"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

13 February 2010

Medela Harmony Breastpump


Harmony Breastpump

Price : RM 269.00 RM190.00
Free Postage

Product Descriptions:
This manual breastpump is ideal for mothers who only express milk occasionally and do not want to miss the usual feel of their baby.

  • With 2-Phase Expression
  • Ergonomic swivel handle
  • Gently massaging SoftFit Breastshield
  • Fewer parts than other manual breastpumps
A Mother's Best Choice!

Harmony has 2-Phase Expression which imitates the baby's natural sucking rhythm and is therefore comfortable and efficient. The innovative technology is based on state-of-the-art research and brings the breastfeeding mother all-round comfort and convenience.

  • Proven to feel most like a baby
  • Proven to get more milk in less time
  • Proven to achieve faster milk ejection and faster milk flow
What Is 2-Phase Expression® Technology?
Through research, Medela learned that there are two distinct phases of how babies breastfeed. The Stimulation Phase is fast and light sucking to start milk flowing followed by the Expression Phase, slow and stronger sucking to deliver more milk faster. Medela Harmony breastpump includes exclusive 2-Phase Expression technology that mimics a baby's natural nursing pattern.

Features and Benefits


  • Preferred by 9 out of 10 moms over other manual pumps.
  • Lightweight & portable for on-the-go pumping.
  • Comfortable, massaging SoftFit™ Breastshield.
  • More milk in less time with 2-Phase Expression® technology.
  • IMPORTANT: This product is a single user item. Use by more than one user may pose a health risk, performance questions, and voids the warranty.
  • All parts that come into contact with breastmilk are BPA-free.

What’s Included


  • SoftFit™ breastshield
  • 2 - 5 oz breastmilk bottles
  • Bottle stand
  • 2 solid lids
  • Travel cap
  • Breastfeeding Information Guide
  • Instruction manual

257 comments:

  1. salam kak engku..sy br jumpa blog kak engku,blog ni bagus byk info dan harga barang pon bole tawar.

    sy br beli breast pump medela harmony kat blog lain harga fix + shipping.sy tgk kat sini kak engku buat offer rm190 rasa rugi nya tak beli dgn kak engku

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan buat idashah, terima kasih sebab sudi ziarah blog akak nie. Moga blog akak nie dapat dijadikan panduan dan memberi manfaat kepada semua pembaca. Pasal dah beli medela harmony tu takpe la,mungkin kita takde rezeki nak berurusniaga lagi...hehehe. Jumpa lagi.

    ReplyDelete
  3. salam kak,
    boleh suggest x pump yg mana yg ok dan berpatutan.. im new mommy to be..
    tq kak..

    ReplyDelete
  4. incha: w/salam, kalau nak b/pump yg berpatutan, akak cadangkan ambik medela harmony (harga pasaran rm269.00 tapi akak jual rm190.00) ni jenis manual b/pump, ringan dan senang utk dibawa kemana-mana, tapi dari segi pemerahan mungkin susah sikit berbanding pam elektrik.

    ReplyDelete
  5. salam kak engku...nk tnye...madela harmony ni k engku jual bape??de lg x???leh byar ansur ke???

    ReplyDelete
  6. fiza: w/salam, medela harmony nie akak jual ngan harga promosi rm190.00 + kos penghantaran percuma dan bayaran secara ansuran juga amat digalakkan khas pembaca setia blog akak hehehe,meh la order

    ReplyDelete
  7. kak engku, sye nk order satu...bayaran cmne ni???sye byar ansur nk byar bape lak buln2???

    ReplyDelete
  8. fiza: bayar ansuran nie ikut keselesaan fiza la (tak kisah nak bayar berape kali pun hehehe) asalkan dah bayar penuh barulah akak pos barangnye ye..pasai payment tu akak ade 3 acc., maybank, cimb n public bank, so fiza pilihlah mane yang mudah, no. accnye ade kat atas sekali blog akak ye. bye n jumpe lagi

    ReplyDelete
  9. salam kak engku, saya minat nak guna medela swing BP tapi masih tak pasti keberkesanannya dari segi penggunaan.manakala manual BP pulak sbb kena perah sendiri.jadi suami suruh saya cuba yg medela harmony ni dulu.wlupun sbnrnya,dia lg x fhm fungsi2 dan beza setiap jenis pam.hahaha.

    apa pendapat kak engku?

    ReplyDelete
  10. Kimmy: W/salam, utk mendapatkan sesuatu jenis model breastpump nie selalunya kite kene tengok budget kite sendiri. breastpump nie ada yg manual dan juga pam elektrik. kalau kimmy bertanyakan mengenai medela harmony nie adalah breastpump manual, iaitu kite perlu memerah secara manual, walaupun begitu pam model ini masih mudah penggunaannya berbanding breastpump yang satu lagi. ramai ibu yang menyusukan baby menggunakan pam harmony nie kerana mudah, praktikal dan berkesan utk pemerahan.

    Manakala medela swing nie pula adalah breastpump yang menggunakan pam elektrik, proses pemerahan amat mudah, tidak perlu memerah secara manual.Sebuah pam yang bersaiz kecil, ringan,trendi dan powerful. Mudah untuk dikendalikan. Semasa mengepam, pam boleh diletakkan di atas meja atau digantung. Sangat selesa kerana menggunakan softfit breastshield. Ekspresi 2 fasa ~ menyerupai cara hisapan bayi, seterusnya meransang pengeluaran air susu. Alat ganti yang mudah dicari.

