KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah serta Kualiti yang dijamin Tulin.

19 July 2010

Jamu Mak Dara

Senarai Barang

Harga Pasaran

Set Bersalin Ibu Halimah Mak Dara

360.00

Jamu Almira (Anak Dara)

45.00

Jamu Vigor (Lelaki)

45.00

Jamu Mak Dara Kapsul (Wanita)

49.00

Jamu Mak Dara Serbuk (Wanita)

65.00

Kopi Mak Dara

19.00

Kopi Al Habsyee

29.00

Teh Al Habsyee

25.00

Losyen Param

27.00

Pilis

22.00

Rempah Mandi

30.00

Tungku Kukus

50.00

Bengkung

50.00

Bedak Sejuk

22.00

45 comments:

  1. ok akak.....
    saya ikut suggestion akak....
    saya pilis jamu mak dara ne la...
    sbb harga nyer ok ckit...murah ckit...
    agpn NR punya tu...saya dah da skrub la.....so tak pela....
    saya dah submit borang...kalu blh nak cepat la....
    saya mskk kan aje harga..maafla ya kalu termurah mintak tawar......
    ok borang dah submit...
    bayaran mcm mane?
    ikut harga mane?

    ReplyDelete
  2. Pn: ok nanti akak check order form tu ye, thanks n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  3. salam kak..
    kak..pening ni dok PK nak plh mana 1.kwn2 lbh dr 5org ckp NR plg besh!walau xde bengkung.cuma sy nk tya PILIS,PARAM xpakai xpe ke.sy ni anak ke 2.tp kalut jek.cz anak pertama dlu guna afiat.berlambak xguna.mbazirla..so now ade pilihan NR,LEESA,JAMU MAK DARA.mana elok kak??tlg...tp kak.muah!
    ENY..

    ReplyDelete
  4. Eny: Akak rasa klu camtu meh guna set NR je la hehehe, and pasal pilis and param tu, klu tak pakaipun takpe hehehe...muah hehehe

    ReplyDelete
  5. kak jamu mak dara tu mana yg ok kapsul atau serbuk...

    ReplyDelete
  6. Pn: dua duanye bagus, cuma klu kapsul nie senang la nak di telan sikit hehehe, tu je.

    ReplyDelete
  7. Salam kak engku, utk jamu mak dara nih takde harga ahli ke kak?

    ReplyDelete
  8. Pn: Wsalam, jamu mak dara nie memang takde harga ahli, tapi akak boleh la kasi sikit lagi diskaun hehehe.

    ReplyDelete
  9. salam kak, jamu mak dara yg kapsul last price bpe ek..berminat nk bl ni..blh pm sy x rege bpe @ eyzan26@yahoo.com..sy tgu kak!!

    ReplyDelete
  10. eyzan: wsalam, jamu mak dara gold nie dah naik harga dah sekarang iaitu rm49.00, klu nak akak boleh la kasi rm45.00.

    ReplyDelete
  11. Salam, Kak Engku tumpang tanya rempah mandi ni berbentuk daun-daun atau serbuk?

    ReplyDelete
  12. Noraini: wsalam, rempah mandian mak dara nie dlm bentuk daun-daun, klu nak yg serbuk boleh guna produk mustika ratu dan klu nak yg uncang boleh guna produk tyt.

    ReplyDelete
  13. salam..sy tgh preggy ank 1st n tgh cr set bsalin...huhu..tp,xtau nk pilih yg mna...antara set NR n set bsalin mak dara which one better?please help me..tq~!

    ReplyDelete
  14. azz: utk pengetahuan kedua dua set nie bagus, cumanya klu set nr nie lak merupakan set yang paling diminati buat masa ini, manakala set jamu mak dara lak merupakan set bersalin yg lengkap, so sebenarnya terpulanglah pada azz utk memilih yg berkenan di hati.

    ReplyDelete
  15. Salam
    Kak Engku..berapa ringgit set untuk Jamu Mak Dara (RM 320 boleh)?

    ReplyDelete
  16. Pn: wsalam, klu berminat nak set nie, meh la isi order form ngan akak hehehe, thanks n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  17. kak engku, betulke ada yg kata jamu mak dara ni tak sesuai utk yang menyusukan baby? sy nak amek jamu mak dara utk lepas bersalin nnt, tapi nak tau sesuai ke tak utk kita menyusu anak.

    ReplyDelete
  18. sue: tak semestinya, sebabnye pengambilan jamu nie bergantung kepada penerimaan seseorang individu tu jugak, sama juga klu kita ambil ubat, ada yg sesuai dan ada yg tak sesuai ngan kita, begitu jugalah dengan jamu nie.

    ReplyDelete
  19. kak engku, saya bru pas operate anak kedua..pas operate saya x mkn ape2 pn jamnu sb takut..lg satu takut sb ank jaundis.skang dh 44hari sye nk try mkn jamu. akak bleh bg suggestion x jamu mne yg sesuai. saya xnk yg set sb sya dh bli param dan pilis.leh x pm sya kt nurayunaliza@gmail.com.tq.

    ReplyDelete
  20. alyn: nanti akak reply kat email ye, thanks n jumpe lagi

    ReplyDelete
  21. salam kak,

    sy dh email tadi.nk tanye cukup tak 1 set utk 44 hari? sy akan berpantang sendiri tanpe mak disisi. jadi takut jugak. sy bce dr internet dn blog akak ni je utk panduan.

