"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

19 July 2010

Biodex

Senarai Barang

Harga Pasaran

Body Lift

78.00

Supreme Diet

90.00

Woman Lobata

138.00

Tight La Honey

59.90

SkyHerbs Honey

59.90

Feminine Wash

18.00

Unique Coffee

39.90

Contour Gel @ Bio Spa Lotion

35.00

Noni Chewable Tablet

32.00

Liquid Manja Prune

58.00

Aura Meriyan

128.00

Susu ICG

98.00

Body Whitening Lotion

20.00

Fat Burning Belt

128.00

Bengkung Kain

38.00

Tungku Herba

58.00

I-Cover

49.90

Stokin 2 Pasang

65.00

Stokin 1 Pasang

38.00

40 comments:

  1. total sume 1 set ni brp ye kak
    -ila-

    ReplyDelete
  2. ila: biodex nie dijual secara loose, jadi kita sendiri yg tentukan produk mana yg nak digunakan. jadi nanti ila set la mana yg ila nak ye hehehe

    ReplyDelete
  3. SAYA NI DAH KAWIN 3 TAHUN TAPI MASIH TAK DI KURNIA KAN ZURIAT..PRODUK BOIDEX YANG MANA SAYA PERLU AMBIK??

    ReplyDelete
  4. SAYA NI DAH KAWIN 3 TAHUN DAN MASIH BELUM DI KURNIAKAN ZURIAT...BARU-BARU NI SAYA LAMBAT DATANG BULAN, JADI SAYA PERGI BERJUMPA DENGAN DOKTOR..DR.BUAT TEST AIR KENCING TAPI NEGATIF,DAN UNTUK KEPASTIAN LAGI DR SCAN RAHIM SAYA DAN DI DAPATI RAHIM SAYA TERBALIK...DAN HINGGA KE HARI NI SAYA MASIH TAK DATANG BULAN LAGI..DALAM MASA YANG SAMA HAID SAYA TIDAK TERATUR,KADANG2 LEWAT SEMINGGU..DAN PERNAH JUGA LEWAT SAMPAI 4 BULAN...INGATKAN HAMIL..TETAPI HAMPA AKHIRNYA.ADAKAH MASALAH MACAM SAYA NI BOLEH DI UBAT DENGAN PRODUK BIODEX??.TOLONG YE KAK ENGKU...

    ReplyDelete
  5. aisyah: akak harap aisyah banyakkan berdoa dan bersabar ye, ade rexeki nanti sangkut lah tu, tapi kita juga dinasihatkan utk berikthiar. Akak rasa cadangan aisyah utk menggunakan produk biodex ni adalah bagus, namum begitu utk mengatakan kejayaan 100 percent tu adalah tidak wajar kerana sebagai hambaNya kita hanya berusaha dan hanya Allah jualah yg akan menentukan segalanya. So nasihat akak berusahalah ye disamping bertwakal dan berdoalah agar dikurniakan cahayamata secepat yg mungkin.

    Dan mengenai produk mana yg perlu diambil tu, akak pun tak begitu arif sgt, tapi klu nak mintak diskaun ke atas produk nie, InsyaAllah akak boleh kasi diskaun yg sebaik mungkin hehehe. thanks ye sudi singgah blog akak n jumpe lagi ye.

    ReplyDelete
  6. as slm kak engku..akk x jual ke bio selusuh dr produk biodex ni?

    ReplyDelete
  7. wsalam, akak ade jual bio selusuh, meh la order ngan akak hargapun boleh diskaun lagi hehehe

    ReplyDelete
  8. sy surya yg tnya psl bio selusuh..bpe hrga akk blh bg klu sy nk order bio selusuh..cmner ngn kos pos..pd pndpt akk,bgs ke klu kite guna bio selusuh ni..

    ReplyDelete
  9. surya: hehehe klu nak, nanti tawar la harga ngan akak ye, kos pos mungkin akak caj rm5.00. Nanti sms kat akak ye 0192077643.

    ReplyDelete
  10. sy cuba set kehamilan biodex setelah 2 1/2thn kawin.alhamdulillah berhasil...sblm tu sy ada senggugut truk dn penah wat ujian kesuburan di hospital..dn didapati tiub falopio tersumbat (di kedua2 belah)..doc kata sy x boleh mengandung langsung..tp siapa sangka dgn izin Allah saya dpt mengandung setelah mencuba biodex..