    Spesifikasi pam:

    · Kekuatan hisapan : 50 - 250 mmhg
    · Kuasa hisapan : 60 hz
    · Waranti : 6 bulan (Motor)
    · Berat : 1.1 kg
    · Saiz kotak : 9.5" x 11" x 5"

    Kandungan Set :

    1. SoftFit breastshield
    2. 2 botol & penutup
    3. Pemegang botol
    4. Adaptor (sesuai diguna di Malaysia)
    5. Tali pemegang
    6. Tubing
    7. Valve and membrane
    8. Beg Uncang

    ReplyDelete
  11. a'kum..
    kak sy mommy to be..x lama lg nak delivered dlm buln depan...cume sy confuse psl air selusuh,elok ke?pastu sy ni bekerja elok ke sy gune breats pump..blog akak ni byk benefit sonok sy membacanye

    ReplyDelete
  12. w/salam syanish, nasihat akak takyah la gune air selusuh ni, kalau boleh biarlah sakit nak bersalin tu dtg ngan sendiri, kalau gune air selusuh, takut takut boleh mengakibatkan sakit yang kuat sebelum waktu kelahiran yg sebenar, ini boleh menyebabkan baby mengalami kelemasan dlm kandungan. Kalau nak mudah bersalin selalulah melakukan hubungan intim bersama suami pada bulan bulan terakhir, kerana air mani suami lebih berkesan dalam membuka laluan apbila kita bersalin kelak hehehe. Ini lebih baik daripada kite mengambil air selusuh.

    Breastpump sgt diperlukan bagi setiap ibu yang berkerja, kerana waktu bekerja, kite tak sempat memberi baby menyusu, ini menyebabkan payudara kite akan dipenuhi dengan susu. Apabila payudara penuh ngan susu dan membengkak, jika tidak diperah boleh menyebabkan payudara kite berasa amat sakit dan kadang kala boleh mengakibatkan payudara itu tersumbat. Nasihat akak, perahlah susu di tempat kerja yek.

    dan pesan akak, selalulah singgah blog akak ye hehehe, bai n jumpe lagi

    ReplyDelete
  13. salam kak engku sy nur,utk medela swing tu pakej die ada tali penggantung.maksudnya kita gantung kt bahu je kan,xpayah nk pegang botol tu kan.sy tgk kawn sy 1 jam kena pegang botol mase perah guna medela swing ni..

    ReplyDelete
  14. Nur: w/salam, dalam set tu ade tali penggantung

    ReplyDelete
  15. salam kak,
    sy dah beli BP electric free style tp xsampai lg,
    so igt nk beli Medela harmony utk spare 1..
    pada pendapat akak perlu ke ade 2-2 (manual & electric) ataupun xperlu manual if dah ade lectric BP?

    ReplyDelete
  16. w/salam, akak rasa ade satu tu pun dah mencukupi hehehe

    ReplyDelete
  17. salam kak engku, ada lg ke harga promosi rm190 utk Medela Harmony Breastpump ni?

    ReplyDelete
  18. nana: wsalam, ade lagi, meh la order hehehe

    ReplyDelete
  19. salamkak engku, sy mom to be..due jan 2011..time tau dh pregnant mmg dh nait nk susukan sendri baby..sy berminat nk beli medela harmony tu..coz sesuai dgn bajet sy skrg..oleh sbb sy bekerja..jd sy perlukan breast pump..set harmony tu dh includes sekali dgn: SoftFit™ breastshield
    2 - 5 oz breastmilk bottles
    Bottle stand
    2 solid lids
    Travel cap
    Breastfeeding Information Guide
    Instruction manual..

    is sy nk beli, nk tempah camne dr akak? isi borang kt bwh tu ke?

    ReplyDelete
  20. salam kak, utk set ni ade lg ke yg harga promosi RM190?

    ReplyDelete
  21. Pn: Wsalam, stok nie masih ade lagi, meh la order ngan akak hehehe.

    ReplyDelete
  22. Medela Harmony Breastpump nie ade lg x? Kalu nk beli Medela Harmony Breastpump + set bersalin nona roguy + bengkung leesa formula, akak ;eh bg diskaun lg x? hehe.. 1 lg kak nk tye, botol susu brand ape y ok yek?

    ReplyDelete
  23. salam,
    sekadar minta pendapat kak engku..saya sudah mempunyai manual pum jenis avent, tp ingin mencari yg jenis elektrik plak.adakah medela swing ini sesuai dengan saya yg bekerja? bolehkah saya menggunakan pam ini bersama dgn manual pam tersebut dlm masa yg sama ataupun medela swing sebelah sj sudah memadai. saya berminat dgn medela swing, ada diskaun x?harap kak engku dapat membantu.tq

    ReplyDelete
  24. zura zian: sorry lambat reply, akak dah terlepas komen nie, sorry ye, klu medela harmony ngan set nr nie akak dah takleh nak diskaun lagi kerana kedua dua tu dah memang harga promosi (dah murah sgt dah tu hehehe) tapi klu kat bengkung leesa tu akak leh kasi sikit lagi diskaun, meh la isi order form ataupun sms kat akak pun takpe, botol susu yg elok selalunya biarlah yg BPA free ye, thanks bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  25. pn: wsalam, klu nak guna medela elektrik memang okay, dan klu guna model swing nie akak rasa tak perlulah guna yg manual kerana klu dah guna yg elektrik memang dah tak ingat yg manual lagi dah heheh, tapi kalau nak beli swing ngan akak buat masa nie akak dah tak jual, sebabnya supplier naikkan harga, jadi akakpun malas lah nak jual sebabnya harga tinggi sangat, niat nak tolong customer tapi bila harga dah tinggi camni macamana akak nak tolong customer akak kan.

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  27. kak, breastpump medela harmony available lg ker? kalo nk buy medela + set mustika ratu boleh dpt diskaun ag kan?tq

    ReplyDelete
  28. sheken: medela harmony nie masih ade lagi, meh la order ngan akak hehhe. Harga medela harmony nie dah takleh nak diskaun dah hehehe tapi harga mustika ratu, insyaAllah akak leh kasi diskaun lagi.

    ReplyDelete
  29. Salam kak engku,...medela harmony breastpump je ke kak engku ada? Jenis ni sesuai ke untuk first mother? Saya berminat...masih ada lagi offer?

    ReplyDelete
  30. siti salina: wsalam, akak ade jenis nie je, yg lain lain akak malas nak jual, supplier naikkan harga hehehe. Jenis nie sesuai dan mudah bagi ibu ibu yg ingin save budget. offer masih ade lagi meh la order hehehe

    ReplyDelete
  31. Kak saya dah isi form...minggu ni saya bank in. Nanti saya sms akak.

