"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

14 September 2010

Agahan Dan Pelukan (0 - 3 Bulan)

  • Agahan merupakan bahasa bayi. Apabila bayi ternampak sesuatu yang menarik perhatiannya, dia akan bertindak balas dengan cara mengagah.
  • Agahlah bayi anda. Pegang objek yang berwarna terang di hadapan mata bayi. Apabila bayi memberi respons dengan mengagah, jawablah dengan agahan dan pelukan.
  • Lama-kelamaan anda akan tahu apa yang menjadi kesukaan bayi anda.
  • Apabila bayi mempelajari bahawa agahannya dapat menggembirakan orang lain, dia akan membuat lebih banyak bunyi. Aktiviti ini dapat menggalakkan perkembangan bahasa dan percakapan bayi.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.