    ReplyDelete
  11. sy nk tanye..kalau nk pregnant kne mkn ubt biodex yg mn 1?ade cra utk dptkn ank laki?

    ReplyDelete
  12. anie: huhuhu bab yg nie yg akak tak dapat nak tolong sebabnye akak sendiripun tak tahu ubat yg mana satu nak dimakan, tapi klu nak dapatkan ngan harga diskaun, insyaAllah akak boleh tolong hehehe. sorry ye anie. tq

    ReplyDelete
  13. slm kak...insyaallah tahun depan sy akan berkahwin..dan merancang untuk dpt ank seawal mungkin. tp skrg period saye msh belum teratur. adakah ini akn memberi kesan kpd thp kesuburan saye?ade care x nk bg period teratur, ade product yg boleh akak cadangkan? saye juge skrg mengalami msalah lebihan berat bdn...tq akak sebab sudi membantu

    ReplyDelete
  14. aleesya: wsalam, thanks ye sudi singgah blog akak, aleesya akak rasa tak perlu risau ye, tgk dulu camne lepas kahwin, selalunye lepas kahwin nie, period mungkin kembali normal, dan pasal kesuburan tu pun tgk dulu lepas kahwin ye hehehe, cuma nasihat akak, berat badan tu kasi kontrol ataupun kasi turunkan sikit ye hehehe, nanti bersanding baru la comey sikit kan hehehe

    ReplyDelete
  15. tq kak engku!insyaallah sy akn ikut nasihat kak engku, nant papehal sy tny kak engku lg ye...=)

    ReplyDelete
  16. aleesya: hehehe ok jumpe lagi ye

    ReplyDelete
  17. susu igc ok x minum 4 preg

    ReplyDelete
  18. salam, maaf akak tak sure tapi ramai jugak yang beli....uhuhu

    ReplyDelete
  19. salam k engku...

    sy mengandung...tp br lg mungkin 4 miggu...ari2 sy sakit la kak...kenape ye?mcm mane nk atasi/sembuhkn?ms mengndung sulung x de plak rase mcm nie...sy tak bole berjln/berdiri terlalu lame..kalo tak ari2/bah bwh perut sy mesti sakit...tolong la k engku....

    ReplyDelete
  20. wsalam, huhuhu sebenarnye susah gak akak nak explain sebabnye akak tak tengok sendiri. Akak rasa cuba puan dapatkan rawatan di klinik yg berhampiran ye.

    ReplyDelete
  21. salam kak engku,,
    biodex selusuh tuew berapa harga dye kak .. boleh bg detail tak ?? saya bakal bersalin disember ni so berminat dengan biodex selusuh ni..

    ReplyDelete
  22. salam kak engku, saya nak beli bio selusuh tu. dijangka bersalin mid dec ni. sekarang dh 35weeks, dh leh start guna kan?berapa akak jual?bg diskaun ye :))

    ReplyDelete
  23. nurainie: wsalam, hehehe meh la order ngan akak, inysaAllah nanti akak kasi diskaun ye heheh

    ReplyDelete
  24. Wsalam, ok nie ye sedikit keterangan mengenai bioselusuh

    Produk berasaskan minyak kelapa yang dicampur dengan herba-herba terpilih khusus untuk ibu hamil.

    Kandungan
    Minyak Kelapa Dara, Minyak Habbatus Sauda dan Herba Terpilih

    Panduan
    Hanya untuk ibu yang hamil tujuh (7) bulan ke atas.

    Sapuan
    Sapukan minyak Bioselusuh di bahagian perut, pinggang, pinggul hingga ke kaki setiap hari sehingga bersalin.
    Boleh digunakan bersama Body Whitening Lotion dan Bio Spa Lotion.

    Minuman

    * Hamil 36 minggu: Minum 1 sudu besar pada waktu malam.
    * Hamil 37-38 minggu: Minum 1-2 sudu besar pada waktu pagi dan malam.
    * Kekerapan dan pertambahan dos lebih digalakkan di hari-hari terakhir menanti hari bersalin.
    * Boleh dicampurkan ke dalam Supreme Diet untuk bagi menyedapkan rasa dan menambah tenaga, selain membekalkan mineral, zat, vitamin dan enzim yang diperlukan oleh badan.