    ReplyDelete
  32. siti salina: hehehe thanks ye shopping ngan akak

    ReplyDelete
  33. slm kak engku..nk tanye medela harmony ni rm190 yg kak engku bg diskaun ni included pe?..sy tgh survey2 brestpump nih..

    ReplyDelete
  34. salam perkenalan.
    set harmony tu ada dalam satu set. sory akak pun tak pernah bukak kotak tu mmg dah seal. Yang pasti ada 2 botol susu, alat untuk mengepam dan buku panduan.
    Klau nak meh la order dgn akak...he3

    ReplyDelete
  35. slm perkenalan..
    kak engku..nk tanye sikit..ade kwn rekemen gune Avent breast pump?..ape pndangn kak engku..mne lebih ok..Avent ke medela harmony?..kak engku ade jual barangan avent x?

    ReplyDelete
  36. Pn: wsalam, pada pandangan akak kedua dua brand nie ok, sebabnye kedua dua brand nie merupakan pengeluar produk breastpump, insyaAllah berbaloi utk menggunakan brand tersebut. Mmm akak cuma ade jual produk medela je, avent akak takde....hehehe ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  37. slm kak engku..
    sy berminat nk beli brest pump ni..ade x lg stock yg promosi rm190..
    so caranye cmne..?

    ReplyDelete
  38. arissa: wsalam, medela harmony nie masih lagi harga promosi rm190.00, tapi kene tunggu stok sampai dulu ye, insyaAllah lepas krismas nie, boleh ke hehehe bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  39. ok..bleh..sbb sy due next year bln 2..
    so kene isi form dulu x ni?..
    satu lg kak engku de jual cool box x?..

    ReplyDelete
  40. arissa: nanti isi order form ye, senang akak nak simpankan stok utk arissa....mmm cool box ade takde jual la huhuhu

    ReplyDelete
  41. salam akak...pam ni dah xde stok ke? sy due bln 3..tapi hubby dah tnya bila nk bl pam..ingat nk pesan kat akak..tapi xde stok lagi..sy hold dl la kn nk isi borg siap2..pastu harga promosi lagi ke ? rm 190?

    ReplyDelete
  42. Pn: wsalam, stok cuma belum sampai je lagi, insyaAllah sebelum hujung bulan nie kot, harga tetap lagi promosi, jgn risau yek hehehe

    ReplyDelete
  43. salam kak...kak engku xjual medela electric ke?

    ReplyDelete
  44. Pn: wsalam, mmm akak takde jual yg elektrik, dulu akak ada jual tapi sekarang nie akak tak jual dah sebabnya supplier naikkan harga

    ReplyDelete
  45. salam..kak engku saya da anta borang pesanan utk medele harmony BP..bile saya boleh bayar?
    -faizana-

    ReplyDelete
  46. salam faizana, Akak dah terima order. Bila2 pun boleh. Dah buat payment inform akak ye sms je ke handphone akak 019 2077643. mekasih shopping dgn akak.

    ReplyDelete
  47. salam kak..manual pump ni akak ade jual yg set pnya tak kak?

    ReplyDelete
  48. salam princeess_n, harmony nie memang akak jual yang set punya.Meh la order dgn akak...he3

    ReplyDelete
  49. ok...set die including ape ekk kak?? bole bg link..nti N terjah..hehehe

    ReplyDelete
  50. princess: kat post atas tu akak dah citer hehehe, nanti tgk ye, bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  51. akum...akak...
    bp harmony 2 ada lagi x? sy tgk harga yg akak tawar mmg murah.sy due bln 3 ni...cdg nak breastfeed je....

    ReplyDelete
  52. Pn: wsalam, set harmony nie masih lagi harga promosi rm190.00 + kos pos free, tapi stok kene tunggu lagi 2 minggu ye, sebabnye stok tak sampai lagi nie hehehe. ok jumpe lagi.

    ReplyDelete
  53. salam k engku..
    sy nk tanya pendapat k engku.insya Allah due sy bln jun 2011.jd sy planning nk breastfeed sdr anak sy.tp sy agak keliru utk pilih antara manual or electric pam sbb sy still bekerja.sy igt nk beli pam medela yg jenis leh operate ngan bateri tu.ok ke??or ptt sy amik yg manual aje??hope to hear from u soon.....

    ReplyDelete
  54. slm, kak ade stok lg tak medela harmony nii?

    ReplyDelete
  55. shawls collection: wsalam, set harmony nie akak masih ada stok lagi, meh la order ngan akak hehehe.

    ReplyDelete
  56. jane: wsalam, utk pengetahuan, selalunya seseorang tu beli breastpump adalah mengikut budget sendiri, sekiranya ada budget lebih, eloklah menggunakan yg elektrik kerana lebih mudah dan cepat ketika mengepam susu, tapi ramai juga yg menggunakan yg manual kerana harganya agak murah berbanding yg elektrik. thanks ye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  57. salam akak...cmner yer sy nk beli pam elektrik medela swing 2? brape harge klu beli kt supplier dye??

    ReplyDelete
  58. wsalam, sebenarnya akak dah tak jual dah model yg nie, supplier hanya jual pada agennya sahaja dan harga yang ditawarkan adalah tinggi. akak boleh tolong dapatkan tapi harga mungkin mahal.

    ReplyDelete
  59. salam kak...pam medela harmony ni masih ade stok lg x? dan harganya masih RM190+postage ke? kalau ade ingat nk order ngan akk je..boleh x kalau buat payment 2x sbb sy due dalam bln 4 nanti..Liza

    ReplyDelete
  60. Liza: stok nie masih ade lagi, meh la order ngan akak hehehe, klu nak wat ansuran tu, boleh sesgt hehehe, payment ikut keselesaan liza la yek, bye n jumpe lagi ye.

    ReplyDelete
  61. Assalamualaikum kak,sya Azlina..

    Ikut ape yg akak maklumkan kat atas medela breast pump harga RM190 skrg takde stok ye?kena tunggu lagi 2 minggu?Sya insyaAllah due bln 3 so ingat nak order ngan akak set medela tu skrg..Bila boleh saya buat pesanan dan payment?Klu order skrg agak2 nye bila boleh sampai?

    ReplyDelete
  62. Azlina: wsalam, stok baru belum sampai, tapi klu nak, akak terpaksalah guna stok yang sediada dulu.

