"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

07 March 2013

Mengurus Jenazah Janin Yang Keguguran

Jika janin berusia kurang daripada 120 hari dan tidak didapati tanda-tanda kehidupan ketika dilahirkan seperti bergerak ataupun menangis, maka memadai ia dibalut dengan kain lalu dikuburkan. Tidak perlu dimandikan dan disolatkan.

Jika janin itu berusia empat bulan atau lebih, dan tidak didapati tanda-tanda kehidupan setelah kelahirannya, maka ia wajib dimandikan, dikafankan, lalu dikuburkan tanpa solat jenazah.

Namun, jika didapati ada tanda-tanda ia hidup setelah kelahiran, maka hukumnya seperti orang dewasa iaitu dimandikan, dikafankan, disolatkan lalu dikuburkan.

Sumber : Majalah Al Ustaz
(Uztaz Umar Muhammad Noor)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.