"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

26 November 2014

Susu Ibu Baik Untuk Tingkat Sistem Imunisasi Bayi

Ibu masih boleh meneruskan penyusuan meskipun dalam keadaan kurang sihat. Malah, ia baik untuk bayi. Hal ini kerana, apabila ibu sedang sakit, tubuh akan mula melawan penyakit dengan menghasilkan antibodi.

Antibodi ini kemudiannya akan berpindah kepada bayi. Apabila tubuh ibu mula menunjukkan simptom sakit, bayi sudahpun terdedah kepada virus ataupun bakteria. Secara tidak langsung, ia meningkatkan sistem kekebalan tubuh bayi. 

Dengan meneruskan penyusuan bayi, ibu bukan sahaja memastikan stok susu tidak terputus tetapi turut melindungi bayi daripada di serang sakit di masa depan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.