    ReplyDelete
  63. akak,sy nak trus order harmony breastpump.ada lagi tak stok?

    ReplyDelete
  64. salam...
    kak engku.... mandela harmony rm190 still ader lagik x??? saya berminat...

    ReplyDelete
  65. wsalam, stok harmony nie masih ade lagi, stok baru je sampai meh la order ngan akak hehehe. Harga masih rm190.00 + kos pos free

    ReplyDelete
  66. Assalammualaikum wth,
    Kak Engku... saya terjumpa blog akak masa blogwalking waktu rehat tadi..Memang byk info yang saya dapat dari blog akak...
    saya dah add link blog akak dlm blog saya dan jd follower akak...
    Untuk pengetahuan akak..skrg saya tgh mengandung 28minggu...Saya bercadang nak beli set NR(RM190) msh available tak harganya kak? & mandela harmony breastpump RM190 still ader lagi tak kak?... Saya berminat untuk membuat byrn ansuran untuk kedua barang ini... Saya ingin membuat ansuran selama 3bulan.
    Boleh akak bagi maklumat detail tentang ansurn bayaran ini di alamat email saya:
    amirdayana@hotmail.com

    Sekian, Terima Kasih.
    Boleh akak email maklu

    ReplyDelete
  67. ummi amirdayana: wsalam, thanks ye sudi singgah blog akak, akak dah reply mesej nie kat email ye, thanks bye n jumpe lagi

    ReplyDelete
  68. Salam.
    Saya baru saja melahirkan seminggu yang lalu dan berminat untuk mendapatkan MEDELA SWING. Bolehkah saya dapatkan harga di pasaran dan bagaimana caranya untuk mendapatkan barangan berkenaan. Harap kak engku dapat bantu. Sebarang info, akak send je ke alamat email saya:
    babyfazliah@yahoo.com

    Terima Kasih

    ReplyDelete
  69. Salam Kak, saya suka baca blog akak sangat informatif, nak tanya masih ada promosi medela harmony ni? saya berminat nak dapatkannya. boleh buat ansuran kan kak? boleh email pada saya maklumat mengenai ansuran tu. cadang nak buat dalam 4 bulan ansuran. email saya : tintahikmah@gmail.com. terima kasih kak

    ReplyDelete
  70. duahati: wsalam, thanks ye sudi singgah blog akak, medela harmony nie masih lagi harga promosi, meh la order ngan akak, klu nak buat ansuran pun boleh, harga tetap harga promosi gak hehehe

    ReplyDelete
  71. kak ungku, ada lg ka bp medela hrmony?

    ReplyDelete
  72. puan: medela harmony nie masih ade lagi, meh la order ngan akak hehehe

    ReplyDelete
  73. As salam, Kak ungku ada jual spare part medela harmony tak?

    ReplyDelete
  74. khairul bariah: wsalam, akak takde jual spare part utk nie, sorry ye.

    ReplyDelete
  75. as salam kak

    saya nak tanya medela harmony ni boleh di upgrade kepada elektrik tak? saya ada terbaca pasal ni.
    satu lagi ..kalu saya order kat akk bila boleh sampai kat saya? saya kat melaka.

    ReplyDelete
  76. ony: wsalam, set harmony nie takleh nak upgrade ke elektrik, yg boleh upgrade tu yg manual lagi satu tu. ok klu akak pos selalunya mungkin sampai dlm 1-2 hari selepas pembayaran penuh dibuat. akak pos guna khidmat pos laju. tq.

    ReplyDelete
  77. Salam kak engku..saya berminat dengan medela harmony b/p ni..n nak beli dari kak engku dgn harga promosi tuh..n kalau blh mmg nak buat ansuran dengan kak engku.. blh bg detail x mcm mane nak buat payment dgn kak engku? ni email sy : mellurf@yahoo.com

    ReplyDelete
  78. salam kak engku...set medela ni still rm190 ke..?? ade stock lg..?? igt nk order...

    ReplyDelete
  79. farah: wsalam, akak dah reply email kat farah ye, thanks n jumpe lagi ye.

    ReplyDelete
  80. princess: wsalam, set nie masih harga promosi, cumanye stok kene tunggu lagi seminggu, leh ke hehehe

    ReplyDelete
  81. boleh...x kisah..nti sy isi order form tu..

    ReplyDelete
  82. princess: hehehe thanks ye sudi shopping ngan akak.

    ReplyDelete
  83. kak engku...saya da isi form..tp x to ape respon..??

    ReplyDelete
  84. princess: akak rasa akak dah reply dah mesej tu, tak dapat lagi ke mesej akak tu huhuhu

    ReplyDelete
  85. x dapat laa plak kak engku..hehehe...nti akak send semula bole...?

    ReplyDelete
  86. princess: chop nak tanya princess pakai nama apa ye kat email tu, sebabnye ada email yg takleh nak send, error katanye huhuhu, klu susah susah, princess sms je la kat akak ye, 019 2077 643. selalunye email akak memang akan jawab sepantas kilat yg mungkin hehehe, tapi klu ada problem memang la email lambat sampai huhuhu, sorry ye. nanti sms je la ye. bye n jumpe lagi

    ReplyDelete
  87. >> kak engku, nk tnya medela swing ada tak..kalau bole saya nk guna yg letrik, lebh mudah bagi sy yg bekerja nih..tapi nak yg siap satu set..sbb ni first baby, tak berapa arif pasal bp nih..
    >> lagi satu nk tau set bersalin brand apa yg bagus, sy nmpak ada byk dalam blog akak nih, saya tak tak tau yg mana sesuai..

    ReplyDelete
  88. myazuluv: huhuhu medela swing akak dah tak jual, supplier naikkan rege, jadi akakpun stop la menjual model yg nie.

    ok mengenai memilih set bersalin nie, myazuluv dah baca ke panduan memilih set bersalin dlm blog nie, klu belum nanti baca dulu ye, mana lah tahu boleh dijadikan panduan, tapi klu dah baca dan masih fenin fenin lagi, nanti kite pilih sama sama ye hehehe, thanks bye n jumpe lagi ye.

