"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

21 March 2014

Susu Badan Dapat Merangsang Selera Baby

Deria rasa bayi mula berkembang sejak ia masih dalam rahim apabila ia terdedah kepada diet ibu. Rasa makanan yang diambil ibu akan terus dikongsi bersama bayi melalui pemberian susu badan.

Disebabkan pemakanan ibu, susu badan akan mempunyai rasa sedikit berbeza setiap kali bayi meminumnya. Ia membuatkan anak berselera dan apa saja yang berasa manis akan menarik perhatian anak.

Oleh itu, sepanjang pemberian susu badan, ibu dinasihatkan pakar perubatan untuk makan pelbagai jenis makanan berzat tinggi dalam kumpulan rasa berbeza supaya anak lebih bersedia dan tidak cerewet apabila mula diperkenalkan dengan makanan pepejal.

No comments:

Post a Comment