"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

19 July 2010

Leesa Formula

Senarai Barang

Harga Pasaran

Set Bersalin A

215.00

Set Bersalin B

260.00

Set Bersalin Premium

350.00

Tungku Leesa 1 biji

40.00

Tungku Leesa 2 Biji

80.00

Tablet Haruan Complex

49.00

Tablet Prawan

75.00

Ginger Cream

55.00

Body Contour Gel 50gm

30.00

Body Contour Gel 100gm

55.00

Bengkung Leesa

49.00

Minyak Telon

12.00

Cotet Mas Uncang

29.00

Intimate Drink

35.00

Breast Firming Cream

36.00

Virgin Intimate

28.00

LEESA RESDUNG


Herbal Face Soap

25.00

Face Treatment Powder

25.00

Tablet Resdung

55.00

Noseclear

55.00

Corong Bekas Asap

22.00

Set Lengkap Resdung 5 Produk

170.00

SHAPELY SLIM


Diet Drop

50.00

Bio Health Fatrim

55.00

Body Contour Gel Cream 50gm

30.00

Body Contour Gel Cream 100gm

55.00

Henim

45.00

Diet Meal

89.00

Set A

170.00

Set B

194.00

Set C

240.00

86 comments:

  1. akak dalam set bersalin premium tu ade ape ek?

    ReplyDelete
  2. Pn.: Set Bersalin Leesa Premium Ini Mengandungi :
    a. Prawan
    b. Haruan
    c. Minyak Telon
    d. Ginger Cream
    e. Body Contour Gel
    f. Bengkung Correctuer
    g. Cotet Emas Uncang
    h. Tungku Herba

    Harga Pasaran RM350.00 tapi leh kurang lagi tu hehehe, bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  3. set bersalin A ada apa? set bersalin B plak ada apa? tengku herba felisa saya dah ada ngan minyak telon yg len xda lagi apa yg patut saya beli dah bape reganya

    ReplyDelete
  4. Pn: Set Leesa A mengandungi 1. Tablet prawan 2. Tablet haruan 3. Minyak Telon 4. Ginger Cream 5. Body contour gel manakala set leesa B mengandungi kelima-lima item di atas dan tambah bengkung. Akak rasa utk berpantang, barangan nie pun sudah mencukupi. Harga set A rm215.00 dan set B rm265.00, thanks, bye n jumpe lagi ye.

    ReplyDelete
  5. salam..
    untuk pil prawan,haruan & cotet emas uncang adakah jumlahnya betul2 cukup utk pemakaian selama 44 hari? atau kena beli botol tambahan? termasuk juga penggunaan ginger cream & body contour gel..sb sy ada kira jumlah biji utk selama 44 hari..sy betul2 nak tahu jumlah yg betul dan harga yang perlu dibayar..

    ReplyDelete
  6. Salam Kak,

    Nk tanya pasal tungku tu...mcm mn nk guna? akak ada jual tungku special utk bb tk? or tungku leesa ni juga blh digunakan utk bb? thanks akak

    ReplyDelete
  7. Pn: wsalam, mengenai produk tersebut sebenarnya sudah mencukupi utk rawatan semasa berpantang, utk pengetahuan kita tak semestinya perlu mengambil ubat sepanjang tempoh berpantang (cthnya utk berpantang 60 hari, tak perlulah kita makan ubat utk 60 hari tersebut), yg penting setelah ubat abis dimakan kita masih perlu berpantang mengikut lama @ jumlah hari yang kita mahu, seelok eloknya 100 hari, sebelum boleh bersama ngan suami macam biasa.

    ReplyDelete
  8. Pn: wsalam, akak takde la jual tungku utk baby, tungku leesa nie takleh guna kat baby tau hehehe. Selalunya tungku baby nie, buat sendiri je, cthnya panaskan pasir halus atas tudung periuk, kemudian bungkuskan pasir halus ngan kain, lepas tu bolehlah dituamkan kat baby. pastikan pasir tu tak terlalu panas tau hehehe, bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  9. hihih thanks akak for advice...mmg tk de experience langsung...seme nk senang je..hihihi..apa2 jenis pasir sesuai ke kak?

