"Untuk Respon Pantas, WASAP Je Kak Engku"

019 2077 643 (Nak Tanya Soalan)
019 366 7525 (Nak Order Barang)
KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah dan Semestinya ORI.

19 July 2010

DCL

Senarai Barang

Harga Pasaran

Minuman Berfungsi


Nigella (10ml)

45.00

Bidadari (375ml)

77.00

Bidadari (250ml)

53.00

Amazing (290mg)

45.00

DiaHerb Miracle Drinks

157.00

Susu Coles-Gen

78.00

Green Apple Diet Tea

93.00

Oxy Pai D’ionik (2btl x 350ml)

7.90

Oxy Pai D’ionik (24btl x 350ml)

90.80

Red Guara (18 paket)

22.00

Red Guara (90 paket)

118.00

Makanan Berfungsi


Nuage (3mg x 15pkt)

78.00

Homeopati


D-Gnius Kanak-Kanak (80 biji)

39.50

D-Bless (90 biji)

78.00

E-Gnius Dewasa (90 Biji)

48.00

Penjagaan Kecantikan


Fantasia Perfume Body (100ml)

48.00

B-One (110gm)

44.50

D-Laila (Kulit Biasa, Kering, Jeragat)


Re Nutriz Cream (15gm)

58.50

UV Foundation (15gm)

64.50

Beauty Series 3 in 1

a) Beauty Bar

b) UV Foundation

c) Beauty Night Cream

48.50

Beauty Facial Bar (45gm)

16.50

D-Laila (Kulit Berjerawat)


Acne Series 2 in 1

48.50

Acne Cream Lotion (15gm)

48.50

Acne Facial Bar

16.50

Treatment Lipstick


Arabian Sunset

48.50

Persian Pink

48.50

Russian Red

48.50

English Rose

48.50

Beautiful Magic

48.50

Sofea Skin Essential

a) Enriching Night Revival

b) Enzyme Cleanser

c) Firming Toner

d) Day Revival

398.00

Enriching Night Revival (60gm)

120.00

Enzyme Cleanser (100ml)

95.00

Firming Toner (100ml)

113.00

Day Revival (60gm)

95.00

Herba Tradisional


RY Ilex (40 kapsul x 500mg)

58.00

Q She U2 Kapsul

68.00

Clon Clenz (30 kapsul)

48.00

Inter Clenz (20 kapsul)

48.00

Penjagaan Diri


Fantasia Shower Scrub (300ml)

26.00

Love Hygiene Wash (70ml)

25.00

Ionic Nucifera

16.80

Stoking Bio DCL (Sepasang)

38.80

Rawatan Air


Oxy Pi D’ionik (Sistem Penapisan Air)

2,120.00

Filter 1 – Penapis Seramik

73.00

Filter 2 – Penapis Karbon

73.00

Filter 3 – Penapis Karbon + Pasir

134.00

Filter 4 – Konverter Bertenaga

134.00

Filter 5 – Konverter Berion

134.00

Filter 6 – Media Penapis Bakteriostatik

171.00

14 comments:

  1. salam kak engku...bidadari tu..kalu breastfeeding leh makan ker..tak effect baby??

    ReplyDelete
  2. wsalam, tak dinasihatkan ambik klu breastfeed baby, klu boleh bairlah selepas baby berusia 10 bulan ke atas.

    ReplyDelete
  3. ok..thanks for da info kak engku...

    ReplyDelete
  4. salam
    klu nk tempah Q SHE leh dpt hrga bape ek?
    kapsul 2 untuk anjal payudara kn?

    ReplyDelete
  5. salam,
    mekasih sudi shopping dengan akak. Untuk Q SHE harga rm68.00 Klau berminat isi form dan tawarlah harga dengan akak dulu ye...he3 Tq

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum kak engku..bila masa yang sesuai untuk mengambil jus bidadari bila bersalin dan kalau bayi menyusu badan pula bila masa yang sesuai..adakah semasa dalam pantang dah boleh minum jus bidadari

    ReplyDelete
  7. waktu yang paling selamat untuk ambil bidadari untuk orang dalam pantang bersalin adalah selepas 3 minggu bersalin. sebab di awal masa bersalin, tubuh badan kita tidak berapa kuat dan memang darah yang keluar pun banyak. jadi untuk mengelakkan risiko tumpah darah, waktu paling selamat adalah selepas 3 minggu. masa tu penghujung nifas..jadi, bidadari ni berfungsi untuk mengeluarkan saki baki darah kotor di penghujung nifas.

    InsyaAllah, takde masalah kalau nak ambik kalau menyusukan baby.. Bidadari ni tak panas, tak menjejaskan pengeluaran susu badan...

    ReplyDelete
  8. salam..kak engku..sy nak tanye, masa pantang dan pada masa yg sama kita susukan bayi, boleh tak minum kopi red guara tu..? kopi tu pun boleh turunkan berat badan kan?

    ReplyDelete
  9. salam anonymous, mekasih sudi tanya akak. Klau nak minum kopi tu tunggu umur bb lepas 6 bulan baru minum ye. Tq

    ReplyDelete
  10. Salam kak engku?nak tanya ble tak mnum nuage n bidadari bila da 3 mgu pas besalin..tak da effect ngan baby ker lgpun now baby susu badan..

    ReplyDelete
  11. Salam kak engku, jus bidadari boleh d makan masa berpantang keguguran tak? Bileh mmpercepatkan mengandung kg? Skrg ni sy baru seminggu gugur, dn cuci

    ReplyDelete
  12. Nurul : Wsalam, klu nak minum boleh kerana ia baik utk tujuan mencuci dan membaiki kesihatan rahim agar cepat pulih seperti sebelumnya. Utk hamil kembali akak nasihatkan tak perlulah terburu-buru sebaiknya tunggu sehingga 6 bulan kemudian. Ini bertujuan agar sistem peranakan kita bersedia sepenuhnya utk hamil kembali. Klu hamil terlalu cepat dikhuatiri keguguran akan berlaku lagi kerana sistem peranakan masih belum bersedia.

    ReplyDelete
  13. Adakah pengambilan kopi RGC setiap hari akan membahayakan kandungan?

    ReplyDelete
  14. Maaf akak tak pasti mengenai ini, tapi utk pengetahuan pengambilan kopi semasa kehamilan tidak digalakkan sgt.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.