    Perhatian
    Produk ini hanya boleh digunakan apabila kandungan berusia lebih tujuh (7) bulan sahaja.
    Sertakan niat yang baik dan berdoa supaya dipermudahkan bersalin setiap kali menggunakan Bioselusuh

    Harga Pasaran

    RM 69.90 (InsyaAllah boleh dikurangkan lagi hehehe)

    ReplyDelete
  25. slm, kak engku.saya keguguran pada 28 oktober lepas tanpa d&c waktu hamil 6 minggu.darah memang dh takda dh utk 2minggu dh.suami plak gersang,tak tau plak tempoh nak kena stop suami dr seks.boleh bantu?
    one more thing,sy dinasihat utk tak ngandung utk 3 bln ni tp umur dh 32 so, pikir2 gak produk biodex.bole bantu lagi?

    ReplyDelete
  26. slm, sy maria.dh 36 mgu..sempat lg ke klu mkn bioselusuh? berminat gk nk bli

    ReplyDelete
  27. sy nak biodex selusuh kak , cemane nak oder ? bpe ml ar utk sbotol ? harge palk ? akak kawasan mne ? sy gi amek ! chacha

    ReplyDelete
  28. nr tu set lengkap masih ade harga promosi ke ? kalo jual kat toko jamu tu mcamna nak tahu ori atau x kak ? tasha

    ReplyDelete
  29. wsalam, thanks ye sudi singgah blog akak, ok harga utk bioselusuh rm69.90, berapa ml akak tak pasti la pulak hehehe, klu nak order nanti isi order form ataupun sms je kat akak pun boleh hehehe

    ReplyDelete
  30. tasha: utk pengetahuan sepanjang akak jual set nr nie, tak pernah la pulak terjumpe yg tak ori.

    ReplyDelete
  31. salam kak engku.
    sy baru lepas keguguran pada 22/11/2011 masa tu kandungan dlam dalam 6-7 minggu.dr tidak cuci rahim n darah sudah berenti dlam 1/12/11..tapi semalam 6/12 darah ada kuar lagi.sy nk tya apa perlu sy buat..adakah ini bermakna sisa2 darah masih ada..mcmana sy nak kuarkan semua tue supa tiada jangkitan kuman berlaku.boleh suggestkan produk yg sesuai ker kak engku..

    ReplyDelete
  32. As salam kak engku.....
    Saya ingin hamil anak kedua namun belum lagi diberi rezeki oleh Allah.. Anak sulung saya berusia 3 tahun. Bolehkah saya mengambil produk biodex? Produk yg mana yer... Harap boleh bantu....
    TQVM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,
      Jika ingin mencuba boleh. Tp keberkesanan akak tak pasti. Maaf list produk untuk hamil akak takde.....uhuhu

      Delete
  33. salam kak, brape ek rege bioselusuh..fungsi die utk permudahkan bersalin ke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam zette,
      Harga rm69.00 Byk fungsi. Salah satu untuk mudahkan bersalin.

      Delete
  34. salam kak,kandungan yg xsampai sebulan lg boleh ke mkn produk HPA utk wanita hamil

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,
      Untuk wanita hamil sblm ambil apa2 produk lbh baik dptkan pemeriksaan doktor dulu ye.

      Delete
  35. salam kak, ade x set bsalin biodex? RM brp ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,
      Set bersalin insyaallah ada tapi akak kena check stok n harga dulu. Lain jenis lain harganya. Tq

      Delete
  36. SALAM..KAK ENGKU.
    SUSU UTK IBU MENGNDUNG KELUARN BIODEX NI APE KLEBIHNNYE?
    UTK PENGETAHUAN AKK,SEKRG SY MENGNDUNG 26 MGGU.
    SETELAH MINUM AIR GULA BT KALI KEDUA, SY DISAHKAN HIDAP KENCING MANIS.(HRP2 NI PEMBAWAKAN SMS MENGNDUNG).SY TIADA KETURUNN KENCING MANIS.
    MENGNDUNG ANK PERTME SEMUANYE OK.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.