"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

28 September 2010

Berbual Dengan Bayi (3 - 6 Bulan)

  • Duduk bersama-sama bayi anda dan pandang ke arah matanya. Mulakan perbualan tentang apa sahaja. Contohnya, berbual tentang apa yang akan disediakan untuk makan malam, tentang ahli keluarga, atau apa sahaja yang berkaitan dengan bayi anda.
  • Apabila bayi memberi tindak balas seperti mengagah atau membuat bunyi-bunyi lain, tiru bunyi-bunyian itu dan masukkan dalam perbualan anda.
  • Walaupun bayi tidak dapat memahami ke semua perkataan, ia akan membantu bayi mempelajari perkataan-perkataan baru yang akan menjadi asas kepada perkembangan bahasanya.
  • Apabila bayi semakin membesar, anda pasti teruja apabila mendengar bayi menyebut kosa kata yang dipelajari.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.