"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

05 January 2014

Detail Set Bersalin Spa & Ma



















Harga Pasaran RM330.00
(Harga Boleh Tawar)

Set Bersalin Spa & Ma Mengandungi 11 Produk

Jamu Ratu Dara (60 kapsul)
Shape Up Lotion (150 ml)
Pilis Herba (50 gm)
Bengkung Ratu (1 Helai)
Gamat Emulsion (245 ml)
Herba Mandian Spa (5 gm x 10 Uncang)
Feminine Cleanser (100 ml)
Lulur Frangipani (250 gm)
Extra Virgin Coconut Oil (130 ml)
Tungku Herba (200 gm)
Minyak Seri Herba (50 ml)

Khasiat Jamu Ratu Dara
  • Sangat berkesan untuk merapatkan dan menghangatkan bahagian keintiman wanita persis perawan
  • Mengembalikan tenaga batin wanita
  • Merawat keputihan dengan sangat berkesan
  • Melancarkan perjalanan haid
  • Membantu mengatasi senguggut ketika haid
  • Membantu mengeluarkan sisa-sisa darah haid yang tidak lawas
  • Sangat berkesan untuk membuang angin dalam badan
  • Membantu mengatasi sakit urat
  • Membantu menghilangkan lesu dan letih badan
  • Memulihkan kembali tenaga
  • Membantu melancarkan peredaran darah
  • Membantu membuang toksin dalam badan
  • Mengecutkan dan menguatkan rahim selepas bersalin
  • Membantu memperbanyakkan susu ibu
  • Membantu memulihkan dalaman wanita yang keguguran
  • Meningkatkan kesuburan wanita
  • Membantu mendapatkan zuriat
  • Melawaskan pembuangan air kecil dan besar
  • Membantu menurunkan berat badan
Cara Penggunaan:

Amalkan 2 kapsul 2 kali sehari


Khasiat Shape Up Lotion
  • Melancarkan peredaran darah yang tersumbat
  • Membakar lemak dan melangsingkan badan
  • Membuang angin dalam badan
  • Melegakan sakit otot dan sendi
  • Mengatasi kembung perut
  • Menagatasi selulit
Cara Penggunaan:

Sapukan shape up lotion di tempat yang bermasalah atau di kawasan yang anda inginkan. Urut perlahan-lahan selama 2 hingga 3 minit. Untuk kesan yang lebih cepat, gunakan sekerap yang mungkin seeloknya sebelum tidur. Juga sangat baik untuk digunakan sebelum berbengkung.

Khasiat Pilis Herba
  • Mengelakkan angin masuk ke dalam kepala
  • Membuang angin
  • melegakan sakit kepala
  • Melancarkan peredaran darah
  • Mengurangkan gelap mata yang dialami kebanyakan ibu selepas bersalin
  • Mengurangkan keletihan
Cara Penggunaan:

Ambil pilis herba mengikut kadar yang dikehendaki dan sapukan rata pada dahi.

Keistimewaan Bengkung Ratu
  • Mengembalikan bentuk badan asal
  • Mengempiskan perut
  • Merapatkan kembali tulang pinggul selepas bersalin
Cara Penggunaan:

Letakkan bengkung pada badan (berbaring jika pakai sendirian). Pastikan kedudukan bengkung di bawah dada. Balutkan bengkung pada badan dengan kemas. Masukkan tali bengkung ke dalam lubang yang disediakan secara zigzag. Ketatkan tali mengikut keselesaan.

Khasiat Gamat Emulsion
  • Membantu menyembuh luka-luka pembedahan dan memulihkan fungsi sistem peranakan
  • Mengembalikan tenaga dan mengelakan keletihan
  • Memperbaiki sel-sel yang rosak
  • Melegakan lemah badan selepas bersalin
  • Memperbaiki tekstur kulit supaya licin dan gebu
Cara Penggunaan:

1 sudu besar (10ml) 2 kali sehari

Khasiat Herba Mandian Spa
  • Mengurangka angin dan membuang toksin dalam badan
  • Melancarkan peredaran darah
  • Membantu melegakan sendi dan saraf yang tegang
  • Mencegah kulat dan bakteria
  • Menyingkirkan sel-sel kulit mati pada tubuh
  • Mengatasi masalah keputihan
  • Memecahkan lemak
  • Menegangkan otot dalaman vagina
  • Mewangikan dan menyegarkan badan serta menghilangkan bau hanyir
  • Mengurangkan stress
  • Mengembalikan tenaga
Cara Penggunaan:

