"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

27 September 2010

Mendengar Bunyi (0 - 3 Bulan)

  • Usahakan secara fokus untuk meningkatkan kemahiran mendengar bayi bagi membantunya menyebut perkataan dengan lebih mudah.
  • Tiarapkan bayi di atas lantai. Baring di sebelahnya dan nyanyikan sebuah lagu.
  • Bayi akan menggerakkan kepalanya ke arah anda. Sekiranya dia tidak berbuat demikian, anda perlu bantu bayi menggerakkan kepalanya secara perlahan-lahan.
  • Kemudian anda perlu beralih pada bahagian bayi yang sebelah lagi dan lakukan perkara yang sama. Teruskan bermain aktiviti ini di tempat yang berbeza. Contohnya, lakukan ketika anda sedang duduk sambil memangku bayi atau ketika anda menukar lampinnya.
  • Anda boleh menggunakan rattles dan loceng untuk membuat bunyi sebagai tambahan kepada suara anda.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.