"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

06 July 2015

Peranan Suhu Terhadap Keselamatan Makanan Bayi

1. Suhu memainkan peranan penting dalam memastikan makanan bayi yang disediakan adalah selamat untuk dimakan dan sekaligus mengelakkan pencemaran makanan berlaku.

2. Penyediaan makanan bayi pada suhu yang sesuai dan betul dapat mengekalkan nutrien penting yang berada dalam makanan bayi. Suhu yang tidak sempurna serta kurang sesuai boleh menyebabkan nutrien nutrien yang terkandung dalam makanan bayi musnah atau tidak dapat diserap oleh badan dengan baik. Ini akan menyebabkan berlakunya pembaziran dan dalam masa yang sama mengganggu pemakanan dan pertumbuhan bayi.

3. Antara contoh makanan yang biasa diberi kepada bayi adalah susu ibu sendiri dan makanan pelengkap seperti bubur, campuran buah, kekacang atau sayur yang telah diubahsuai menunya.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.