    ReplyDelete
  10. Pn: Seelok-eloknya pasir yang putih tu, jgn yg besar sgt, yg halus je, tapi jgn yg debu lak hehehe.

    ReplyDelete
  11. hihi thanks kak...pasir mcm pasir pantai elok la kot..halus je kan :)

    ReplyDelete
  12. Pn: hehehe pasir tu halus sgt, nanti berterbangan lak dlm rumah, cuba carik yg kasar sikit lagi dari pasir pantai tu ye hehehe, bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  13. kak engku,
    klu pakai garam leh tak ?.... panaskan.. n bungkus.. n tuam pada baby...

    ReplyDelete
  14. akum kak engku set bersalin ni menganggu penyusuan susu ibu tak..effect tak kat baby?

    ReplyDelete
  15. Pn: Wsalam, insyaAllah tidak effect sgt kat baby

    ReplyDelete
  16. kak, produk bersalin leesa ni kalu bli satu2, ada diskaun x? akak ada jual herba mandian dlm btk uncang x?

    ReplyDelete
  17. Pn: Kalau beli secara loosepun akak boleh kasi diskaun tapi tak banyak sgt la diskaun tu berbanding klu beli satu set. Herba mandian dlm bentuk uncang yg akak ade ialah daripada jenama TYT.

    ReplyDelete
  18. salam kak engku...
    sy brminat nk beli set bersalin premium leesa formula ni. ade diskaun x? sy x pernah cuba lg set ni tp bila baca cara penggunaannye mudah... brminat sngt nk cuba..

    ReplyDelete
  19. Pn: wsalam, insyaAllah diskaun tu boleh dirunding hehehe

    ReplyDelete
  20. Salam,kak kalo beli set yg lengkap ni (rm350) berapa hrga paling rendah akak dpt bg?sya tnggal d kk (sabah),jd kalo cmpur pnghntaran brapa total ya?

    ReplyDelete
  21. asurah: wsalam, klu berminat ngan set nie meh la tawar harga ngan akak hehehe, nanti isi order form ye, and kos pos free je, bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  22. salam kak,sy xder pngalaman lg,nih 1st bby..akak nk tnya, nona roguy , leesa n HPA, mana yg paling elok n berkesan??

    ReplyDelete
  23. erma ismail: wsalam, insyaAllah semuanye elok, tapi klu nak buat pilihan pasal set bersalin, meh baca panduan memilih set bersalin dlm blog akak nie hehehe..

    ReplyDelete
  24. salam..kak sy ni bukan suka sgt mkn pil2 ni..anak pertama dulu sy pki set salindah,byk jenis pil kn mkn,x compliance pun..anak ke2 sy pki felisa,ok jgk la,pakej lengkap utk baby skali, myk urut utk mak pun ada..sy bakal b'salin anak ke3 mac ni..ingt nk cuba produk lain..yg simple tp lengkap n not so costly..so apa cdgn akak..

    ReplyDelete
  25. arin113: wsalam, klu camtu akak cadangkan guna set tropical herbs harga rm290.00, set nie lengkap utk ibu and baby + bengkung free. ataupun set NR harga rm290.00 gak cumanya takde bengkung.

    ReplyDelete
  26. salam kak engku,

    saya mahu membeli set premium, berapa best price akak boleh kasik termasuk delivery charge.cukup kan kalo untuk berpantang selama 44 hari guna set ini?

    ReplyDelete
  27. heiry monster: wsalam, klu berminat ngan set nie, meh la tawar harga ngan akak hehehe, set nie cukuputk berpantang 44 hari, tq

    ReplyDelete
  28. hehe, saya x tau sgt nak menawar kak, tkt nanti murah or mahal sgt plak, akak bg la best price hehe untuk anak sulung saya neh hehehe

    ReplyDelete
  29. heiry: klu camtu nanti heiry isi order form la yek, nanti akak bagitahu harga yg akak leh kasi tau hehehe, tq.