Masukkan satu uncang herba mandian spa ke dalam air (bersamaan 3 gayung). Rebuskan uncang sehingga mendidih dan mengeluarkan bau wangi (15 - 30 minit). Campurkan air yang telah direbus bersama dengan air biasa sehingga mencapai suhu yang bersesuaian untuk mandi (sebaiknya suam). Jirus air rebusan herba mandian spa ke seluruh badan dari leher hingga ke bawah secara perlahan-lahan supaya air rebusan dapat meresap ke dalam tubuh. Keringkan uncang yang telah digunakan di tempat panas atau terbuka untuk penggunaan selanjutnya.

Khasiat Feminine Cleanser
  • Membasmi kulat serta kuman bagi mengelakkan keputihan
  • Menghilangkan kegatalan
  • Mencegah jangkitan kuman
  • Melicinkan dan memelihara kulit
  • Mengharumkan serta menyegarkan bahagian miss v
  • Mengawal masalah kelembapan
  • Memberi kesegaran dan keselesaan sepanjang hari
  • Mempercepatkan pemuihan luka selepas bersalin
Cara Penggunaan:

Tuangkan cecair ke atas tapak tangan. Sapu dan cuci miss v sehingga diyakini bersih. Bilas dan keringkan dengan tuala bersih. Juga boleh digunakan setiap kali mandi.

Khasiat Lulur Frangipani
  • Mencantikkan kulit supaya lebih halus, gebu dan cerah
  • Menanggalkan sel-sel kulit mati pada tubuh
  • Memperbaiki tekstur kulit
  • Menghilangkan selulit
  • Memutihkan bahagian tersembunyi seperti di lutut, siku dan celah lengan
  • Melembapkan kulit
  • Menghindari bau badan dan peluh berbau
Cara Penggunaan:

Basahkan badan dengan air. Gosokkan lulur secara merata ke bahagian tubuh, leher, dada, lengan hingga ke kaki. Seeloknya berikan perhatian pada bahagian tersorok kerana bahagian itu terdapat kekotoran dan sel kulit mati yang tebal. Setelah selesai bilas dengan air sehingga bersih. Gunakan sebelum mandi.

Khasiat Extra Virgin Coconut Oil
  • Meningkatkan sistem pertahanan badan
  • Melancarkan sistem penghadaman dan mengelakkan sembelit
  • Mengatasi masalah keputihan ketika hamil
  • Meningkatkan tenaga, daya tahan fizikal dan mental
  • Meningkatkan pertumbuhan sel kulit, rambut dan badan
  • Menghilangkan parut jerawat dan kesan regangan bagi ibu hamil
  • Meningkatkan kadar metabolisma badan
  • Mengatasi masalah kulit berjerawat, berminyak dan kering
  • Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik
  • Sebagai agen pelincir dalam hubungan suami isteri
Cara Penggunaan:

Tuangkan sesudu besar Extra Virgin Coconut Oil. Minum 1 hingga 2 kali sehari.

Khasiat Tungku Herba
  • Mengempiskan dan membuang angin dalam perut selepas bersalin
  • Mencairkan ketulan darah dan melancarkan perjalanan darah
  • Melegakan sakit sendi dan sengal pada tubuh
  • Mengecutkan rahim dan urat yang kembang selepas bersalin
  • Memanaskan badan dan melonggarkan otot tegang
Cara Penggunaan:

Basahkan tungku dengan sedikit air agar lembab. Kukus atau panaskan tungku herba selama 20 minit (mengikut keselesaan). Lapiskan kain di badan sekiranya tungku agak panas sewaktu bertungku. Tekan tungku perlahan-lahan pada pangkal peha, dan tumit kaki.Panaskan semula tungku sekiranya tungku menjadi kurang panas. Pastikan ia kering sepenuhnya sebelum disimpan untuk kegunaan selanjutnya.

Khasiat Minyak Seri Herba
  • Melegakan sakit sendi dan tulang
  • Mengatasi masalah kekejangan otot
  • Melancarkan peredaran darah
  • Membantu membuang angin di dalam badan
  • Mengurangkan regangan pada kulit selepas bersalin
  • Mengatasi kembung perut
  • Menghilangkan rasa lenguh
  • Melegakan sakit pinggang
Cara Penggunaan :

Titiskan Minyak Seri Herba pada tapak tangan. Sapukan pada tempat yang dikehendaki. Urut perlahan-lahan di sekitar kawasan yang bermasalah.