    ReplyDelete
  89. salam..
    kak,saya nurul.saya berminat dengan breast pump medela..breast pump medela yg rm190 still ada lg..saya ada email akak,tp belum b'jawab..nnt akak email kt saya ye..nurul_jaf@yahoo.com

    ReplyDelete
  90. nurul: wsalam, akak rasa akak dah reply dah email tu huhuhu, ok takpe nanti akak reply sekali lagi ye. dan utk pengetahuan set nie masih ada lagi hehehe. tq

    ReplyDelete
  91. ok tq kak.kalo ada lg nurul nk transfer je dlm akaun akak..nnt nurul dh transfer nurul sms akak..boleh ke?

    ReplyDelete
  92. nurul: boleh.... hehehe

    ReplyDelete
  93. Salam,Kak Engku,betty nak tanye pasal breastpump medela tu,ade lg ke? kalau ade betty nak la..boleh dpt lg ke harga rm190 tu? payment camne yer? pastu nak tanye harga utk set bersalin leesa & NR..which one yg better & bkesan..sbb bdn betty naik cm dipam2 time preggy ni..hehe..
    akak blh email betty kt hayati.rameli@gmail.com. TQ kak.. =)

    ReplyDelete
  94. mizatye: wsalam, ok nanti akak reply kat email ye hehehe, bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  95. salam kak..saya berminat dgn BP medela harmony ni. masih ade lg promosi RM190 tu kn?? saya other ye..thankx kak.:D

    ReplyDelete
  96. Salam Kak, medela swing berapa akak jual??? dan medela mini electric pula berapa harga???
    thanks ya...

    ReplyDelete
  97. wsalam, set medela harmony nie masih lagi harga promosi meh la order ngan akak hehehe.

    ReplyDelete
  98. wsalam, medela swing ngan elektric nie akak dah tak jual lagi, supplier naikkan rege, tu yg akak malas nak jual dah tu, sorry ye.

    ReplyDelete
  99. Assalammualaikum wth,
    kak engku, saya ada isi form order barang utk Medela Harmony Breastpump. Saya harap stok available. Jika ada saya akn bank-in duit sama ada hari ini @ esok, bergantung pada stok di tgn akak.
    akak, harga msh RM190 kan? hehehe.... ^_^
    Wslm

    ReplyDelete
  100. kak engku, harga pump ni masih rm190 ke? ingat nak order sekali dgn set bersalin TH nanti...

    ReplyDelete
  101. ummi amirdayana: wsalam, harga masih lagi rm190.00 + kos pos free, tapi stok kene tunggu awal bulan april nie, boleh ke?

    ReplyDelete
  102. harga masih harga promosi,tapi kene tunggu stok sampai dulu, awal bulan april.

    ReplyDelete
  103. Assalammualaikum wth,
    Baiklah, akak tolong reserve utk saya ya bila stok smpi & msj saya bila dah smpi stok...saya takut terlupa pula... InsyaAllah saya akn bank-in bila akak dh inform brg dah smpi.mmg nak amik dr akak..sbb dah check byk online butik baby...dr akak harga amat2 berpatutan...

    ReplyDelete
  104. ummi amirdayana: wsalam, ok nanti akak simpankan satu set ye, klu stok dah sampai nanti akak inform ye. InsyaAllah. bye n jumpe lagi

    ReplyDelete
  105. salam..akak,insyaALLAH sy deliver bln6..sy pun nk akak reserve 1 medela harmony tuk sy..kalo dah da stok,akak tlg informkan sy..boleh??pastu sy bank in kan byrn..erm...perlu isi form order skrg ke?mmg nk beli dr akak la sbb harga sgt2 best!!! =)tq!
    contact : nine_102@yahoo.com (nutz)

    ReplyDelete
  106. As salam..kak sy nak tanye BF Medela swing & freestyle yg mana 1 bole d gantung semasa pump.bole ker akak tolong sy survey harga 2 jenis bf ni..sbarang info akak bole email kn kpd sy zazaaznira@gmail.com...tq kak..

    ReplyDelete
  107. ninie: set harmony dah ade, memandang ninie nak gune dlm bulan 6, so akak simpan bile stok yg lagi satu tu sampai ye hehehe, klu nak isi form pun leh gak, tapi jgn buat payment lagi ye hehehe, bye n jumpe lagi, nanti akak simpan satu ye, insyaAllah.

    ReplyDelete
  108. zaza: wsalam, klu tak silap kedua dua nye boleh gantung harga nye lak akak dah lupe la pulak, klu tak silap harga pasaran utk swing dlm rm799.00, manakala freestyle dlm rm2300.00, tapi byk kat website yg buat harga promosi, boleh dapat lagi murah, tapi nasihat akak klu nak beli yg mahal mahal camnie, jgn terbeli yg importednye ye, sebabnye waranti nanti susah sikit nak claim, ok bye n jumpe lagi

    ReplyDelete
  109. Assalam. kak engku sy nk tau la apa kelebihan medela harmony dgn breast pump yg ada dijual di pasaraya2 ni... medela harmony ni secara manualkan...Sy akn bersalin bln 5 ni. Saya juga berkerja..so ingt nk bg baby susu ibu jgk wp dah mula kerja... apa pndapt kak engku. Adakah medela harmony sesuai?

    ReplyDelete
  110. dhiya: wsalam, nak kata kelebihan tu la, cuma breastpum nie memang berfungsi seperti yang diharapkan, maksudnye suction memang best dan masa mengepam susu lak tak menyakitkan serta mudah digunakan. Manakala pam susu kat pasaraya lak (jenama akak tak nak sebut ye, nanti kene saman lak, kerana memburukkan jenama org heheh) ramai customer akak bagitahu fungsinya tak seperti yang diharapkan, ade suction nye yg tak kuat dan menyakitkan, tapi akak tak kata semua jenama ye, so nasihat akak cuba dapat nasihat atau pandangan dari kawan atau sesiapa yang pernah menggunakan pam susu bagi mendapat gambaran sebenar mengenai penggunaannya, agar kita tak tersilap memilih dalam membeli pam susu, disamping tu pembaziran juga dapat dielakkan, insyaAllah.

