"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

14 September 2010

Permainan Tubuh (0 - 3 Bulan)

  • Riba bayi di pangkuan anda. Sentuh bahagian-bahagian yang berlainan di mukanya dan namakan setiap bahagian tersebut.
  • Setiap kali menyentuhnya, sebutkan "ini ialah hidung (nama bayi)", "ini ialah pipi (nama bayi)". Ulangi beberapa kali.
  • Ambil tangan bayi dan letakkannya di hidung dan pipi anda secara berselang seli. Ketika anda membantu tangannya menyentuh hidung dan pipi anda, sebutkan, "ini ialah hidung (ibu atau ayah)" dan "ini ialah pipi (ibu atau ayah)".
  • Kemudian tanya kepada bayi, "di mana hidung kamu?". Letakkan tangannya di hidungnya sambil berkata, "ini dia!". Ulangi permainan ini dengan menyebut dan menyentuh semua bahagian yang telah anda namakan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.