    ReplyDelete
  30. ok kak bereh...
    nak tanya satu lg soalan, antara leesa formula n Nona Roguy, yang mana lg elok ek, ke ada lg yang lain lg elok, cth nya sendayu tinggi ke, mana lg berkesan?TQ

    ReplyDelete
  31. heiry: utk pengetahuan semua set bersalin tu elok, set set yg dinyatakan tu juga semuanya hampir sama je kandungan produknya,apa yang boleh akak simpulkan kat sini ialah, set nr merupakan set yang paling diminati buat masa kini, set leesa premium lak merupakan set yg lengkap (ada tungku dan bengkung), manakala set sendayu nie lak, kene ada displin sikit hehehe, sebabnye ubat kapsulnya tu kene makan mengikut jadual yg telah ditetapkan.So terpulanglah pada heiry utk memilih yg mana berkenan di hati.ok bye n jumpe lagi ye.

    ReplyDelete
  32. ok la kalo mcm tuh saya pilih leesa premium la..
    hmm dia ada expired date x kak?

    ReplyDelete
  33. heiry: salam expired date 2013. Lambat lagi tu...he3

    ReplyDelete
  34. salam kak engku.. nak tanya, kalau saya nak tungku leesa 2 biji je, yang RM80 tu.. berapa harga pos eh? tak dapat free ke? :P

    ReplyDelete
  35. azrah: wsalam, hehehe oklah klu nak 2 tungku akak tak caj la kos pos ye

    ReplyDelete
  36. Aslmkm kak.....breast firming cream tu dpt tak pkai klu sdg mnyusu kan baby? Klu nal antar kan brunei mcm mana ye?

    ReplyDelete
  37. pn: selalunya klu menyusukan baby, kita tak digalakkan ambil produk camni. And akak boleh hantar ke brunei tapi akak tak tahu prosedur nye hehehe

    ReplyDelete
  38. as salam..sy brmnt la dgn leesa formula set A tu..ada lg X??bp hrga akak bleh bg...

    ReplyDelete
  39. nisya_phc: wsalam, set leesa A insyaAllah sentiasa ada, jgn risau, klu berminat meh la tawar harga ngan akak ye, nanti isi order form tau hehehe. Tq

    ReplyDelete
  40. igt nk order ngan akak la...InsyaAllah sy due awal bln8 ni..klu sy order awal pun xpakan..Xexprd kan..

    ReplyDelete
  41. nisya_phc: meh la order ngan akak hehehe, expired datenye tahun 2013

    ReplyDelete
  42. InsyaAllah..akak hrga tu bleh ditwar mnawarkan lg kan???hehehe..t sy isi order form tu k

    ReplyDelete
  43. nisya_phc: boleh hehehe

    ReplyDelete
  44. akak jual mandian tyt tu hrga bp??igt t nk order skali ngan set Leesa Formula set A tu....kna isi order form lain2 ke??

    ReplyDelete
  45. nisya_phc: mandian tyt tu harganye rm7.00, klu nak order gune satu form je ataupun nanti sms je kat akak hehehe

    ReplyDelete
  46. cmna nk isi order form ni..try tgk la no..sy nk set leesa formula yg A tu satu n mandian tyt k

    ReplyDelete
  47. nisya_phc: ok nanti akak check kat email ye hehehe, jumpe lagi

    ReplyDelete
  48. sy ni nur syahamah yg inbox akak tu..xisi order form pun xpa kan...apa2 sy inbox akak la yer..senang..

    ReplyDelete
  49. Nisya: Boleh hehehe, nanti akak check email ye.

    ReplyDelete
  50. salam. akak, harga promosi untuk PREMIUM PRODUK brape?

    ReplyDelete
  51. salam akak..saye nk beli tungku je dr set leesa ni,sbb utk set bersalin sy nak beli nona roguy..bengkung sy dh ade..nona roguy=RM290,tungku=RM40,so total RM330 kan??tp bleh kurngkan??hehehe..pastu,postage bp ringget kak??sy kt melaka...