    ReplyDelete
  111. nine said:
    ok tq akak..sblom bln 6 nti sy order semula ngan akak yer..(tp ngan harga yg sme la...heheee)byk lagi brg yg nk shoping ngan akak nih..agak2 leh kurg lg ke harga..heheeee....tq!
    nine_102@yahoo.com

    ReplyDelete
  112. nine: boleh, insyaAllah nanti kite citer berdua ye hehehe

    ReplyDelete
  113. salam kak,
    ada lagik offer breast pump nih kak?...huhuhhu
    ok tak kak? dia sama ker fungsinya ngan avent kak?
    -zawiyah-

    ReplyDelete
  114. kak engku dah abis ker offer RM190 tu?

    ReplyDelete
  115. aah kak...sama ke ngan avent?rsanya avent harganya lbh murah..

    ReplyDelete
  116. zawiyah & zaza: wsalam, offer masih ade lagi, tapi stok baru belum sampai, mungkin hujung bulan april nie baru sampai.

    Opps yang avent tu lak akak tak pasti la, sebabnye akak takde stok nie, tapi rasa akak sama je fungsinye.

    ReplyDelete
  117. Assalamualaikum wbt k.Engku...actually sy ni housewife jer...tp susu bdn sy agak brkurangan (anak br 3 bln). Jd...sy ingin mncuba utk bt power pumping tu guna pam. Apa pndapat k.engku?

    ReplyDelete
  118. salam kak engku,ikin nak tanye sebelum ni ikin perah pakai tangan,hasilnye alhamdulillah..tpnye takes time laa kak..kite keje kan...kalo pkai madela ni hasilnye akan same ke cmane kak erk?

    ReplyDelete
  119. salam, kak engku..leen nk tnya ada lg ke breast pump medela harmony dgn price rm190 tu ye? medela harmony tu jenis yg elektrik ke manual ye?

    ReplyDelete
  120. ikin: wsalam, selalunye klu guna bpump memang lebih memudahkan ketika pemerahan, insyaAllah hasilnye akan lebih cepat berbanding ngan memerah guna tangan

    ReplyDelete
  121. leen: wsalam, harga masih lagi promosi rm190.00, tapi stok yang baru masih belum lagi sampai. Medela harmony nie jenis manual.

    ReplyDelete
  122. aslmualaikum kak..nak tanya akak tak jual ker double pump madela?

    ReplyDelete
  123. wan nurul hezrina: wsalam, huhuhu dulu akak ade jual tapi sekarang nie tak jual dah, supplier naikkan rege.

    ReplyDelete
  124. salam kak engku

    saya dah belek2 blog akak ni dan berminat dengan pump medela harmony + set bersalin NR + minyak telon bebiku yg 70ml kot.
    boleh akak emel kan harga semuanye termasuk harge diskaun yg akak boleh bg :)
    emelkan kat Daisybee_2@yahoo.com
    dan bila boleh dapat.saya due akhir bulan 6.

    ReplyDelete
  125. soul: wsalam, hehehe mekasih kerana berminat nak shopping ngan akak, ok sekarang gak akak reply email soul ye heheh

    ReplyDelete
  126. salam akak..yg offer 190 tue ada lg x??

    ReplyDelete
  127. wsalam, offer ade lagi, tapi stok baru masih tak sampai lagi, waiting listpun panjang gak nie huhuhu

    ReplyDelete
  128. bile stok nk smpai?bminat jgk ni..

    ReplyDelete
  129. stok dah ada ke akak?berminat jugak ni.bile stok nk smpai??

    ReplyDelete
  130. huhuhu, stok takde lagi, supplier akak tengah poning nak dapatkan stok buat masa nie. klu ade nanti akak kasi tahu ye.

    ReplyDelete
  131. kak ada stok tak harmiony..ari2 nurul ada minta azni msg akak n nak minta simpan bulan 5nie.ujung bln 5 nurul amek..ar12 akak kata adakan..kata azni dia msg minta kiv 2 bp harmonybersalion dijangkan bln7 pertnghn..kira2 awal lagi kot.

    n nak minyak herbanika NR+ngan mandian herba NR jugak..bleh akak bg detail hargax?

    email nurul
    nurul hezrina1983@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  132. salam...zaza mcm berminat nk bli bp madela,bengkung,set bersalin sume...tp psl set 2 tgh duk pk nk set yg mne...2yg mcm2 nk tnye ngn kak engku....mintk tlg email kt ye...

    nike_gurl1204@yahoo.com

    ReplyDelete
  133. wan nurul: stok harmony masih tak sampai lagi huhuhu, supplier akak cakap insyaAllah dlm masa yang terdekat nie tapi tak janji bile tau, waiting listpun dah panjang berjela dah nie huhuhu.

    ReplyDelete
  134. zsa2: wsalam, ok nanti akak reply kat email ye. jumpe lagi

    ReplyDelete
  135. ooo yerker kak..alah agak2 sempatke ek sebelum nurul bersalin.duit dah ready nak harmony..harap2 adalah stoknya tuh..

    mcm minyak herbanika adakan stok?

    ReplyDelete
  136. wan nurul: hehehe berita gembira, supplier kata stok dah sampai tapi berita sedihnye nanti akak check dulu wan nurul tersenarai tak dlm waiting list tu huhuhu.....stok minyak herbanika sentiasa ada.

    ReplyDelete
  137. akak..dah smpai ke stok??bgus la..sy dah xsbr nk dpat brg2 tu..excited!byran dah buat dah...hehe =)
    nine_102@yahoo.com

    ReplyDelete
  138. nine_102, hehehe stok dah sampai, klu dah buat payment jgn risau, akak akan pos esok ye. Dan stok insyaAllah akan pulih seperti biasa lepas nie hehehe. Waiting list panjang nie, akak tgh adjust stok la sekarang nie, yg mana masih menunggu tu insyaAllah akak akan cuba sedaya upaya memenuhinya secepat mungkin.

    ReplyDelete
  139. wan nurul hezrina: boleh kasi akak email address tak?

    ReplyDelete
  140. kak engku.. stok harmony ni ada lg tak? harga still rm 190 kan? boleh dpt dlm minggu ni?