34 comments:

  1. salam kak..smpai berapa hrga leh tawar lg ye kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Syazai86, thanks ye sudi singgah blog akak. Ok meh la isi order form, nanti kite story pasal harga ye hihi

      Delete
  2. kak mcm berkenan yang ni, dulu ambik nona roguy. klu yg ni pun boleh utk bersalin czer kan?xde hadiah percuma ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Gee, hihi thanks ye sudi singgah blog akak. Ok pasal free gift tu boleh je hihi, meh la order ngan akak.

      Delete
  3. Replies
    1. Wsalam Noor, nanti isi order form kat bawah blog akak nie ye ataupun wassap je kat akak 0192077643. tq hihi

      Delete
  4. Sekarang saya dah 28 minggu...dah boleh order ke? Boleh x kalau saya xnak bengkung? Sebab dah ada...

    ReplyDelete
  5. Saya hamil 28 minggu...bile waktu sesuai untuk order set ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Sofia, klu nak beli set bersalin awal boleh je. Nanti tak kelam kabut. Meh la order ngan akak.

      Delete
  6. hi kak..xde fb atau whatsapp ke...
    harga boleh tawar lagi?? ade free gift tak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Siti. Ok nie no wassap akak 0192077643. Freegift ada insyaAllah

      Delete
  7. Assalam kak Engku..sampai brapa harga blh tawar tuk set bersalin spa & ma ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Farina. Thanks ye sudi singgah blog akak. Kalau berminat meh la wassap akak 0192077643

      Delete
  8. Salam sis..sy ad isi form n wassup sis..sis bole bg feed back ASAP.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam faizal, akak dah reply, dapat ke mesej Akak

      Delete
    2. Salam kak engku...sy dulu dh beli dgn kak engku set bersalin NR...tp kali nie nk try set pa n ma nie lah..akak rasa mana yg lebih better...tq

      Delete
    3. Wsalam Atiqah, kalau nak set yang lebih lengkap, murah n mudah, Akak cadangkan set bersalin spa n ma adalah yang paling berbaloi

      Delete
  9. Assalam..sy nak tnye antara set tanamera n set spa & ma ni mane lbh berbaloi yer..tgh mngkaji kedua2 set ni..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam, bagi Akak set Spa n Ma lebih berbaloi, sebab ianya lebih lengkap, mudah dan ekonomi

      Delete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. Assalam kak engku.. Saya nak tnya boleh ke guna vco dr spa n ma ni utk ruam di muka baby???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam, utk ruam muka, Akak sarankan gune ubat yg khas utk ruam ye

      Delete
  12. Salam kak engku, saya nak tanya set bersalin spa & ma ni kak engku masih buka untuk ansurans?? And kalau boleh tawar berapa ya kak engku?? Saya punya due tak lama lagi. Harap kak engku boleh bagi respond secepatnya atau email cahayasaia@gmail.com. terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Amalina, thanks ye sudi singgah blog Akak. Boleh kalau nak buat ansuran. Nanti wasap Akak 0193667525.

      Delete
  13. salam..nk tny set bersalin ni ssuai tak untuk ibu yg bersalin secara ceaser?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Aida, set nie sangat sesuai utk ibu yang bersalin czer, sebabnya gamat emulsion yg ada dalam setnie sangat bagus utk cepat sembuhkan luka czer.

      Delete
  14. Replies
    1. Puteri Balqies. Meh la cuba set bersalin spa n ma. InsyaAllah akan berpuas hati. Set nie mudah, ringkas, lengkap dan ekonomi.

      Delete
  15. Hai..nak tanya set ni boleh guna until pantang hari ke berapa? Set ni ada sertakan jadual pemakanan/pemakaian? Contoh, hari pertama kena ambil apa? Tq.

    ReplyDelete
  16. Akak...nk set ni.byr ansuran kena deposit brapa kak?

    ReplyDelete
  17. Salam kak,
    Kalau nk beli loose boleh ke? Sy berminat shape up lotion, pilis, herba mandian, feminine cleanser, lulur & minyak sari herba.

    ReplyDelete
  18. yg cara mkn dia tu cam mana eh.. leh mkn sekali ke atau kena jarak waktu?

    ReplyDelete
  19. Salam kak, kalau anak ada jaundice, boleh makan x jamu spa & ma ni?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.