    ReplyDelete
  52. princess lovelia: wsalam, harga promosi takde tapi harga boleh tawar ngan akak hehehe, meh la tawar harga ngan akak, nanti isi order form ye, sms pun boleh, ok jumpe lagi. Tq

    ReplyDelete
  53. norlaily: wsalam, thanks ye sudi shopping ngan akak, ok klu nak beli set nr ngan tungku herba leesa tu boleh sesgt, and harganye insyaAllah akak leh kurangkan sikit lagi hehehe, meh la order ngan akak, jumpe lagi ye.

    ReplyDelete
  54. mmg nk order kak,tp tetibe sy terpasan ade tropical herbs amway..set tu akk ade jual x??set tu ade ape ye??sbb sy tgk xde detail pon pasal set amway...

    ReplyDelete
  55. norlaily: hehehe akak ade jual, tapi klu nak detailnye nanti kasi email address kat akak ye, sebabnye pihak amway tak benarkan publish kat blog huhuhu, tu yg takde detailnye kat blog akak hehehe

    ReplyDelete
  56. slmm k.engku..sy nie bru 1st time nk jd ibu..so skg tgh survey set brsalin yg tbaik..tgok kt cni rmi yg plih set NR..sy mnt jgk ngn set NR nie sbb dia ade ubt utk smbelit..klu yg set leesa formula nie ada x utk sembelit?sbb sy mmg ade mslh dgn plawasan dr sblm pregnant lg..sy rsau sgt ni..lg 1 sy tkut pki NR pns n tkut bby kna kuning..sbb sy drh o..org ckp klu drh o bby mudh kne kuning..tlg la bg pndapat kt sy k.engku..sy nie xde pgalaman..huhu

    ~ siti

    ReplyDelete
  57. siti: wsalam, akak tak pasti sgt samada set leesa nie ada utk lawas tapi klu set nr tu memang ade hehehe. Utk pengetahuan boleh dikatakan semua baby akan mengalami kuning, so nasihat akak klu nak makan jamu selepas 14 hari lepas bersalin kerana selalunya pada waktu nie baby akan pulih dari kuning, so waktu nie adalah waktu yg sesuai utk mulakan pengambilan jamu, tapi kalau baby masih kuning hold dulu pengambilan ye.

    ReplyDelete
  58. salam kak,
    nak tanya, tungku leesa ni macam mana rupanya n cara penggunaannya?

    ReplyDelete
  59. akak nk tanye.sy dh beli set jamu nr and mungkin akan bersalin secara c-zer..bleh ke saye mkn kapsul pati ikan haruan dr leesa formula bersame2 dgn jamu nr tu..ade side effect tak?risau jgk bercampur2 nh.

    ReplyDelete
  60. lynn: wsalam, nie ye cara penggunaannya

    PENGGUNAAN

    * Ambil periuk kukus atau periuk nasi elektrik yang berkukus dan masukkan air setengah periuk.

    * Letakkan 1 bungkus Pek Tungku Herba di atas pengukus tersebut. Biarkan antara 5 - 15 minit

    * Selepas mengeluarkan Pek Tungku Herba yang telah panas, sila masukkan Pek Tungku Herba ke 2 untuk dipanaskan.

    * Pek Tungku Herba pertama yang sedang panas tadi dilap dengan tuala bagi mengurangkan basah wap, kemudian dituam secara cepat di perut.

    * Setelah kadar panas agak selesa barulah ditungku dengan tempoh masa yang lebih lama disesuatu bahagian badan bagi memastikan khasiat herba terserap ke dalam badan.

    * Apabila telah sejuk, masukkan semula ke dalam periuk kukus dan ambil Pek Tungku Herba ke 2 yang telah panas untuk digunakan.

    * Ulang cara bertungku yang sama.

    * Rawatan bertungku elok dilakukan pagi dan petang selama 2 minggu atau sehingga 30 hari berpantang.

    ReplyDelete
  61. feera: huhuhu akak tak sarankan makan jamu dari dua jenama produk yg berbeza, takut terlebih dos lak.

