"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

12 July 2012

Pil Perancang Tanpa Estrogen

RAMAI wanita hari ini, sama ada suri rumah atau berkerjaya, menjalani kehidupan yang sibuk dan sangat mencabar.

Menurut Pakar Perunding Obstetrik dan Ginekologi, Profesor Dr. Jamiyah Hassan, senario tersebut menyebabkan wanita terlupa memakan pil tepat pada waktunya atau terlupa memulakannya semula selepas hari-hari bebas pil.

Kini, dengan pelancaran Cerazette, wanita diberi suatu lagi pilihan pencegah kehamilan yang melebihi 99 peratus keberkesanannya namun tetap sesuai bagi wanita yang tidak ingin, tidak boleh atau tidak sepatutnya memakan estrogen. Itulah mesej utama yang disampaikan semasa pelancaran Cerazette baru-baru ini.

Cerazette bertindak seperti pil perancang gabungan (combined oral contraceptive atau COC), iaitu menghalang ovulasi (pelepasan telur) dan juga memekatkan mukus serviks1.

Dalam kajian klinikal, Cerazette berjaya meringankan atau tidak menimbulkan kesan-kesan sampingan yang terkait dengan estrogen seperti sakit kepala dan payu dara serta loya-loya.

"Pil ini pilihan yang sesuai bagi wanita yang menyusukan bayi, perokok, wanita yang obes dan menghidap migrain serta hipertensi," jelas Pengerusi Jabatan Obstetrik dan Ginekologi, University Hospital Basel, Switzerland, Profesor Dr. Johannes Bitzer, yang hadir semasa majlis pelancaran tersebut.

Memilih kaedah perancang keluarga adalah pilihan peribadi dan patut dibuat dengan pengetahuan dan pemahaman yang mencukupi supaya pilihan serasi dengan badan, sejarah perubatan dan gaya hidup seseorang.

Untuk mendapatkan maklumat selanjutnya tentang Cerazette, jumpalah pakar sakit perbidanan dan sakit puan yang berdekatan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.