"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

27 September 2010

Permainan Bahasa (0 - 3 Bulan)

  • Otak bayi akan memberi respons kepada setiap bunyi yang dihasilkan oleh sebarang bahasa. Oleh itu, peringkat ini merupakan waktu yang sesuai untuk memperkenalkan bunyi dari bahasa lain.
  • Pilih perkataan seperti "helo" dan belajar menyebutnya dalam bahasa lain. Contohnya, setiap hari anda menyapa bayi dengan perkataan "hello" dalam bahasa Inggeris atau "hola" iaitu "hello" dalam bahasa Sepanyol. Anda boleh memilih sebarang bahasa yang anda suka.
  • Pilih satu perkataan yang berkaitan dengan apa yang bayi anda lakukan pada setiap hari. Sebut dalam Bahasa Melayu, kemudian terjemahkan ke dalam Bahasa Asing.
  • Mulakan setiap hari dengan perkataan atau ayat, seperti "mimum", "makan", "Saya Sayang Awak", bahagian-bahagian badan atau nama-nama binatang dan sebagainya.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.