe

    ReplyDelete
  20. kak knape yg imported susah nak claim waranti..kalo bukan imported nak beli jenis yg mcm mane kak?

    ReplyDelete
  21. zaza: hehehe maksud akak, yg imported tu boleh cuma biarlah suppliernye ade kat sini, supaya senang nak claim waranti. sebabnye ada terdapat penjual yg beli direct dari luar negara utk model fresstyle dan swing (bpump yg bermesin) memang la harga yg ditawarkan murah, tetapi apabila barang tu mengalami kerosakan, cthnye pada mesin dsbnye, supplier Malaysia tidak akan bertanggungjawab kerana barang tersebut bukan mereka yang bekalkan, klu nak mintak diaorang baiki memang boleh tapi kene la keluarkan kos. Tapi klu kite nak claim waranti jugak, kite kene berurusan ngan penjual tersebut, dan selalunya mungkin makan masa yang lama kerana barang tersebut mungkin perlu diuruskan ngan pembekal dari luar negeri. so nasihat akak klu nak beli breastpump yang mahal, cuba tanya mengenai waranti nie terlebih dahulu, supaya tidak mendatangkan sebarang kesulitan kemudian hari.

    ReplyDelete
  22. zaza: tu juga antara sebabnye akak tak jual lagi breastpump yang mahal nie kerana selain susah nak bersaing ngan penjual online, risikonye juga tinggi dan komisyen yang dapatpun tak berbaloi ngan risiko yang ditanggung huhuhu.

    ReplyDelete
  23. SALAM KAK ENGKU, SY NAK TANYER B.PUMP JENIS NIE ADE LG X?.. KLU ADE SY NAK BELI..NURUL

    ReplyDelete
  24. Salam nurul, BP nie masih ada lagi. Tapi kena tunggu stok bulan Mei. Waiting list bulan april dah full...sory ye. Tenkiu n jumpa lagi

    ReplyDelete
  25. salam kak engku,

    dulu saya ade beli manual breastpump medela ni dr kak engku. pump bagus tp leceh sket la sbb kene guna 2 belah tangan kan.. so nak tanye la, kak engku boleh dapatkan tak conversion kit utk upgrade ke mini-e tu? ke harga mahal sgt lg mhl dr beli mini-e baru?

    pls reply ya.. doozemaf@gmail.com... tq

    ReplyDelete
  26. wsalam, nanti akak reply kat email ye. tq.

    ReplyDelete
  27. salam kak engku,
    sy masih baru lg dlm blog ni. nak tanye breast pump medela harmony tu de lg ke stock?
    dalam set tu ade ape je ye?

    -ira-

    ReplyDelete
  28. salam ira, mekasih sudi tanya akak. Alhamdulillah stok harmony yang akak jual dengan harga rm190.00 + kos pos free masih ada lagi.Dalam set ie ada 2 botol susu dan pump. Jika berminat nanti isi form kat blog akak ye. Tq

    ReplyDelete
  29. salam kak engku set Manual Breastpump(RM 99.00)

    ade ape ek?

    ReplyDelete
  30. wsalam: model yg nie akak dah lama tak stok huhuhu

    ReplyDelete
  31. salam kak engku
    saya nak tanya,minyak herbanika n minyak mustajab nona roguy rm brape ek?

    ReplyDelete
  32. syayus: wsalam, ok minyak herbanika 130ml rm58.00, yg 260ml rm85.00, dan minyak mustajab rm27.00

    ReplyDelete
  33. salam k.engku, manual breastpump ni skrang ade stok tak? tq

    ReplyDelete
  34. wsalam, thanks ye sudi singgah blog akak. Manual breastpump yg akak ade cuma medela harmony je.

    ReplyDelete
  35. Askm kak engku...sy berminat nak beli yang medela harmony...ada lagi tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam, stok baru insyaAllah hujung bulan nie baru sampai. Meh la order ngan akak hehehe

      Delete
  36. assalammualaikum kak,

    bape rege medela harmony skang tmsk postage di tg malim? senang cari spare part x if rosak? botol utk pump leh tkr selain medela x? plz reply di email normuslinda@yahoo.com. tq kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam normuslinda,
      Akak reply thru email ye. Tq

      Delete
  37. salam kak, kak engku hanya jual medela harmony jer ker?jenis medela lain ada x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam anonymous,
      Mohon maaf banyak2 akak hanya jual medela harmony je. Jenis lain supplier dah naikkan harga ++ ....tak sanggup nak jual....uhuhu

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.