    ReplyDelete
  141. ok kak..sy tunggu..hehe mtk akak inform ye bila dah pos..tq! =)
    nine_102@yahoo.com.

    ReplyDelete
  142. kak engku,sya baru ngandung 6 bulan...ingat nak beli siap2 dah breast pump...kalau boleeh nak yg elektrik la kot....yg kak engku cerita pasal medela swing tu berapa harga?ada lagi ka yg elektrik kak engku jual?apa bezanya???

    ReplyDelete
  143. citrus: stok harmony dah ade klu nak meh la order ngan akak cepat, stoknye tak byk hehehe harga masih rm190.00 + kos pos free. Tq

    ReplyDelete
  144. nine 102: chop nama penuh apa ye hehehe? sebabnye yg mana dah bayar akak dah pos kesemuanye tau hehehe.

    ReplyDelete
  145. huhuhu medela swing akak dah tak jual dah, supplier naikkan rege

    ReplyDelete
  146. nine_102@yahoo.com : nadirah =)
    sy order ngan brg2 lain jugak..

    ReplyDelete
  147. nadirah: hehehe akak dah tahu dah, brg tu akak pos tghari nie tau, sorry tau lambat sikit berurusan ngan nad, sebab ketandusan stok, tapi stok harmony dah pulih seperti biasa. tq

    ReplyDelete
  148. akak nak order medela harmony, still RM190 kan.tapi nak bayar ansuran. saya due bulan 9. boleh tak wat ansuran?

    ReplyDelete
  149. kak engku,ada x jual spare part untuk corong breast pump medela harmony.klu ada brape harganye..

    ReplyDelete
  150. asryzal: akak takde jual spart part utk bpump nie huhuhu

    ReplyDelete
  151. kak..medela harmony BP ada lg x? harga still RM190 lg ke?

    ReplyDelete
  152. fazmiera: medela harmony nie masih lagi harga promosi, meh la order ngan akak, stok tak byk sgt nie huhuhu

    ReplyDelete
  153. salam kak engku..
    yg breast pump ni dh bole beli b4 bsalin ker?
    agk2 biler bole guner pump ni???
    time confinement dh bole guner ker??

    ReplyDelete
  154. salam jelangkung,
    bpump blh beli sebelum bersalin lagi bagus. Bila dah bersalin baru nak cari mmg problem. Maklumlah bila breast bengkak mmg masalah. Jadi sebelum breast bengkak, klau nak perah pun boleh. Boleh prepare awal2 stok susu untuk keja nanti. Maklumlah susu tahan sampai 3 bulan kat tempat beku.

    ReplyDelete
  155. Salam kak engku,

    Saya baru berjumpa blog akak. Madela harmoni masih harga promosi rm190? Jika yer saya berminat nak order.

    ReplyDelete
  156. Wsalam, Iye harmony masih lagi harga promosi rm190.00 + kos pos free, meh la order ngan akak hehehe

    ReplyDelete
  157. salam.. nk tnya ade lg ke set nona rogay rm290.. sy nk order la.. cuma nk tau dlm set tue ade ape erk

    ReplyDelete
  158. ann: wsalam, set nr nie masih ade lagi, meh la order ngan akak hehehe, kandungan dlm set nr nie nanti ann tengok post set nr ye, kat situ akak ada citer hehehe. ok jumpe lagi ye

    ReplyDelete
  159. salam,kak saya nk oder medela harmony caner/ ada sok lg tak

    ReplyDelete
  160. shue: wsalam, stok masih ade tapi tak banyak dah hehehe

    ReplyDelete
  161. salam kak... sy tgh survey2 set bersalin n set breast pump medela harmony ni... sy nak tnya yg set breast pump ni masih ade stok lg ke n masih hg promosi lg ke??? ni yg guna elektrik kan??? mengenai set bersalin plak sy nak tnya ttg tunku plak... boleh tak akak syorkan tunku mane yg sesuai utk dibeli... thanks kak...

    ReplyDelete
  162. salam k.Engku,

    saya dah beli bp harmony ni ngan k.Engku.
    nak kongsi pengalaman guna pump nih..
    Alhamdullillah saya bersyukur sangat2..memang senang guna harmony..sekarang saya menyusu baby secara eksklusif..saya pump di tempat kerja..cara handle dan cuci pun senang Alhamdullillah lepas pump saya follow cara simpan susu perahan.Bagi saya,Bp Harmony ni adalah gajet yang paling best untuk ibu2 menyusukan!

    ReplyDelete
  163. wsalam, thanks ye sudi singgah blog akak. Set Medela Harmony nie masih lagi promosi rm190.00 + kos pos free, bpump nie jenis manual tau. Pasal tungku nie yg akak ada jual cuma tungku herba sahaja. Tungku nie sebenarnye bergantung kepada kita, sebabnye ada yg suka tungku batu atau besi sebab berat dan kepanasannya, dan ada juga yg suka tungka moden sebab mudah digunakan, so terpulang pada kita sebenarnya nak pilih yg mana hehehe, ok jumpe lagi ye.

    ReplyDelete
  164. norazlina: wsalam, tahniah sebab menyusu secara eksklusif, nie yg akak sayang nie hehehe.

    ReplyDelete
  165. salam kak..
    kalu beli banyak (medela harmony breastpump + bengkung body care + set bersalin nona roguy) dan pembelian secara cash, xde diskaun ke kak..??? hehehheh

    ReplyDelete
  166. kalu akak rajin, balas kt emel ekk ...
    fisha_natakasia@yahoo.com.my..

    n set pump tu ada beg skali x..???

    ReplyDelete
  167. fisha: nanti akak reply kat email ye heheh

    ReplyDelete
  168. untuk medela freestyle ada main kutu x KE?

    ReplyDelete
  169. salam wani rosli, mintak maaf fs akak tak jual. Yang ada hanya manual harmony je.