    ReplyDelete
  62. salam kak, boleh bagi detal pasal produk tropical herbs amway tak? saya berminat nak beli secara loose tapi takde pn dlm blog akan ni..pls...email saya di

    an_kalika@yahoo.com

    ReplyDelete
  63. salam kak engku,,
    saya berminat nak beli bengkung leesa,body contour gel 100gm n ginger cream .. leh x kak engku bagi detail about 3 produk yang saya nak order niyh .. terima kasih ..

    ReplyDelete
  64. kak engku, saya nak set bersalin A,

    please email me,
    nurulnadia@tm.com.my

    ReplyDelete
  65. nurulnadia: ok nanti akak reply kat email ye hehehe ok jumpe lagi

    ReplyDelete
  66. Salam akak..saya berminat nak order set leesa premium..brapa harga paling less akak bleh bg yer???

    ReplyDelete
  67. sharifah: wsalam, hehehe nanti isi order form leh, kat situ leh kite story pasal harga hehehe ataupun sms je kat akak pun leh 019 2077 643. Tq

    ReplyDelete
  68. Ok kak..Terima Kasih..Harap leh dapat best price daripada akak nanti..hihi

    ReplyDelete
  69. sharifah: hehehe insyaAllah

    ReplyDelete
  70. Salam akak..camne dengan order saya yer..nanti akak inform kat emel yer..TQ

    ReplyDelete
  71. salam kak engku..sy berminat dengan set A.boleh dpt diskaun lg x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam anonymous,
      Hehehe....boleh. Nanti isi form kat blog akak atau sms ke hphone akak. Nanti kita cite ye.....tq

      Delete
  72. salam kak engku,sy suhayati berminat nk beli tablet prawan dan virgin intimate.boleh dapat harga ahli x ngan akak,brape harganya dan ada kos pos x?tq..

    ReplyDelete
  73. Suhayati: wsalam, hehehe chop produk leesa ada harga ahli ke? akak pun tak pasti, tapi klu nak diskaun lagi sikit tu, insyaAllah boleh kot

    ReplyDelete
  74. salam k'engku..
    klu dh 50hari lps bsalin,baru nak mkn pil haruan + prawan, masih bkesan ke kak?
    sbb sy x mkn ubat @ pil apa2 mlainkan ubat klinik,itupun selepas 30hari bsalin...mohon bantuan kak engku

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam hajar,
      Ok. Boleh mkn. Insyaallah ia blh mmbantu proses penyembuhan luka bedah. Tq

      Delete
  75. kak, kalau combine dua produk utk makan masa pantang boleh ke?contoh if nk combine set leesa dgn NR. Lagi satu Body contour gel tu selamat x kalau nak guna masa mengandung?

    ReplyDelete
  76. Sheila : Huhuhu akak tak galakkan ambil dua produk berlainan jenama dlm satu satu masa, sebabnye kita tak tahu kandungan ubat tu, takut terlebih dos nanti. Tapi klu utk rawatan luaran takpe gune berlainan jenama. Body contor gel nie akak tak pasti, tapi klu minyak herbanika nr, akak sendiri ada gune masa ngandung hari tu hehehe, tapi jgn sapu kat perut lak ye.

    ReplyDelete
  77. Kak nk tnye klau bli set leesa yg set B n nk tungku herba 1 brape ea? Ade diskaun x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah, insyaallah ada diskaun. Klau berminat, nanti farah isi form kat blog akak ye @ boleh sms thru ke hp akak 0192077643. Tq

      Delete
  78. salam akak..
    nak tanye set lengkap leesa formula premium tu boleh less lagi tak?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam, Nu, harga boleh less lagi, meh la order ngan akak hihi.

      Delete
  79. salam kak...

    kalau utk set lengkap leesa fromula premium tu... tungku tu yg panjang ke? n ada sarung jg?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Hanizah, klu tungku herba leesa nie bentuknya bulat dan ada pemegang, tungku nie tak perlukan sarung seperti tungku batu aau tungku besi

      Delete
  80. salam kak..kalau baby masih lg jaundis.boleh tak saya ambil haruan tab felisa. sy trlah beli.. tp risau jaundis akan naik lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Ainul, akak nasihatkan ambik selepas baby sembuh dari kuning ye.

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.