"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

14 July 2015

Beza Mani Dan Mazi

Air mani ialah air yang keluar dari kemaluan kerana dorongan syahwat yang kuat disebabkan mimpi mahupun hubungan intim. Bentuknya pekat. Hukumnya tidak najis. Jika berlaku, hendaklah dibersihkan dan mandi wajib.

Rasulullah bersabda yang bermaksud:
“Sesungguhnya air (kewajipan mandi) itu (disebabkan) daripada (air mani).” Riwayat al-Tirmizi)

Air mazi pula,air yang keluar kerana syahwat yang ringan. Bentuknya lebih cair daripada air mani. Hukumnya najis dan tidak wajib mandi junub.

Ada satu lagi jenis air disebut air wadi. Air ini keluar setelah kencing atau kepenatan mengangkat barang-barang berat. Air wadi juga dihukum najis dan tidak wajib mandi junub.


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.