    ReplyDelete
  170. harga medela harmony masih rm190 ke? kalo sy nak awal oktober ade stok lg tak?

    diera_3012@yahoo.com

    ReplyDelete
  171. salam perkenalan k.engku....saya berminat dgn medela harmony tu...nak tahu kedai k.engku le...kat mane? boleh ke saya bt pembelian secara terus ke kedai....

    k.d(melawati)

    ReplyDelete
  172. salam diera,
    Mekasih sudi shopping dengan akak. Alhamdulillah stok masih ada. Klau nak order nanti isi form ye. Tq

    ReplyDelete
  173. salam melawati,

    Mekasih sudi shopping dengan akak. Akak takde kedai, cuma buat online je.Klau nak ambil byhand boleh akak tinggal kat rawang, nanti hello akak dulu ye 0192077643. Tq

    ReplyDelete
  174. salam kak...
    sy dah isi borang pesanan....sy nak order madela harmony...

    ReplyDelete
  175. salam kak...
    madela harmony ni ada lagi x? harga dia masih rm190 lg ke? termasuk pos?

    ReplyDelete
  176. wsalam, ok nanti akak tengok borang tu ye hehehe ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  177. wsalam, medela harmony nie masih ade lagi, harganye rm190.00 + kos pos free hehehe, meh la order ngan akak.

    ReplyDelete
  178. salam kak engku!

    kalau order sekarang medela harmony tu, dapat biler ye. nak order lah, lala sekarang dah 35 weeks, takot tak sempat lak dapat. stil rm190 kan> hehe

    ReplyDelete
  179. salam lala, mekasih sudi shopping dengan akak. Harmony rm190.00 + kos pos free. Klau order, brg biasa dapat 1 @ 2 hari selepas byaran dilakukan. Insyaallah sempat. Klau berminat nant isi form kat blog akak ye. Tq

    ReplyDelete
  180. salam kak....
    saya nk tny brape ye utk smua brg dibawah...(kalo akak bleh ks diskaun lg best)

    1. Set bersalin NR
    2. Bengkung sendayu Tinggi/leesa
    3. BP Medela Harmony
    4. pilis (tp xsure akak da jenama ape)
    5. tungku

    pastue nak tny, yg BP tue siap ngan beg n ice cool pack ke? kalo akak bleh reply dkt mizdilala@micet.unikl.edu.my......thnks kak...-dila-

    ReplyDelete
  181. Dilla: Wsalam, nanti akak reply kat email ye hehehe, ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  182. as salam kak engku...untuk tahun dpn harmony 2 masih ade promosi rm190.00 lg ke??

    ReplyDelete
  183. wsalam, insyaAllah hehehe

    ReplyDelete
  184. salam kak....
    saya berminat nak beli phytonatal 180, minyak herbanika kecil & medela harmony breastpump...
    boleh nak tau bajet utk semua tu...
    kalau boleh diskaun lagi ok..hihihi
    tq kak

    ReplyDelete
  185. wsalam, ok nie ye harganye pyto 180 rm180.00, minyak herbanika 130ml rm58.00, harmony rm190.00 hehehe ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  186. salam kak engku ,,

    eyka nk tanya sikitlah about amway tropical herbs .. dalam set itu ade bengkung tak kak ?? saya bakal due date 06-12-2011 .. then lagi satu bio selusuh tue elok ke kak ?? saya bakal jadi mom,,so tak tahu about product tu,,saya rasa nak try coz takut nanti bersalin sakit .. ape pendapat kak engku ..?? thanks ats information yg diberikan .. hehehe

    ReplyDelete
  187. salam kak engku..medela harmony ni ade stock lg x?

    ReplyDelete
  188. nuranii: wsalam, hehehe thanks ye sudi singgah blog akak, stok harmony masih ada lagi, meh la order ngan akak.

    ReplyDelete
  189. salam kak engku....medela harmony masih offer RM190 lg ker? lagi satu, kak engku bekal ke tak ice pack n bag utk letk susu yg dh diperah?

    ReplyDelete
  190. salam anonymous,
    medela harmony harga masih offer rm190.00 tapi stok dah tak banyak. Maaf ice pack n bag untuk letak susu yang diperah akak tak bekalkan. Tq

    ReplyDelete
  191. salam, kak Engku.

    Saya berminat nk beli medela harmony tapi sy nk byr ansuran.due sy awal bln mac.

    ReplyDelete
  192. salam anonymous,
    melasih sudi shopping dengan akak. Nak buat ansuran, ok. Boleh sesangat. Nanti isi form kat blog akak ye. Setiap kali buat payment inform akak. Nanti senang akak rekod. Dah settle payment baru akak pos. Tq

    ReplyDelete
  193. aka.. breast pump medela harmoni rm 190 ada lgi x? nak beli ngan akak ujung bln ni... berapa termasuk penghantaran ke swk?

    ReplyDelete
  194. saas: mungkin hujung bulan nie stok yg baru sampai, kos pos free je ke sarawak buat masa nie hehehe

    ReplyDelete
  195. owh.. tak de stok le skrg? .. klu mcm 2.. bila paling awal saya boleh dapat klu oder gaji bulan ni kak? saya due januari..januari saya dah start cuti awal dah.. bab biasa saya bagi alamat pejabat utk pos.. senang...

    ReplyDelete
  196. saas: InsyaAllah hujung bulan nie ada la stok tu hehehe

    ReplyDelete
  197. salam kak engku,
    sy nak tanya brapa harga medela harmony skrang? is it promo price ke atau RM269 harga asal. Yg keduanya, akak ada buat style byr bulan2 tak. If ada brapa sebulan? thanks

    ReplyDelete
  198. salam kak, ada lg ke stok ni kak? klu nak oder ngan akak camner yer..

    ReplyDelete
  199. salam ain,
    Set harmony buat masa sekarang harga masih promosi rm190.00 + kos pos free. Stok memang terhad. Klau setuju boleh buat payment ke akaun bank akak. Untuk ansuran harga tetap sama dan akak tak tetapkan brape banyak dan brape kali, ikut keselesaan puan. Setiap kali buat payment mesti inform akak, nanti senang. akak rekod. Tq

    ReplyDelete
  200. salam anonymous,
    stok harmony terhad. Klau nak order boleh terus buat payment ke akaun bank akak. Dah transfer inform akak. Sms ke handphone 019 2077643 akakpun boleh. Nanti bagi nama penuh dan alamat penghantaran sekali ye. Tq

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.