    ReplyDelete
  22. cikdian: wsalam, thanks ye sudi singgah blog akak, set nie insyaAllah cukup sepanjang berpantang, takpe berpantang sendiri klu ada apa apa yg nak ditanya nanti hello je kat akak, mana yang akak boleh bantu insyaAllah akak bantu.

    ReplyDelete
  23. salam kak engku..

    klu harge set nr offer rm290, set ibu halimah berapa offer akak..?

    ReplyDelete
  24. salam, mekasihsudi tanya akak. Nanti isi form dan tawar harga dengan akak duu ye. Tq

    ReplyDelete
  25. Salam Kak Engku..saye ni 1st baby due pd Okt ni. saye dh beli produk utk bsalin nnt-Leesa Formula. Jz nk tanye,lotion yg Leesa bg utk pakai bengkung tu ok tak kalo nk ganti dgn losyen param jamu mak dara ni? Sebnrnye param utk ape ek? Ade efek tk kalau xpakai param?
    Pastu kan Leesa ade ginger cream kn,so xpe ke kalau xpakai pilis?

    ReplyDelete
  26. salam enny sharina,
    Mekasih sudi tanya akak.Lotion tu boleh ganti dgn param. Takde masalah. Taknak pakai pilis takde masalah. Boleh aje,

    ReplyDelete
  27. salam...saya dah bersalin 4 bulan lepas sacara ceaser...leh x klu saya nak amalkan set bersalin lagi...?

    ReplyDelete
  28. salam anonymous, boleh. Takde masalah.

    ReplyDelete
  29. salam..
    akak, sy nk tny sket..rempah mandi tu leh tahan tuk bape kali pakai?

    ReplyDelete
  30. syu: rempah mandi nie boleh digunakan byk kali, tapi bergantung kepada kekerapan penggunaan gak.

    ReplyDelete
  31. salam kak engku,.sy ida,nk tny skit,.sy ngh prgnnt skrg,due awl bln dpn,.mslhny skrg,sy msih blom bli set bersalin lg coz xtau produk mn y sesuai n ok,.ap cdngn akak?set ap y ok?blh bls kt emel sy,.prettygurl_5612@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  32. ida: wsalam, klu diikutkan semua set bersalin ok, tapi sebenarnye ia masih juga bergantung dengan penerimaan kita gak dan juga budget hehehe. Tapi klu set bersalin yg paling diminati ialah set nr dan juga set amway.

    ReplyDelete
  33. salam.nk tnya jamu ratu dara da x?leh dpt harga bape?

    ReplyDelete
  34. wsalam, ada, nak yg kapsul rm49.00 ke yg serbuk rm60.00

    ReplyDelete
  35. salam kak,

    nk tanya jamu mak dara kapsul (wanita) berapa harga termasuk postage? ada special diskaun tk?

    kalo order hr ni smpt smpi tk by friday? (location kl)

    jamu ni sesuai ke utk tenaga dan diet? sblm ni pernah try phytonatal..ok dgn sy..kali ni saje nk try jamu mak dara pulak.

    thanks

    ReplyDelete
  36. salam anonymous,
    mekasi sudi sopping dengan akak. Untuk jamu mak dara gold rm49.00 sebotol + postage akak caj rm6.00 Jika berminat puan isi form dulu dan tawarlah harga dengan akak. Payment hari nie, esok akak pos. Insyaallah by friday boleh dapat. Puan kena cuba dulu baru tahu kesannya, lain orang, lain penerimaannya. Tq

    ReplyDelete
  37. akak...sya pn x thu nak guna set ape y sesuai..mcm2 kwn syorkan..sudah pening lor mau guna y mane satu..y lengkap n ok...

    ReplyDelete
  38. Salam sue,
    Jangan peningkan kepala. Baca dulu panduan memilih set bersalin. Dah baca masih keliru....hello akak ye. Insyaaallah akak cuba bantu. Tq

    ReplyDelete
  39. assalam, k.engku, ni adah from arau, nk tnya, akak ada lgi stok bengkung mak dara? k.engku blh bagi murah ckit tak? kalu dgn pos skali brp ya k.engku? lagi satu, kalu nk g tandas kena bukak the whole bengkung ke?

    ReplyDelete
  40. wsalam adah, huhuhu bengkung nie akak tak dapat nak kasi less, kos pos akak kene caj rm7.00, so totalnye rm57.00. Bengkung nie sama je macam bengkung sendayu ataupun leesa (bengkung tali) klu nak ke toilet cuma buka ikatan yg bawah sahaja. ataupun sebelum pakai bengkung akak nasihatkan supaya buang apa yg patut terlebih dahulu hehehe, nanti tak yah la susah susah nak ke toilet.

    ReplyDelete
  41. salam akk..na tye la..antara produk nr,leesa dn mak dara yg mana produk yg lebih bekesan dn paling cpt ,mengempiskn perut slps bersalin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Bergantung pada penerimaan badan seseorang. Klau ikut sambutan set nr. Tq

      Delete
  42. Salam kak... boleh kan kalau nak beli produk ibu halimah nim loose. Contoh cam tungku kukus herba tu? perlu ker, sbb saya ader bli bantl pemns yg caj guna letrik tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam mai,
      Boleh. Klau dah ada bantal letrik. Taknak bwli tungku herba boleh. Fungsi sama je. Tq

      Delete
  43. kak. bedak sejuk mak dara kalau nk beli satu brape kos pos ke kuching srwk?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.